THESTYLEBOX

Do-it-yourself Industrieel interieur Interieur ideeën Kantoor inspiratie Landelijk interieur Meubels Modern interieur Scandinavisch interieur Vintage interieur Woonkamer inspiratie

Ideeën voor de Ikea Billy boekenkast


ikea billy hack

Ok. Ik dacht eigenlijk dat de Billy kasten van Ikea altijd van die halvegare dingen waren die na twee zuchten al uit elkaar vallen. Toch besloot ik om mijn vooroordelen even aan de kant te zetten en op zoek te gaan inspiratie van  deze Ikea-hit.  Wat een mooi ding is het eigenlijk hè, die Billy. Straalt best veel luxe uit. Om jou hier ook van te overtuigen geef ik je vandaag ideeën voor de Ikea billy boekenkast! 

Witte boekenkast

De Billy boekenkast van Ikea stel je helemaal zelf naar wens samen. Ga voor laag, hoog, smal, breed, met deuren of zonder, wit, zwart of berken. De kasten zijn al sinds 1979 te koop, maar recent vernieuwd.

Zelf ben ik fan van een witte boekenkast en ik vond eigenlijk ook alleen maar witte versies van de Billy boekenkast. Op het eerste plaatje zie je me toch een mooie variant. Er is een brede kast met twee smalle boekenkasten als één meubel gevormd. Ik vind vooral de inrichting van de kast prachtig, het is een soort showcase van al allerlei producten die vanuit de hele wereld lijken te komen. Hier vind je meer foto’s van de styling van deze variant van de Billy kast. 

billy kast deurenikea billy kast

DIY Billy boekenkast

De Billy boekenkast van Ikea kun je ook met deuren kopen, dat geeft weer een geheel andere look aan de kast. Ik vind het prachtig hoe het servies in bovenstaande kasten zo goed uitkomt.

Hieronder zie je een voorbeeld van het lage boekenkastje van Ikea. Ik vind het enorm goed voorbeeld, omdat praktisch (boekenopslag) en mooi (accessoires) heel goed samengaan.

lage billy boeken kast
boeken kast ikea

Als DIY’er kun je ook helemaal losgaan met de Ikea Billy boekenkast. Zo zie je op bovenstaande foto dat er een trap aan de kast is gemaakt. Lees hier de hele beschrijving. Hieronder zie je een voorbeeld van de Billy kast die als trapkast is opgebouwd.

ikea diy billy kast
billy kast diy

Ideeën voor de Ikea Billy boekenkast

Ideeën voor de Ikea Billy boekenkast

Ideeën voor de Ikea Billy boekenkast

Ideeën voor de Ikea Billy boekenkast

Ideeën voor de Ikea Billy boekenkast

Ideeën voor de Ikea Billy boekenkast

Ideeën voor de Ikea Billy boekenkast

Heb jij een Billy boekenkast? Laat het ons zien, dat vinden we leuk!

Bronnen: clairebrodydesigns.com | regardsetmaisons.blogspot.com | residencestyle.com | amazedmag.de | thelilypadcottage.com | digsdigs.com | digsdigs.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

  • Reply
    Zo creeër je een leeshoekje - THESTYLEBOX
    30 januari 2018 at 07:48

    […] gemonteerd. Voor meer inspiratie voor het opbergen van boeken lees je bijvoorbeeld de blog over de Billy boekenkast, of de blogs: ‘7 jaloersmakende boekenkasten‘; ‘boeken stylen in de […]

  • Leave a Reply