THESTYLEBOX

Binnenkijker

Strandhotel Zoomers in Castricum


Strandpaviljoen Zoomers in Castricum bestaat al sinds 2007, maar in het begin van dit jaar zijn ze een frisse start begonnen met met een geweldig nieuw concept in samenwerking met HKLiving. Lees hier alles over het mooie Strandhotel Zoomers, die de natuur en mooi design samenbrengt voor veeleisende reizigers!

Strandhotel Zoomers - sfeervolle slaapkamer met natuurlijke kleuren en materialen

Fotografie: OneTwoStudio

De bar en het restaurant van Strandpaviljoen Zomers is een trekpleister voor de lokale bevolking en bekende reizigers, die allemaal samenkomen om te genieten van eerlijke, lokale producten en een goed glas wijn. Het was dan ook meer dan logisch om uiteindelijk een accommodatie aan te bieden aan diegenen die een nacht of langer willen blijven. In januari 2020 werd dit plan werkelijkheid, met de bouw van Strandhotel Zoomers. Precies op het juiste moment!

Duurzaam en energieneutraal

Het pand van het duurzame strandhotel, gelegen op het strandplateau van Castricum (op 25 meter van de zee), is ontworpen door Breddels Architecten samen met architect Petra Kramer.  Wat erg bijzonder is, is dat het ontwerp gebaseerd is op het oude theehuis van de ouders van de eigenaresse. Dit hebben ze gecombineerd met de ‘look and feel’ van het nabijgelegen zusterbedrijf Strandpaviljoen Zoomers.

Strandhotel Zoomers is energieneutraal gebouwd met natuurlijke en duurzame materialen en systemen. Zo heeft het pand geen gasaansluiting, wordt het verwarmd door een super grote pelletkachel die kleine houtkorrels verbrand, en zijn er op de daken in totaal maar liefst 280 zonnepanelen geplaatst die het energie opwekken voor het hotel. Dit resulteert in een EPC-waarde van nul.

strandhotel zoomers castricum

Fotografie: The Other Season

HKLiving Suites

Het concept voor het hotel is gebaseerd op een samenwerking tussen Strandhotel Zoomers en interieur merk HKLiving – het populaire Nederlands bedrijf dat opgericht is door Emiel Hetsen en Sander Klaver. Daarom wordt het ook wel de HKliving Suites genoemd. En creatief bureau The Other Season heeft de warme en natuurlijke sfeer gecreëerd – van wand- en vloerbedekking tot meubilair en verlichting. Het geweldige eindresultaat is een intiem strandhotel met een werkelijk unieke identiteit en allure.

strandhotel zoomers hkliving styling

Fotografie: OneTwoStudio

Het mooie strandhotel heeft in totaal 12 kamers in verschillende formaten. Op de begane grond zijn vier kamers ingericht, en op de bovenverdieping acht kamers, die voorzien zijn van een balkon.  Ze architecten hebben gekozen voor een losse indeling met kamers die allemaal verschillende afmetingen hebben. Kleinere kamers hebben uitzicht op de duinen, terwijl grotere kamers gericht zijn op de kalmerende oceaangolven. Er is ook een grote kamer in appartementstijl voor gezinnen met kinderen, waar een vide aanwezig is met een speciale slaapplek voor kinderen. Daarnaast heeft Zoomers ook een strandwinkel op de begane grond gerealiseerd.

Strandhotel Zoomers keuken

Fotografie: OneTwoStudio

Natuurlijke patronen, kleuren en materialen

Jasmijn Boots en Marry Broersen van The Other Season hebben gekozen voor natuurlijke patronen, kleuren en materialen voor de vloeren, deuren en raambekleding, zoals bamboe en hout, omdat ze de houten bekleding aan de buitenkant van het hotel weerspiegelen en natuurlijk de tonen van het gras en het zand in de duinen. De buitenkant van het gebouw weerspiegelt de binnenkant ervan; eenvoudig en puur met mooie nuances in kleuren, waardoor je je welkom en op je gemak voelt.

Zoals gezegd, is het hotel voorzien van veel raampartijen, waar je uitzicht hebt op de duinen en op het water. Als raamdecoratie is er gekozen voor mooie houten jaloezieën op maat, waarmee je overdag de lichtinval perfect kunt controleren, en in de avond voor voldoende privacy zorgen in de kamers.

Elke kamer heeft eenvoudige witte muren en een zichtbaar betonnen plafond, maar is exclusief en stijlvol ingericht met producten van het Nederlandse designmerk HKLiving. Voor het aankleden van de bedden zijn taupe of kastanjebruine gestreepte sierkussens gebruikt, evenals zandbeige linnen spreien.

strandhotel zoomers slaapkamer

Fotografie: The Other Season

strandotel zoomers hkliving lamp

Fotografie: The Other Season

strandhotel zoomers natuurlijke wanddecoratie

Fotografie: The Other Season

strandhotel castricum interieur decoratie

Fotografie: The Other Season

Opslag wordt geboden door kasten met bamboe panelen, als aanvulling op de bamboe fauteuils die verschijnen onder de tafels of naast de ramen. Schelpvormige ornamenten, amberkleurige vazen ​​en geweven tapijten zijn andere mooie vormen van decoratie in het interieur, samen met hele grote lampen die zijn bedrukt met spichtige illustraties van gezichten.

Er is geen eigen restaurant bij Strandhotel Zoomers, maar in plaats daarvan een gezellige ontbijtruimte waar gasten kunnen genieten van drankjes en snacks. Hout is gebruikt om de voorbereidingsteller, de kasten en de centrale eettafel van de kamer te maken, die is omgeven door witte draadstoelen.

strandhotel zoomers interieur

Fotografie: Ruben Snitslaar

strandhotel zoomers hkliving styling

Fotografie: Ruben Snitslaar

strandhotel zoomers hal

Fotografie: Ruben Snitslaar

Genieten van de natuur

Alle natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Strandhotel Zoomers. Niet alleen omdat het gelegen is op het strand van Castricum, op 25 meter van de zee, maar pal naast het hotel vind je het het ‘Natura 2000’ duinreservaat en bos. Dit betekent dat je er niet alleen kunt zwemmen, surfen en zonnen, maar je kunt er dus ook lekker wandelen, fietsen, paardrijden, en nog veel meer. Je kan zelfs op stap gaan met hun boswachter of strandjutter om de pareltjes van het natuurgebied te ontdekken.

Praktische informatie

Bij Strandhotel Zoomers is er geen receptie aanwezig, maar je kunt ze altijd bereiken voor vragen en wensen. Alle gasten krijgen van tevoren een persoonlijke code gemaild, waarmee ze toegang hebben tot de kamers.

Ze hebben een eigen restaurant waar gasten kunnen genieten van het onbijt en een shared dining diner. Er zijn de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen om dit allemaal mogelijk te maken in verband met Covid-19.

Adres
Zeeweg 10
1901 NZ Castricum
+31251342383

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply