THESTYLEBOX

Do-it-yourself Interieur ideeën Woonaccessoires

Do it yourself: gedroogde bladeren inlijsten


gedroogde bladeren inlijsten

Vroegâh. Was mijn moeder fan van bloemetjes en blaadjes drogen tussen het telefoonboek. Je kon eigenlijk niet geheel eenvoudig een nummer opzoeken, zonder dat er een halve boom uitviel (ja, dat deden we toen nog). Ze maakte er dan van die zelf gemaakte kaartjes van. Niet per se mooi. Maar wel lekker creatief. Tegenwoordig mag het weer, maar dan wel ietwat hipper. Bladeren drogen en inlijsten dan. Vandaag leg ik uit hoe je dat precies doet: Do-it-yourself: gedroogde bladeren inlijsten.

Stap 1: Bladeren zoeken

Het is eigenlijk heel simpel, je gaat het bos in of de heide op of je plukt je gek aan de kant van de weg. Doe dit wel op een warme, zonnige, droge dag, zodat de bladeren niet vochtig zijn. Kijk goed of de bloemetjes of bladeren wel in hun volle glorie zijn, dan drogen ze het mooist.

Stap 2: Bladeren drogen

Vervolgens doe je de bloemen of bladeren tussen een (telefoon)boek, het papier zorgt ervoor dat het vocht wordt geadsorbeerd. Als je dit hebt gedaan dan zet je op het boek iets heel zwaars, zodat het boek goed plat wordt. Het drogen duurt minimaal een week en vaak langer, dit ligt aan het type plant.
lijstjes gegroogde bladerengedroogd blad

Stap 3: Gedroogde bladeren inlijsten

Wanneer de bloemen of bladeren goed gedroogd zijn kun je ze inlijsten. Dit doe je in lijstjes die twee glazen zijdes hebben. Deze vind je bijvoorbeeld bij vtwonen. Zorg ervoor dat de bladeren goed plat in het lijstje zitten, zodat je geen rare kronkels of iets dergelijks krijgt.

gedroogde bladerengedroogde bloemen interieurgedroogde bloemen inlijsten

Ga jij aan de slag met deze do-it-yourself? Dan vinden we het leuk om te zien wat het is geworden. Wanneer je #thestylebox in je bericht plaatst op social media vinden we het makkelijk terug!

Bronnen: loods5.nl | froekenoverspringshandling.bloggersdelight.dk | frenchyfancy.com | kinarino.jp | petitandsmall.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

4 Comments

 • Reply
  Posters met planten - THESTYLEBOX
  13 juni 2016 at 09:33

  […] Niet echt een poster, maar een ander leuk idee om planten in te lijsten is om een blaadje tussen een schilderijlijstje te doen. Prachtig mooi. Ik schreef er eerder al eens een blog over het inlijsten van bladeren (klik). […]

 • Reply
  Jurgen Dereepere
  3 oktober 2016 at 09:22

  Waar kan ik zo’n kader aankopen om blaadjes tussen te stoppen?

 • Reply
  Gedroogde bloemen in huis - THESTYLEBOX
  9 december 2019 at 07:01

  […] als bladeren inlijsten, kan je ook gedroogde bloemen inlijsten? Het is zelfs een heel leuk idee om gedroogde bloemen in te […]

 • Leave a Reply