THESTYLEBOX

Binnenkijker Scandinavisch interieur

Scandinavisch appartement vol leuke decoratie ideeën


scandinavische woonkamer

Wat is het heerlijk om Zweedse makelaarssites af te struinen, op zoek naar mooie binnenkijkers. Het lijkt bijna alsof heel Zweden een goed ingericht huis heeft. Toch kom ik ook wel echt heel lelijke huizen tegen, maar daarentegen zitten er ook echt ware pareltjes tussen. Dit appartement is daar een goed voorbeeld van. Het appartement bevat veel wit en daar houd ik enorm veel van! Wit geeft veel rust en ruimte en zeker wanneer je op weinig m2 woont is dit een groot voordeel. Ze hebben het appartement bovendien super leuk ingericht vol leuke decoratie ideeën.

Meubels en accessoires

Dit appartement heeft een prachtige witte basis; alle muren zijn wit geschilderd (in uitzondering van één muurtje). Dit hebben ze gecombineerd met een mooie houten visgraatvloer. Er is gekozen voor een mix van verschillende stijlen als het gaat om de meubels en accessoires.

scandinavische woonkamer

Zo vind je in de woonkamer een grote lichtgrijze hoekbank, wat altijd een goed idee is. De hoekbank zit niet alleen erg comfortabel, zo’n model kan je heel goed met andere stijlen combineren. Deze is voorzien van houten poten, maar je kunt bijvoorbeeld ook een hoekbank bestellen met stalen of chromen poten. Daarbij hebben ze een leuk rond vloerkleed geplaatst, met daarop een kleine ronde bijzettafel in Scandinavische stijl. In de hoek van de woonkamer vind je een een vintage leren chesterfield fauteuil.

woonkamer-posters

Ook de woonaccessoires zijn rustig gehouden. Zo hangen er boven de bank twee schilderijlijsten met mooie posters, ligt er op de vloer een klein rond vloerkleed die qua kleur matcht met de bank en liggen op de bank lichtroze kussentjes.

schilderijlijstjes zwart-wit

Wat ik ook erg leuk vind aan dit appartement, is de wand met de schilderijplanken boven elkaar. Deze zijn super leuk ingericht met verschillende zwarte lijsten met diverse posters erin. Op de witte plankjes staan heel wat lijstjes, maar door het rustige gebruik van kleur wordt het niet druk en overheersend.

bijzettafeltje woonkamer

Bij een cognac leren fauteuil hoort natuurlijk ook een fles Cognac en Cognac glazen!

Basic Keuken

Ook de keuken in het witte appartement is rustig gehouden. Het is een basic keuken met witte tegels en een houten werkblad. Niets mis mee, ook niet heel bijzonder. De eetkamer daarentegen heeft een geheel eigen look gekregen. De wand van de eetkamer is voorzien van een behang in zwart-wit gestreept behang. Niet geheel mijn ding, maar het heeft ook wel weer iets. De houten eetkamertafel wordt aangevuld met verschillende eetkamerstoelen uitgevoerd in zwart en in wit. De industriële hanglamp boven de tafel geeft het geheel een stoer tintje!

scandinavische keuken

witte keuken

eetkamer zwart-wit

witte gang

Ook in de slaapkamer vind je heel veel leuke ideeën. Grote lijsten boven het bed, leuke vensterbank decoratie, mooi bedlinnen, een witte decoratieladder, noem maar op.

witte slaapkamer

witte ladder

witte boekenkast

slaapkamer pastel

De TV hebben ze in de hoek aan de muur opgehangen.

witte kledingkast

In de slaapkamer is en compacte inloopkast ingericht met de aan de ene kant een Malm ladekast en aan de andere kant de populaire open PAX kasten van IKEA. De ronde wandspiegel is ook erg leuk.

ikea kast

Balkon en tuin

Het appartement heeft een klein balkon, die middels de woonkamer bereikbaar is.  Het is weliswaar niet heel groot, maar de bewoners hebben het wel erg knus en gezellig ingericht. Naast een tafeltje met stoelen, vind je er vooral heel veel leuke plantjes. Op de vloer, op de stoeltjes, op tafel en in plantenrekjes aan de balkonbalustrade.

klein balkon

klein balkon

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply