THESTYLEBOX

Interieur ideeën

10x DIY met planten


Mooie groene planten in huis willen we allemaal, toch? Het zorgt voor een frisse wind in het interieur en het zijn echte sfeermakers. Daarnaast zorgen planten ook nog eens voor een gezonde luchtcirculatie in huis. Wat wil je nog meer? Iets origineels wat helemaal door jou is gemaakt. Het is toch super leuk om eens wat anders te doen met de standaard planten uit de winkel? Op die manier wordt het in huis allemaal wat creatiever. Geen inspiratie? Geen probleem, want wij hebben de leukste DIY projectjes voor je gevonden met leuke groene planten. Welke vind jij het leukst?

1. Plantenhouder aan de wand

De eerste zelfmaker is een driehoekige plantenhouder van hout voor aan de muur. Het ziet er niet alleen super leuk uit, je kunt het ook heel eenvoudig zelf maken met een paar latjes. Het is wel handig als je een aantal gereedschappen hebt, zoals een boormachine, handschroevendraaier en een hamer. Deze kan je eenvoudig online kopen bij Mastertools.nl. En klik hier voor de complete handleiding van dit super leuke DIY projectje.

plant muur houder diy hout

2. Creatief met eucalyptus

Fan van Eucalpytus? Ga dan aan de slag met dit leuke DIY projectje van Sarah Sherman Samuel. Men neme een paar houten latten, wol en groene takken en hoppa een originele wandbekleding. Lees hier hoe je deze makkelijke zelfmaker maakt.

planten muur diy

3. Spiegeltje, spiegeltje

.. aan de wand. Wat zit daar voor groens aan de rand van een mooie ronde spiegel? Yes, weer iets met eucalytus! Kek geheel hè? En het is ultra simpel te maken! Lees hier hoe (en bekijk gelijk de rest van de ruimte, want die is móói!).

diy groen eucalyptus

4. Plantenrek van houten palet

Houten paletten kunnen op ontzettend veel verschillende manieren in huis gebruikt worden. Heb je er toevallig één in huis? Gooi het niet weg en maak er iets leuks van, zoals deze stoere plantenrek. Klik hier. om te zien hoe je het kunt maken. Succes!

pallet planten diy

5. Glazen vaas aan de wand

Vazen worden veelal op tafel op op de kast geplaatst. Hoe tof is het als je het een keer aan de wand kan ophangen? Een paar glazen bolletjes, stukje touw, een haak en je favo bloemetjes. Niet meer, niet minder. Dit is een zelfmaker uit eigen huis. Lees hier onze handleiding.

6. Transparante flessen kaarshouders

Op zoek naar een leuke kaarshouder of kandelaar? Maak je eigen kaarshouder! Goedkoper dan dit wordt het niet. Voor deze groene DIY heb je alleen een paar wijnflessen, kaarsjes en takjes nodig. Kaarsen erin én klaar. Goed hè?

waterplanten diy

7. Waterplant in een jar

Vissen, eat your heart out. Waterplanten zijn vanaf nu ook leuk voor de mens. Koop een mooie glazen pot met deksel, en een leuke waterplant. Meer heb je niet nodig voor dit leuke DIY projectje. Klik hier voor de handleiding.

diy groen plant

8. Gaas in de tuin

Ken je de leuke gaaspaneel wanddecoratie nog? Die mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Onderstaande gaaspaneel wordt als plantenrek gebruikt, die je zowel voor binnen in huis aan de muur als aan een schutting in de tuin of balkon kan ophangen.

gaas tuin potten planten

9. Gedroogde bladeren inlijsten

We hebben deze ingelijste bladeren vaker gezien, maar het blijft super leuk. Je kunt normale lijstjes gebruiken, maar transparante lijsten met glas aan twee zijden is eigenlijk veel leuker. Nieuwsgierig? Eens schreven we daar een ‘how to’ blog over.

gedroogde bladeren inlijsten

10. Plant in fles

Planten in flessen of glazen potten zijn super hot. Het wordt ook wel een terrarium genoemd, een mini-ecosysteem waarbij de planten helemaal op zichzelf kunnen leven, zonder dat je ze hoeft te verzorgen. Deze planten in flessen en glazen potten zijn te koop, maar je kunt ook heel eenvoudig zelf een terrarium maken. Homease vertelt hier alles over!

Plant in fles

Wat is jouw favoriete DIY met groen voor in huis? Deel jouw ideeën met ons!

Bronnen: burkatron.com | sarahshermansamuel.com | fallfordiy.com | vtwonen.nl | elle.fr | themerrythought.com | http://studrep.co/ | loods5.nl

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply