THESTYLEBOX

Interieur ideeën

Aardetinten in het interieur


Eén van mijn favoriete onderwerpen om over te schrijven is kleuren, en dan voornamelijk natuurlijke kleuren. Onder natuurlijke kleuren behoren heel veel tinten zoals groen, bruin, beige, zand, wit, grijstinten en noem het maar op. Ook de serie aardetinten is daar een van. Aardetinten zijn warme en gemoedelijke kleuren zoals warm rood, bruin, beige, zand etc. Deze kleuren komen in alle soorten tinten zoals licht beige maar ook donker rood. Op deze manier ontstaat er dus altijd een nieuw interieur wanneer je kiest voor het decoreren met aarde kleuren. Iedereen houdt immers van andere tinten. Vandaar dat ik een aantal voorbeelden heb gezocht van aardetinten in het interieur, die op verschillende manieren zijn toegepast.

Aardetinten in het interieur

Mijn voorkeur gaat naar de lichte variant van aardetinten maar ik kijk ook graag naar de mystieke en donkere interieurs. Laten we eens kijken hoe je deze tinten allemaal gebruikt en wat het effect ervan is.

aardetinten-interieur-1

Warme en donkere kleuren gecombineerd met lichte tinten: de manier om een interessante gelaagdheid van kleuren in het interieur te creëren. Op deze manier blijft het interessant om naar te kijken, wordt het geheel niet te donker en oogt het als een eenheid.

Het kan natuurlijk nog een tikkeltje donkerder wanneer je er zo’n donker robuuste vloer bij combineert. Dit oogt allemaal heel stoer en authentiek.

aarde-kleuren-interieur-9

Zoals ik al zei ben ik meer fan van een licht interieur zoals dit voorbeeld. Ook hier zijn aardetinten in het interieur gebruikt maar op een subtiele manier.

Mooie details met aardetinten en vooral veel natuurlijke materialen die het warme effect nog eens versterken.

Aardetinten in het interieur combineren met grijs zorgt voor een stoer, neutraal en robuuste uitstraling. Zeker wanneer natuurlijke materialen gecombineerd worden met bijvoorbeeld het ruwe beton.

Het tegelwerk in het interieur kan natuurlijk ook in diverse aardetinten worden gekozen. Deze kleur neigt erg naar de mosterdkleur, een opvallende kleur die eigenlijk niet mocht ontbreken in dit rijtje.

Het leuke van diverse tinten is dat je er goed mee kunt variëren en combineren. Ik ben helemaal verliefd op deze stapel plaids en vloerkleden die een mooi pallet van kleuren laat zien.

Bronnen: utterlyengaged.com | jurnaldedesigninterior.com | hitta-hem.stfi.re | instagram.com/immyandindi | domain.com.au | design-milk.com | firedearth.com | offseasongardening.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply