THESTYLEBOX

Interieur ideeën Vintage interieur

Kleurvlakken op de muur


kleurvlakken interieur

Kleur in het interieur kan erg mooi uitpakken en vaak geeft het veel sfeer en warmte aan een ruimte. Je kunt er voor kiezen om een aantal muren helemaal te schilderen, maar dit kan wat spannender. Ga voor kleurvlakken! Kies een statement kleur of een aantal zachte kleuren bij elkaar en maak er wat moois van. Ik geef je graag tips en inspiratie.

Rechte lijnen

Wanneer je wilt gaan voor kleurvlakken op de muur dan kun je gaan voor vlakken met rechte lijnen. Een goed voorbeeld zie je op de eerste foto waar een mooie kleurenpalet is gekozen van bruin, roze en wit. Er is een lambrisering geschilderd van bruin en die loopt net een stukje de hoek om. De rest van de muur is roze of wit geschilderd. Heerlijk rustig, maar een fijn speels geheel!

Hieronder zie je een ander voorbeeld van kleurvlakken met rechte lijnen. Er is gekozen voor een fel blauwe kleur en die is als een strook op de muur aangebracht. Onder deze strook en erboven is het wit gehouden. Het is een mooie variant op de lambrisering die je steeds vaker in interieurs ziet.
gekleurde muurgekleurde strook muurgeschilderd plafond

Geometrische kleurvlakken

Bovenstaand beeld vind ik ook een enorm leuk voorbeeld van de kleurvlakken op de muur. Het begint onderaan met een grijs geschilderde plint en daarboven volgen twee geschilderde strepen, een stuk witte muur en het eindigt met groen. Leuk!

Ook kun je gaan voor geometrische kleurvlakken, zoals hieronder te zien is. Op een speelse manier zijn diverse kleuren aangebracht op de muur. Dit is vooral leuk om te doen in een hoge en grote ruimte, voor een kleine kamer zou dit minder geschikt zijn.

grafische kleurvlakken muurkleuren muurkleurvlak muurlambrisering slaapkamer

Zou jij kleurvlakken op de muur aanbrengen?

Bronnen: remodelista.com | dailymail.co.uk | vintagerevivals.com | thedesignchaser.com | frenchbydesign.blogspot.fr | annagillar.se | cosyandthegang.tumblr.com | liliinwonderland.fr

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

  • Reply
    Woontrend 2018: colorblocking - THESTYLEBOX
    16 februari 2018 at 08:00

    […] Een ander leuk idee om met (meerdere) kleuren te doen is het maken van grafische kleurvlakken op de muur. Eerder schreef ik al een blog over kleurvlakken. […]

  • Leave a Reply