THESTYLEBOX

Interieur ideeën Woonkamer inspiratie

Zitje vensterbank


zitje vensterbank

Vroeger wilde ik dit altijd: een zitje in de vensterbank. Om met een goed boek (ik was nogal een boeken-nerd) en een kop thee mezelf in een ander wereld te wanen. Om als pauze naar buiten te staren en de werkelijke wereld aan me te laten voltrekken. Vandaag de dag lees ik gemiddeld 2 boeken per jaar, maar het staat elke keer op mijn goede voornemens- lijst dat ik écht vaker moet lezen. Zo’n zitje in de vensterbank zou dit vast bevorderen. Hoe het ook is. Mooi is het sowieso!

Zitje bij het raam

Oké, ik zal direct even toegeven: de échte zitjes in de vensterbank zitten hier vrijwel niet bij. Mooie plaatjes kon ik daar helaas niet van vinden. Er zijn natuurlijk maar een aantal huizen gezegend met ruime vensterbanken waar je lekker kunt zitten. Ik vond alternatieven zodat je een beetje hetzelfde effect creëert, maar dan toepasbaar in ieder huis.

Op het eerste plaatje zie je gelijk mijn favoriet, want was opbergen ooit zó leuk? Het bekende Besta kastje van Ikea is hier tegen het raam aangezet en met een paar kussen en een kleedje enorm comfortabel gemaakt. Aan de bomen te zien moet dit huis heerlijk uitzicht hebben. Waar kan ik tekenen?

zitje raam
bankje vensterbank

Zitje bij de haard

Hierboven zie je hét voorbeeld van een zitje in de vensterbank, dit is namelijk de enige échte. Ziet er heerlijk uit! Hieronder zie een leuk zitje die in het verlengde is gemaakt van de haard. Ideaal: lekker zitje + uitzicht + de warmte van de haard!

erker bankje
bankje raam

Bronnen: blog.aprilandmay.com | tessaneustadt.com | studded-hearts.com | bobedre.dk | trendspanarna.nu

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

  • Reply
    Origineel aan de slag met de IKEA Besta kast - THESTYLEBOX
    18 mei 2017 at 08:44

    […] Hieronder zie je nog een leuk voorbeeld van het Ikea kastje als zitje. Echt een heerlijk plekje zo bij het raam. We schreven al eens eerder een blog over ‘vensterbank-zitjes’. […]

  • Leave a Reply