THESTYLEBOX

Keuken inspiratie Meubels Woonkamer inspiratie

Ovale eettafel inspiratie


Overweeg jij om een ovale eettafel te kopen voor in huis? Leuk! Om je te inspireren, hebben we de mooiste eethoeken voor je op een rijtje gezet waar gekozen is voor een ovale eettafel. Kijk snel verder en raak geïnspireerd van de mooie foto’s!

ovale eettafel

Eettafels zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten, kleuren en vormen. De rechthoekige eettafel is veruit het populairst, maar er wordt steeds vaker voor een andere vorm gekozen. Zo is het soms een goed idee om te kiezen voor een ronde eettafel. En wij zijn ook helemaal fan van de ovale eettafel. Naast dat het er super leuk en mooi uitziet, biedt een ovale eettafel ook een aantal praktische voordelen:

  • Omdat heel veel mensen voor een rechthoekige of een vierkante eettafel gaan, haal je met een ovale eettafel iets bijzonders in huis. Het zal eerder opvallen, waardoor het ook een echte blikvanger kan worden in jouw eethoek;
  • Aan een ronde eettafel kunnen meer mensen zitten vergeleken met een ronde eettafel. Handig en gezellig voor grote gezelschappen, bijvoorbeeld tijdens het paasontbijt of kerstdiner;
  • Bij een rechthoekige of een vierkante eettafel heb je altijd te maken met hoeken. Voor volwassenen is dit vaak niet een probleem, maar wel natuurlijk wel je met kleine kinderen te maken hebt. Een ovale eettafel is daarom een stuk kindvriendelijker;
  • Een eethoek met een ovale eettafel zal er soms ruimtelijker uitzien dan als je er een rechthoekige tafel hebt staan.

Nu je weet wat de voordelen zijn en waarom het dus een praktisch gezien ook een goed idee is om een ovale eettafel te kopen, is het tijd om wat mooie inspiratie voorbeelden te laten zien.

1. Eethoek met ronde muren en ovale eettafel

Gitai Architects heeft een appartement in Jaffa, Israël gerenoveerd met ronde muren, betonstuc en licthe vloeren om te lijken op de kalkstenen gebouwen van de oude havenstad. De studio renoveerde het appartement van 270 vierkante meter voor een stel. Het bevat een combinatie van gebogen en lineaire elementen om traditioneel vakmanschap te combineren met meer eigentijdse details. Hieronder zie je de super mooie eethoek met ronde muren, een vaste bank die meeloopt met de organische muur en een moderne ovale eettafel.

moderne ovale eettafel

2. Eethoek met ronde muren en ovale eettafel

Ontworpen voor een jong stel dat een voorliefde voor reizen deelt, toont het Momo-appartement hun avontuurlijke geest in het interieur van 89 vierkante meter. Toki Home heeft de indeling van het appartement opnieuw uitgevonden en de ruimte ontworpen om hun persoonlijkheid en dagelijkse leefgewoonten weer te geven. Het nieuwe appartement, gelegen in Ho Chi Minh-stad, Vietnam, heeft een gedurfd nieuw kleurenpalet dat net zo goed bij de ouders past als bij hun tweejarige dochter Momo. Daarnaast kenmerkt het interieur zich met verschillende mooie ovale vormen, zoals het schiereiland van de keuken, de wandkast boven de eettafel, en de ovale eettafel zelf natuurlijk.

kleurrijke ovale eettafel

3. Marmeren ovale eettafel

Dit bijzondere appartement is ontworpen en ingericht door Ivo Tavares Studio. De natuurstenen muren vallen meteen op in het interieur, en vormen een mooi contrast ten op zichte van de strakke lijnen van bijvoorbeeld de moderne keuken en de strakke witte deuren. Bij de keuken is een eethoek ingericht met een grote marmeren ovale eettafel, met daaromheen zwarte eetkamerstoelen.

marmeren ovale eettafel

4. Marmeren ovale eettafel

Maresia ligt in Balneário Camburiú, Brazilië, en is een modern appartement aan de oceaan, ontworpen in 2020 door TN Arquitetura. Het gedeelte waar de keuken een eethoek zijn ingericht projecteert zich comfortabel naar de veelzijdige ruimtes met het beste uitzicht op de Barra Sul: de houten ovale eettafel is erg fotogeniek en geeft samen met de handgemaakte strohangers een kunstwerkgevoel weg. Zelfs de verlichting, minimalistisch met LED-lichtbakken en minispots, zou de minste impact in de ruimte veroorzaken, waardoor de aandacht naar de objecten en het meubilair ging.

houten ovale eettafel

5. Marmeren ovale eettafel

Deze futuristische woning, ontworpen in 2009 door Artechnic, ligt in de Japanse stad Nagano. Een grote schelpvormige structuur bevindt zich midden in het bos. Het is moeilijk om te bepalen wat de structuur precies is, en in tegenstelling tot de omliggende grotten en rotsen, maakt het duidelijk geen deel uit van de natuur – en is het ook geen ruïne. Een frame, een vorm, gemaakt op een heel andere plek voor een heel ander doel. Binnen deze schelpvormige structuur vindt men geconstrueerde vloeren, scheidingswanden en gemeubileerde kamers. Passend bij de moderne strakke keuken die zich kenmerkt met een ronde vorm, vind je een witte ovale eettafel, met daaromheen knalrode eetkamerstoelen.

witte ovale eettafel

6. Retro marmeren eettafel

QUANT is een luxe, nieuw appartementencomplex in een omgebouwd laboratoriumgebouw uit de jaren 50 in Stuttgart in Duitsland. Het werd in 2008 ontworpen door Ippolito Fleitz Group. Het entreegedeelte van het appartement, dat dankzij een spiegelkast twee keer zo groot lijkt, leidt direct naar de trap en naar beneden naar het eetgedeelte, dat over de gehele hoogte van beide verdiepingen open is. De hoge ruimte wordt gedramatiseerd door drie hanglampen die aan het plafond zijn opgehangen en een muur van gordijnen die helemaal langs een flank van de kamer hangt. De dominantie van witgekalkte eiken meubels op de bovenverdieping wordt voortgezet in de woon- en eetgedeeltes in de vorm van een witgekalkte parketvloer. Een doorlopende verdiepingsvloer leidt het oog naar een open keuken, die zich ten opzichte van de retro marmeren ovale eettafel bevindt.

witte retro ovale eettafel

7. Grote zwarte ovale eettafel

Het is al helemaal leuk als je echt een aparte eetkamer hebt, maar deze eetkamer is wel echt next leven. Het is een prachtige grote en lichte ruimte met hoge plafonds met sierlijke ornamenten en bijpassende lambrisering en deuren.  In het midden van de kamer is een grote zwarte eettafel geplaatst op een groot vloerkleed. De acht draadstoelen eromheen staan er prachtig bij.

grote zwarte ovale eettafel

8. Vintage ovale eettafel

Ook deze keuken vinden we helemaal te gek. Een compacte keuken, die dankzij de enorme lichtinval en de lichte inrichting erg ruimtelijk aanvoelt. Wat erg leuk is, is dat ze gekozen hebben voor een mintgroene keuken, gecombineerd met een vintage ovale eettafel van hout. Daaromheen vind je een mix van verschillende eetkamerstoelen. Ook de drie industriële hanglampen staan er geweldig bij.

vintage ovale eettafel

9. Klassieke ovale eettafel

Er zijn ook hele mooie klassieke ovale eettafels. In onderstaande keuken, ingericht in Scandinavische landelijke stijl, is een compacte eethoek ingericht met een kleine klassieke ovale eettafel, gecombineerd met niet alleen mix van verschillende eetkamerstoelen, maar ook een hele leuke eetbank. Boven de eettafel hangt een glazen hanglamp.

klassieke ovale eettafel

10. Ovale eettafel met tafeldoek

Niet iedereen kiest ervoor om een tafel te dekken met een tafeldoek, maar het biedt natuurlijk bescherming aan je eettafel. Daarnaast kan een eettafel met tafeldoek er ook heel stijlvol uitzien. In onderstaande eethoek is de ovale eettafel gedekt met een mooie witte tafeldoek, met daaromheen zes mooie houten spijlenstoelen.

ovale eettafel tafeldoek

Op zoek naar een mooie ovale eettafel? Neem een kijkje bij Gigameubel.nl voor verschillende soorten ovale eettafels in verschillende maten, kleuren en materialen.

Bekijk ook:
10x Houten eettafels
10x Ronde eethoek
Ronde salontafel

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply