THESTYLEBOX

Interieur ideeën Kantoor inspiratie Landelijk interieur Meubels Modern interieur Scandinavisch interieur Vintage interieur Woonkamer inspiratie

Zo creeër je een leeshoekje


lezen boeken interieur
Bovenstaand plaatje ziet eruit als mijn favoriete zondagmiddag-bezigheid. Heerlijk met een boek, een kopje koffie en een opschrijf-schriftje op de bank (of in bed). Maar hoe heerlijk zou het zijn als je in huis een plekje hebt die helemaal bedoeld is voor deze zondagmiddag? Daarom zocht ik inspiratie voor het creëren van een leeshoek.

Wat te doen met al je boeken?

In een leeshoek horen uiteraard boeken. Zo kun je snel gaan zitten en een romannetje erbij pakken. Deze boeken zet je in een goede boekenkast of, zoals op onderstaande foto’s, op een aantal planken die onder elkaar zijn gemonteerd. Voor meer inspiratie voor het opbergen van boeken lees je bijvoorbeeld de blog over de Billy boekenkast, of de blogs: ‘7 jaloersmakende boekenkasten‘; ‘boeken stylen in de woonkamer’ of ‘Stapelen maar! Boeken in het interieur‘.

boekenkast woonkamer

boekenplanken woonkamer

magazines opbergen

Voor de tijdschrift-fans: Hubsch wandrekken

Geen boekenfanaat? Lees je liever een magazine? Etaleer dan jouw favoriete tijdschriften in jouw leeshoekje. Op bovenstaande foto zie je de wandrekken van Hubsch.

leeshoek woonkamer

Comfortabel zitten

Nadat je de boeken een mooie plek gaf, ga je op zoek naar een goed zittende stoel. Ik vind het nog steeds een uitdaging om een fauteuil te vinden die én lekker zit én mooi is, maar op de plaatjes in deze blog staan wel een paar prachtexemplaren.

leeshoekje stoel

lounge stoel woonkamer

leeshoekje creeren

Leeshoekje op maat

Er zijn talloze andere manieren om een leeshoekje te creëren. Hierboven zie je bijvoorbeeld een kast, raamkozijn en zitje in één. Maatwerk van bovenste niveau. Het lijkt me een heerlijke plek om uren te mogen lezen en schrijven.

Hieronder nog een voorbeeld van top-maatwerk. Een kast met zitje erin, volledig omgeven met boeken. Met zo’n boekenkast maak je pas een echt statement in je woon- of werkkamer!

leeshoekje kast

leeshoekje kinderkamer

Zit jij ook zo graag op de vloer? Met kussens omgeven en dichtbij een verwarming? Ik houd er van. Op bovenstaande foto zie je een kinderkamer-variant van het leeshoekje. In de hoek van de kamer ligt een enorm kussen waar jij of jouw kind helemaal in kan kruipen. Zoiets kan uiteraard ook gewoon in de woonkamer.

Heb jij een leeshoekje in huis? Hoe ziet dat eruit?

Bronnen: arshenic.tumblr.com | sfgirlbybay.com | alvhemmakleri.se | showhome.nl | theultralinx.com | mydomaine.com | secondfloorflat.com | cocolapinedesign.com | robdes.com | designmom.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply