THESTYLEBOX

Keuken inspiratie Klassiek interieur Landelijk interieur Meubels Modern interieur

De servieskast: ouderwets of modern?


servieskast-scandinavisch

Heeft jouw keuken, eetkamer of eethoek ook niet heel dringend een servieskast nodig? Mijne wel! Al jaren… maar we hebben er helaas geen ruimte voor op dit moment. Dus blijf ik maar wegdromen bij die mooie voorbeelden van interieurs met wél een prachtige kast voor het mooiste servies. Soms vraag ik me wel eens af of een servieskast, ook wel buffetkast genoemd, niet echt iets van onze grootmoeders tijd is? Is het ouderwets om er eentje in huis te hebben staan of wordt het juist weer hartstikke modern en hip? Ik houd het bij het laatste!

De buffetkast van vroeger

De buffetkast is niet meer zoals vroeger. Vroeger werd de buffetkast in de keuken gebruikt om het servies in tentoon te stellen, kruiden en specerijen in op te bergen en nog veel meer keuken benodigdheden. Het was een kast die voornamelijk om praktische redenen in de keuken stond. Het esthetische van de kast was het open deel waar het servies stond achter deurtjes met glas.

servieskast-wit

servieskast-blauw

servieskast-boerderij

De servieskast / buffetkast van nu

Vandaag de dag is een servieskast niet direct meer een functionele kast maar puur een esthetisch meubel geworden. In de moderne servieskast zet je niet alleen meer het mooiste servies maar ook interieur accessoires. Met interieur accessoires geef je de inrichting van de servieskast namelijk veel meer karakter en sfeer.

servieskast-boho

servieskast-inbouw

servieskast-inrichten

servieskast-landelijk

servieskast-strak

servieskast-vintage

servieskast-zwart

Servieskast stijl

Ook de uitstraling van de servieskast is geheel veranderd gedurende de jaren. Een servieskast is niet meer perse landelijk, maar is ook verkrijgbaar in een moderne stijl, een vintage stijl, een minimalistische stijl en noem het maar op. Hierdoor kan een buffetkast in elk interieur gebruikt worden. Het mooiste is natuurlijk wanneer het servies ook aansluit op de stijl van de servieskast. Laat jouw mooie minimalistische servies zien in een minimalistische servieskast. Of heb je juist een echt landelijk servies voor in de landelijke keuken? Dan kies je natuurlijk voor een landelijke buffetkast.

Ik droom nog even verder van deze mooie kasten….

Bronnen: sfgirlbybay.com | anearlymorningwalk.tumblr.com | housedecoratorscollection.com | anetteshus.com | myscandinavianhome.com | remodelista.com | elleinterior.se | mondaytosundayhome.blogspot.com | ombiaombia.com | sfgirlbybay.com | houseofideas.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply