THESTYLEBOX

Keuken inspiratie

Hout in de keuken


Hout-in-de-keuken-01

Een super fraaie keuken trend van het moment is het toevoegen van hout! Een mooi, warm en natuurlijk materiaal dat een prachtige toevoeging aan het interieur kan zijn. Ikzelf ben echt een liefhebber van natuurlijke materialen en al helemaal van hout. Lekker naturel, onbewerkt en een beetje robuust hout is mijn favoriet. Nu deze keuken trend steeds populairder wordt zie ik ook meer keukens met onbewerkt hout in de vorm van kastjes, panelen, bladen en planken.

Een warm en sfeervol interieur met hout

Er zijn dus meerdere manieren te bedenken om hout toe te voegen aan een keuken. De keuken kastjes kunnen bijvoorbeeld van hout gemaakt worden, de deurtjes, de bovenkastjes, het werkblad of planken aan de muur. Maar dan is er ook nog een andere keuze die gemaakt moet worden: wat voor een soort hout ga je gebruiken?

Hout-in-de-keuken-09

Hout-in-de-keuken-08

Zoals ik al zei vind ik robuust en naturel hout erg mooi maar je kan ook kiezen voor bewerkt en strak hout. Dit soort hout zie je hier bijvoorbeeld in deze moderne keuken waarbij de keuken lijkt te bestaan uit allemaal lades. Toch zijn ook sommige hiervan deuren maar door alles in één stijl en vorm te houden wordt het een keukenblok met voor het oog allemaal lades.

Hout-in-de-keuken-07

Hout-in-de-keuken-06

Hout-in-de-keuken-05

Hout in de keuken: doe het zelf!

De greepjes op de lades, deurtjes en kasten maken de uitstraling van de keuken compleet. Zou je bijvoorbeeld de huidige keuken een make over willen geven, dan kan je nieuwe panelen laten maken met nieuwe grepen. Op die manier krijgt de keuken een betaalbare en nieuwe look die je zelf zou kunnen realiseren.

Hout-in-de-keuken-04

Hout-in-de-keuken-03

Hout-in-de-keuken-02

Van blank hout, verweerd hout tot donker klassiek hout: hout in de keuken kan op ontelbaar veel manieren toegepast worden. Op die manier creëer je dus je eigen stijl en blijft deze uniek ten opzichte van andere keukens met hout.

Bronnen: elledecoration.se | frenchyfancy.com | newzealanddesignblog.com | kitchenbuilding.com | swooneditions.com | design-milk.com | oraclefox.com | decorpad.com | bungalow5.dk |

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply