THESTYLEBOX

Interieur ideeën

Vensterbank decoratie


raam decoratie

De vensterbank wordt vaak vergeten bij het inrichten van het huis. Ik moet toegeven dat ik zelf ook weinig tijd besteedt aan de styling van mijn vensterbank. Toch zijn er tal van mogelijkheden om je vensterbank te decoreren. En je kunt hem daarnaast ook voor verschillende dingen gebruiken, zoals bijvoorbeeld voor een fijne zitplek. In deze blog wil ik je inspireren met verschillende prachtige vensterbanken.

Decoratie in de vensterbank

Wat belangrijk is bij de styling van je vensterbank, is dat je hem inricht zoals bij jou past. Je kunt ervoor kiezen om het heel rustig en subtiel te houden of juist een blikvanger van je vensterbank te maken door er veel spullen neer te zetten. De vensterbank op onderstaande afbeelding is heel subtiel ingericht. Het witte lichtgevende lampje staat prachtig in de witte slaapkamer. De accessoires op de foto daaronder zijn juist groot en vallen op. De grote vaas en vogelkooi zijn een echte eyecatcher in de woonkamer.

witte slaapkamerstyling vensterbankknusse-vensterbankgroene decoratie

Zitplek bij het raam

Je kunt er ook voor kiezen om je vensterbank om te toveren in een fijne zitplek. Leg wat kussens in je vensterbank en je hebt een heerlijke plek om naar buiten te kijken. Als je geen brede, stevige vensterbank hebt, kun je een radiator ombouw om je vensterbank heen plaatsen. Dit zorgt voor stevigheid en veel meer zitvlak. Bij verschillende bouwmarkten vind je de benodigde spullen om zelf een ombouw te maken.

vensterbank zitplekzitplek vensterbank

Hoe decoreer jij jouw vensterbank?

Bronnen: urbanoutfitters.com | welke.nl | minimalnest.com | ao.com | eenigwonen.nl | anne-beckwilm.de

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

2 Comments

 • Reply
  Jura Boverhof
  10 mei 2018 at 21:15

  Wauww die raamdeco Van de eerste foto!
  Heel gaaf idee!
  Waar koop je deze of heeft het ook een specifieke naam?

  Groetjes Jura

 • Reply
  Jura
  11 mei 2018 at 12:03

  Die raam decoratie op de eerste foto!
  Supertof!
  Waar kan ik deze kopen?

 • Leave a Reply