THESTYLEBOX

Klassiek interieur Modern interieur Scandinavisch interieur Vintage interieur Woonkamer inspiratie

Chesterfield bank


Ben je op zoek naar een chique bank die tegelijkertijd ook heel stoer is? De klassieke Chesterfield bank bestaat al mega lang, en nog steeds zien we het terug in de meest mooie interieurs. Of je nou een in een statig herenhuis woont, een stoere industriële loft of een modern appartement, de veelzijdige Chesterfield bank is altijd een goed idee. Op deze pagina kan je alles over deze klassieker lezen!

chesterfield bank

Een veelgemaakte misvatting is dat Chesterfield een merk is. Chesterfield is echter een meubelstijl, geen merk. Naast Chesterfield banken, zijn er dus ook fauteuils en poefs verkrijgbaar. Een Chesterfield bank kenmerkt zich door een terugkerend ruitenpatroon, de knopen en een genagelde voorzijde. Chesterfield meubelen werden vroeger alleen in Engeland gemaakt, maar tegenwoordig gebeurt dit overal ter wereld, zonder de Engelse luxe te verliezen.

Het verhaal dat alleen Engelse Chesterfields van goede kwaliteit zijn, is een mythe die decennia geleden is verzonnen. De Chesterfield stijl is immers al vele eeuwen erg populair en het is dan ook logisch dat het aantal producenten wereldwijd snel toenam. Om zich te beschermen tegen concurrentie uit het buitenland kenden de Engelse fabrikanten zichzelf de elitestatus toe. Een hele slimme marketingtruc destijds, maar nu totaal achterhaald. Vanwege kostenbesparing zijn er in Engeland ook fabrikanten die meubelen van zeer lage kwaliteit produceren. Tegenwoordig zegt het land van herkomst vrijwel niets over de geleverde kwaliteit.

Naast dat Chesterfield banken erg mooi, chic en elegant zijn, is de kracht van deze stijl dat het super veelzijdig is. Ze passen vrijwel in alle interieurstijlen, of dat nou strak modern, stoer industrieel of robuust landelijk is. Een Chesterfield bank vormt zonder veel moeite dé eyecatcher in elke ruimte.

De prijzen van Chesterfield banken liggen vaak tussen 1000 – 4000 euro, afhankelijk van het formaat en de kwaliteit. Je kunt deze nieuw in de winkel kopen, maar het kan ook een goed idee om een tweedehandse Chesterfield te gaan. Dit is niet alleen vaak een stuk goedkoper, een echte vintage chesterfield bank met hier en daar wat gebruikerssporen kan zelfs heel charmant zijn.

Genoeg gepraat! Nu gaan we over op het leuke gedeelte. Om je een idee te geven van hoe mooi, leuk en stoer een Chesterfield bank kan staan in een interieur, hebben we hieronder de mooiste inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

1. Vintage leren chesterfield

Dit is de super leuke woonkamer van fotograaf Wendy van Bree. Zij heeft een Scandinavisch wit interieur, met strakke witte muren, mega hoge witte plafonds en witte houten vloeren. Hierdoor komen de stoere rustieke houten balken heel mooi naar voren. En hetzelfde geldt ook voor de prachtige vintage leren Chesterfield bank – een échte blikvanger in de witte woonkamer. Klik hier voor meer foto’s.

vintage leren chesterfield bank

2. Chesterfield bank in een blauw interieur

Ook een minder opvallende Chesterfield bank kan heel mooi zijn. Deze woonkamer is daar een heel mooi voorbeeld van, waar alle muren en plafonds blauw zijn geverfd. The Black House is een traditioneel landelijk huis in Finland met een heel bijzonder interieur meet vooral dus heel veel blauw. In de woonkamer is een knusse zithoek ingericht met een vintage vloerkleed, schommelstoel, rustieke ronde houten boomstam tafeltjes en een stoere cognac leren Chesterfield bank.

chesterfield bank blauw interieur

3. Donkerbruine Chesterfield bank

Dit is de woonkamer van Anna Valentines, een modeontwerpster die samen met haar man Jonathan Berger en hond Genghis in het centrum van Londen wonen. Het is een prachtig huis met super mooie details met veel raampartijen en hoge plafonds. In de woonkamer is de vloer bekleed met een klassieke visgraat houten vloer, gecombineerd met strakke witte muren. Hoewel je meerdere hele mooie meubelen en accessoires in de woonkamer vindt, trekt de Chesterfield bank alle aandacht – de donkerbruine Chesterfield bank steekt mooi uit ten op zichte van de lichte muren en lichte houten vloer.

donkerbruine chesterfield bank

4. Chesterfield bank in kleine woonkamer

Chesterfield banken zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, van een fauteuil voor één persoon tot grote hoekbanken. Hoe klein of hoe groot je woonkamer ook is, er is altijd wel een Chesterfield bank verkrijgbaar die er mooi in past. In deze kleine woonkamer met volledige grijze muren is gekozen voor een Chesterfield bank die precies erin past. Super leuk om te zien dat ze dit met moderne stringkasten aan de muur boven de bank hebben gecombineerd.

chesterfield bank kleine woonkamer

5. Chesterfield bank in industrieel interieur

Het is best een uitdaging zijn om een stoere bank te vinden in een industrieel interieur. Maar zoals gezegd past de Chesterfield bank in alle interieurstijlen, en vooral in een industriële woonkamer. Deze stoere industriële woonkamer is daar het perfecte bewijst van, gekenmerkt met een stoere betonnen vloer en volledige RVS keuken. Naast de vintage bruine leren Chesterfield bank vind je ook een gestoffeerde grijze bank in de woonkamer.

chesterfield bank industrieel interieur

6. Chesterfield bank in vintage interieur

Wat voor bank past perfect in een vintage interieur? Juist, een Chesterfield bank natuurlijk! Deze woonkamer kenmerkt zich met grote raampartijen, hoge plafonds en een speelse indeling. Witte houten vloeren zijn gecombineerd met een grote witte bakstenen muur in de woonkamer, een grote boekenkast wand en bloemetjesbehang. Naast verschillende vintage meubelen is er in de zithoek gekozen voor een stoere donkerbruine vintage leren Chesterfield bank. Goede keus!

chesterfield bank vintage interieur

7. Groene Chesterfield bank

Cognac bruine leren Chesterfield banken zijn veruit het populairst. Je denkt ook meteen aan een cognac bruine leren bank als je het hebt over Chesterfield banken. Maar wisten jullie dat er ook andere kleuren verkrijgbaar zijn? In deze mooie witte zolder woonkamer met witte muren en een witte vloer, is er gekozen voor een hele mooie groene Chesterfield bank. Het vintage vloerkleed en de houten kist die als salontafel wordt gebruikt passen er perfect bij.

groene leren chesterfield bank

8. Chesterfield bank op kantoor

Chesterfield banken zijn niet alleen erg populair in huis, ook in andere soorten ruimtes kan het een leuk idee zijn om te kiezen voor een mooie Chesterfield bank. Hieronder zien jullie het kantoor van communicatiebureau Ubiquitous. Het interieur van het kantoor is stoer en industrieel, en naast werkplekken met grote robuuste bureau’s met daarboven grote industriele wandlampen, hebben ze ook een loungehoek ingericht een stoere vintage leren Chesterfield bank.

chesterfield bank op kantoor

Bekijk ook:
Bruin leren bank woonkamer
50x Woonkamer ideeën

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply