THESTYLEBOX

Interieur ideeën

Boeken sorteren in het interieur


Ben jij een boekenwurm? Een echte boekenliefhebber die geen enkel boek de deur uit doet? Waardoor je dus kasten vol met boeken hebt verzamelt! Dan zijn deze leuke en inspirerende voorbeelden van het boeken sorteren in het interieur heel erg bruikbaar voor jou. Want wat doe je met al die boeken? Het kan heel onrustig en rommelig ogen in een interieur.

Boeken sorteren op alfabet

Als je een hele grote boekencollectie hebt, dan kan het een uitdaging zijn om dat ene boek te vinden. Er bestaat wel een manier om dat te voorkomen, namelijk door de boeken op alfabetische volgorde te sorteren. Dit kan op basis van de titel van de boeken, maar ook op basis van de naam van de auteur. Het nadeel van deze methode is dat het het, zoals boven omschreven, wat rommelig kan ogen.

Boeken sorteren op alfabet

Boeken sorteren op alfabet

Boeken sorteren op alfabet

Boeken sorteren op kleur

Vind je de esthetiek belangrijker dan het praktische karakter, dan zou je de boeken ook op kleur kunnen sorteren. Er zijn veel voorbeelden te vinden van het boeken sorteren op kleur. Ook wel een regenboog te noemen! Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar het sorteren op kleuren die bij jouw interieur passen. Pik deze kleuren er tussenuit en laat de rest ergens in een gesloten kast staan. Heb je geen gesloten kast? Dan kan je de boeken ook omdraaien zodat je niet tegen de rug van het boek aankijkt maar tegen de open kant en de bladzijdes.

boeken-sorteren-interieur-5

boeken-sorteren-interieur-4

Boeken in een minimalistisch interieur

Wanneer het interieur erg minimalistisch is ingericht dan kan een boekenkast juist wel weer ingericht worden met allerlei kleuren. Dit is goed te zien in bovenstaand voorbeeld waarbij gekozen is voor 1 plek in het interieur voor de boeken en de rest eromheen rustig is gehouden. Boeken sorteren is een leuk klusje om je een middag mee bezig te houden. Bedenk wel goed van tevoren hoe je het gaat aanpakken.

boeken-sorteren-interieur-3

Boeken als decoratie

Je kan boeken ook combineren met interieur accessoires zoals vaasjes, manden, fotolijsten en andere items die in jouw interieur staan. Hiermee wordt een boekenkast of boekenplank direct iets persoonlijker.

boeken-sorteren-interieur-2

boeken-sorteren-interieur-1

boeken-sorteren-interieur-6

boeken-sorteren-interieur-6

Boeken sorteren op kleur

Boeken sorteren op kleur

Boeken sorteren op kleur

Bronnen:  historiskahem.se | myscandinavianhome.com | nordicdesign.ca | ehow.com | sunlitspaces.com | sunlitspaces.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply