THESTYLEBOX

Woonkamer inspiratie

Bank voor kleine woonkamer


Ben je op zoek naar een bank voor een kleine woonkamer? We weten dat dit voor velen best een uitdaging kan zijn. Heel veel mensen zien meteen een kleine bank voor zich, maar een kleine woonkamer betekent niet meteen dat je ook een kleine bank moet nemen. Er zijn verschillende aspecten waar je op moet letten bij kopen van de perfecte bank voor een kleine woonkamer. Heb jij ook geen idee hoe je moet zoeken en aar je op moet letten? Scroll verder naar beneden voor de beste tips!

Ook in een kleine woonkamer kan het een goed idee zijn om te kiezen voor een grote bank. Daar is deze moderne kleine woonkamer een mooi voorbeeld van, waar gekozen is voor een grote hoekbank. Klik hier voor meer foto's.

Ook in een kleine woonkamer kan het een goed idee zijn om te kiezen voor een grote bank. Daar is deze moderne kleine woonkamer een mooi voorbeeld van, waar gekozen is voor een grote hoekbank. Klik hier voor meer foto’s.

Hoe je het went of keert, de bank is voor velen hét belangrijkste meubelstuk van de woonkamer. De bank bepaalt voor een groot deel hoe comfortabel een woonkamer is. Het is immers het meubelstuk waar je op neer kunt ploffen als je in de avond thuiskomt, waar je zit om tv te kijken, en waar je zo nu en dan een dutje op kunt doen. Gelukkig is het kopen van een nieuwe bank iets heel leuks om te doen, mits je natuurlijk weet wat je wilt en hoe je moet zoeken. Op deze pagina gaan we het dus hebben over het kopen van een nieuwe bank voor een kleine woonkamer.

Bij een kleine woonkamer heb je natuurlijk te maken met beperkte ruimte. De kunst bij de inrichting van zo’n kleine woonkamer is dus om ervoor te zorgen dat je zo goed gebruik maakt van de ruimte, waardoor de woonkamer groter gaat lijken dan het is. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan lichte muren in plaats van donkere muren. En de keuze van de bank kan hierbij ook een belangrijke rol hebben.

Deze kleine woonkamer is slim, praktisch en stijlvol ingericht met een grote op maat gemaakte houten wandkast, gecombineerd met een grote grijze loungebank. Klik hier voor meer foto's.

Deze kleine woonkamer is slim, praktisch en stijlvol ingericht met een grote op maat gemaakte houten wandkast, gecombineerd met een grote grijze loungebank. Klik hier voor meer foto’s.

Wanneer je te maken heb met een kleine woonkamer en specifiek op zoek bent naar een nieuwe bank, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten, met als doel dus om de kleine ruimte meer open en ruimtelijk te maken. In plaats van alleen maar te denken aan het kopen van een kleine bank, is het veel belangrijker om te kijken naar het visuele gewicht. Je hoeft het formaat van de bank dus niet op te offeren. Goed nieuws dus voor alle liefhebbers van een comfortabele grote loungebank.

Hieronder vind je drie design tips voor het kopen van een nieuwe bank voor een kleine woonkamer:

1. Bank met poten

De grootte van de bank is natuurlijk heel belangrijk, ongeacht of je nou een grote of een kleine woonkamer hebt. Zorg er dus voor dat je altijd eerst je woonkamer goed opmeet. Op basis daarvan weet je of de bank die je op het oog hebt ook daadwerkelijk gaat passen in jouw kleine woonkamer. Hierbij is het uiteraard ook belangrijk dat de bank überhaupt wel in je woonkamer terecht kan komen.

Voor een kleine woonkamer is het een goed idee om te zoeken naar een bank met poten. De poten zorgen ervoor dat de bank hoger lijkt, waardoor het luchtiger wordt in de ruimte. Kwa structuur zien ze er een stuk lichter uit dan een bank zonder poten die dichter tegen de grond zit.

In deze. kleine woonkamer zijn meerdere hoekjes gecreeerd, waaronder deze zithoek met donkergrijze driezitsbank met poten. Klik hier voor meer foto's.

In deze. kleine woonkamer zijn meerdere hoekjes gecreëerd, waaronder deze zithoek met donkergrijze driezitsbank met poten. Klik hier voor meer foto’s.

2. Bank met lage en smalle armleuningen

Een ander ding waar je op moet letten bij het kopen van een bank voor een kleine woonkamer, zijn de armleuningen – met name de dikte en de hoogte ervan. We raden aan om te gaan voor een bank met lage en smalle armleuningen. De lage armleuningen zorgen er niet alleen voor dat de bank lichter en compacter aanvoelt, ze blokkeren het zicht ook niet, waardoor het luchtiger en ruimtelijker aanvoelt in de woonkamer. Deze zelfde tip geldt ook voor als je op zoek bent naar een fauteuil voor in dezelfde ruimte.

In de kleine woonkamer van een appartement van slechts 53m2 is naast meerdere maatwerk kasten, gekozen voor een moderne driezitsbank op poten en lage small armleuningen. Klik hier voor meer foto's.

In de kleine woonkamer van een appartement van slechts 53m2 is naast meerdere maatwerk kasten, gekozen voor een moderne driezitsbank op poten en lage small armleuningen. Klik hier voor meer foto’s.

3. Grote bank

Hierboven hadden we al aangegeven dat een kleine woonkamer niet meteen betekent dat je ook een kleine bank moet nemen. Sterker zelfs, het is juist een goed idee om te gaan voor een grote bank. Als je een grotere bank kiest (zolang deze fysiek in de kamer past) in plaats van een kleine bank, kan de woonkamer er zelfs groter uitzien. Dat komt omdat de blik van mensen naar de bank gaat, en met een grote bank zien ze voldoende uitnodigende ruimte om zich comfortabel te voelen. Een kleine bank kan de kamer juist krapper maken, omdat er gewoon geen ruimte is voor mensen om zich op hun gemak te voelen. Een grote hoekbank zorgt er bovendien niet alleen voor dat de ruimte groter lijkt – je hebt natuurlijk veel meer zitplekken in de woonkamer.

De grote lichtgrijze hoekbank op poten past perfect in deze kleine Scandinavische woonkamer. Klik hier voor meer foto's.

De grote lichtgrijze hoekbank op poten past perfect in deze kleine Scandinavische woonkamer. Klik hier voor meer foto’s.

Samenvatting

Bij het inrichten van kleine woonkamer is het een goed idee om gebruik te maken van meubels met minder visueel gewicht, in plaats van daadwerkelijk kleine meubels. Zo zorgen banken met poten voor meer ruimtelijkheid, smalle en lage armleuningen openen de ruimte, en grote banken kunnen ervoor zorgen dat de kleine woonkamer juist groter lijkt.

Bekijk ook:
50x Woonkamer ideeën
25x Kleine slaapkamer inrichten tips
Zo richt je de tv hoek in
Klein wonen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply