THESTYLEBOX

Industrieel interieur Interieur ideeën Landelijk interieur Meubels Modern interieur Scandinavisch interieur Slaapkamer inspiratie Vintage interieur Woonaccessoires

25x Decoratief bankje


Een bankje in huis is altijd een leuk idee, ongeacht het soort huis en de interieurstijl. Het kan erg praktisch zijn, omdat het fijn is als je op bepaalde plekken even kunt zitten. Denk aan de hal, als je je schoenen wilt aantrekken, of aan de eettafel als alternatief van eetkamerstoelen. Daarnaast ziet een bankje er natuurlijk ook gewoon heel leuk uit. Een decoratief bankje kan je kan dus erg functioneel zijn, maar je kunt het ook puur gebruiken als decoratie. Hieronder laten we zien hoe je een decoratief bankje op een leuke manier in huis kunt gebruiken. Bekijk de leuke ideeën een raak geïnspireerd van de mooie inspiratie voorbeelden!

#1
Een klein rustiek houten bankje met zwarte en witte plantenpotten met verschillende leuke plantjes. Super leuk!

Decoratief bankje stylen met planten

Decoratief bankje kopen

Ben je op zoek naar een decoratief bankje? Wij hebben zes super leuke bankjes voor je verzameld. Klik op de afbeelding voor meer info!

Decoratief bankje stylen

Het bankje zelf kan er al heel leuk uitzien. Houten bankjes zijn super populair, maar er zijn ook heel veel andere soorten bankjes, zoals industriële stalen bankjes, landelijke bankjes, gestoffeerde bankjes, noem maar op.

Daarnaast kan je het bankje nog veel leuker maken door het op een leuke manier te stylen. Je kunt hele leuke decoratie objecten op het bankje plaatsen, naast het bankje of zelfs onder het bankje. Daarnaast zou je ook de muur kunnen gebruiken, door daar leuke dingen aan te hangen. Accessoires die je op, onder en naast het bankje kan plaatsen zijn leuke plantjes, stijlvolle kussens, stapels boeken, een mooie lamp, opbergmanden, noem maar op. Leuke vormen van wanddecoratie zoals spiegels, haken, kledingroede, kapstok, klok, schilderijen, lijsten en posters zijn allemaal erg geschikt voor aan de muur boven en naast het bankje.

#2
Wat een perfect plaatje! De houten vloer staat super mooi bij de groengrijze muur. En op het Sinnerlig kurken bankje van IKEA vind je verschillende leuke plantjes in verschillende leuke potjes!

Decoratief bankje stylen met planten

#3
Op dit houten bankje is een leuk schapenvachtje geplaatst. Dit ziet er niet alleen leuk uit, je kunt er ook comfortabeler zitten. Aan de grote witte muur boven het bankje is een geweldige collage van lijsten gemaakt.

Decoratief bankje stylen collage lijsten muur

#4
Wat een leuke hal! Het houten bankje, het kleurrijke vintage vloerkleed, de plant in de plantenstandaard, het houten bankje én de grote ronde spiegel aan de muur. Alles klopt!

houten bank

#5
Ook dit is een plaatje! Het underlayment bankje past mooi bij de kapstok, waar leuke hoedjes aan gehangen zijn. Op het bankje vind je een leuk platje in een rieten plantenmand.

Houten kapstok boven houten bankje

#6
Een leuk klein houten bankje, die perfect is gestyled! Onder het bankje is een grote opbergmand geplaatst, terwijl er op het bankje ook hele leuke objecten te vinden zijn, zoals de Marokkaanse lantaarn, het opbergbakje en de vaas.

houten bankje decoratie

Decoratief bankje achter de bank

Een decoratief bankje kan je in principe overal in huis plaatsen, maar er zijn vier trends die super populair zijn. Het is bijvoorbeeld een heel leuk idee om een decoratief bankje achter de bank in de woonkamer te plaatsen. Veel mensen plaatsen hun bankstel tegen de muur, maar door het centraal te plaatsen in de woonkamer, kan je meer ruimtelijkheid creëren. Het biedt bovendien de mogelijkheid om iets achter de bank te plaatsen, zoals een decoratief bankje!

#7
Deze hele woonkamer in Scandinavische witte stijl ziet er super mooi uit. Je vindt er vooral heel veel wit. Het houten bankje achter de witte bank voegt sfeer en warmte toe aan deze woonkamer.

Decoratief bank achter de bank

#8
De blauwe stoffen bank is tegenover de gigantische open haar geplaatst. Hierdoor is het mogelijk om er een rustiek houten bankje te plaatsen achter de bank.

Decoratief bank achter de bank

#9
Voor deze woonkamer is er gekozen voor een gestoffeerd bankje met een stoere zwarte onderstel. Nice!

Decoratief bank achter de bank

#10
Hieronder zie je de mooie woonkamer van Jess Ann Kirby. Achter haar gigantische bank in de woonkamer heeft ze een modern houten bankje geplaatst met cactussen en stapels boeken.

Decoratief bank achter de bank

#11
Ook hier wordt het houten bankje puur als decoratie gebruikt. In plaats van erop te zitten, wordt het bankje gebruikt om er mooie decoratie objecten op te plaatsen.

Decoratief bank achter de bank

#12
Een mooi voorbeeld van een heel chique houten bankje. Weer eens wat anders dan rustieke vintage houten bankjes.

Decoratief bank achter de bank

Decoratief bankje aan uiteinde van het bed

Een andere plek wat ook een heel leuk idee is om een bankje te plaatsen, is aan het uiteinde van het bed in de slaapkamer. Daarmee kan je een zitplek in de slaapkamer creëren. Heb je geen behoefte aan een zitplek, dan kan je het ook puur als een decoratief bankje gebruiken. Plaats er leuke decoratie objecten op zoals mooie boeken, lijsten, plankjes, kussens, noem maar op.

#13
Dit houten bankje aan het uiteinde van het bed is zo smal, dat je er eigenlijk niets op kunt plaatsen. Tóch ziet het er erg leuk uit, vinden jullie niet?

Decoratief bankje aan uiteinde van het bed

#14
Hier kan je heel goed zien dat je met een simpel houten bankje heel veel sfeer kan toevoegen in een witte ruimte.

Decoratief bankje aan uiteinde van het bed

#15
Een houten bankje aan het uiteinde van het bed is perfect om er spullen op te plaatsen zoals dekens en kleding voor de volgende dag!

Decoratief bankje aan uiteinde van het bed

#16
Dit houten bankje aan het uiteinde van het bed ziet er niet alleen mooi uit, dankzij de gevoerde kussen zit het ook super comfortabel!

Decoratief bankje aan uiteinde van het bed

#17
Het houten bankje dat hier is geplaatst, maakt de slaapkamer helemaal af.

houten bankje slaapkamer

Decoratief bankje in de hal

Een decoratief bankje voelt zich ook prima thuis in de hal. Sneakers kan je gemakkelijk staand aandoen, maar als je hoge laarzen hebt, dan is het tóch wel fijn als je even kunt zitten. Met een decoratief bankje creëer je niet alleen een zitplek in de hal, het is ook een leuk object, die je hal opvult en leuker maakt. Als het bankje groot genoeg is, kun je ook daar natuurlijk verschillende accessoires op plaatsen.

#18
In deze hal is een leuk vintage bankje geplaatst waar je lekker op kunt zitten. De houten plantenstandaard past er perfect bij!

Decoratief bankje in de hal

#19
Met de kussens, de boeken en de cactus op het bankje, blijft er niet heel veel plek meer over om erop te zitten. Leuk is het wel!

Decoratief bankje in de hal

#20
Een super stoer industrieel bankje met een houten plank, dat ondersteund wordt door industriële hairpin poten.

Decoratief bankje in de hal

#21
De schoenen kan je gewoon onder het bankje plaatsen, terwijl de jassen aan de kapstok gehangen kunnen worden boven het bankje.

Decoratief bankje in de hal

#22
Leuk idee om planten op de vloer af te wisselen met planten op een decoratief bankje!

Decoratief bankje in de hal

#23
Nog een stoer houten bankje met zwarte hairpin poten!

Decoratief bankje in de hal

#24
Dit houten bankje in de hal heeft een extra plank aan de onderkant, waar schoenen op geplaatst kunnen worden. Het bankje staat bovendien super leuk bij de houten DOTS haken van Muuto.

Decoratief bankje in de hal

#25
Ook hier is er gekozen voor de combinatie van een houten bankje en de Muuto Dots haken. Ze hebben hier gekozen voor zwarte haken.

Decoratief bankje in de hal

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

 • Reply
  Marijn
  5 augustus 2017 at 23:23

  Hay!

  Ik heb heel veel interesse in een decoratief bankje op jullie site. Is deze ook ergens te koop?😊

  Groetjes Marijn van Binsbergen

 • Leave a Reply