THESTYLEBOX

Keuken inspiratie Meubels

Een hippe bar in je keuken


Witte bar

Ik woon nu zo’n drie jaar samen met drie vriendinnen in een studentenhuis, wat daar stiekem niks van wegheeft. Naast het dakterras, het balkon en de gloednieuwe badkamer, beschikt ons huisje ook over een kookeiland. Wanneer wij een avond met elkaar eten, zitten er vaak twee van ons op de hoge witte barkrukken aan het houten eiland, terwijl de anderen staan te ploeteren om een vegetarische ovenschotel in elkaar te vogelen. Ik vind het idee van een bar in huis uniek, gezellig en jeugdig. Hieronder zijn allerlei voorbeelden te zien van een hippe bar in huis.

Gave krukken aan je kookeiland

Wanneer je beschikt over een kookeiland kan het heel leuk zijn om daar twee of drie barkrukken te plaatsen. Zoals hieronder te zien is wordt het eiland niet alleen gebruikt om te koken of de fruitschaal op kwijt te kunnen, maar ook als tafel. Je kunt nu aan de bar eten, helpen koken of op je laptop werken. De krukken bieden extra zitgelegenheid zonder dat het veel ruimte inneemt.

houten kruk

kookeiland

kookeiland

kookeiland

Hoge tafel met toffe krukken

Nu denk je misschien: leuk idee, maar ik heb helemaal geen kookeiland. Ook dan zijn er zat mogelijkheden. Zoals op onderstaande beelden te zien is, kun je de krukken neerzetten bij het aanrecht. Ook kun je ervoor kiezen om een hoge tafel in de keuken te plaatsen, bijvoorbeeld tegen het aanrecht. Wanneer je de eetkamer en keuken nog meer één geheel wilt laten zijn, kun je de hoge tafel ook als eettafel laten fungeren.

Hoge tafel met krukken

Barkrukken

Aanrecht bar

Wil je een keuken zoals op het beeld hieronder? Neem dan ook even een kijkje bij de blog: ‘Zomer in je keuken’. Een frisse zomerse keuken met drie verschillende soorten kleuren krukken. De bar kan in dit geval prima als keukentafel gebruikt worden, maar is naast praktisch ook nog eens enorm leuk voor het oog.

Barkrukken

Bar in de keuken

Bronnen: www.myhouseidea.com | www.sfgirlbybay.com | www.blacklacquerdesign.com | www.hommemaker.com | www.tumblr.com | www.madefromscratch.co.nz | www.issuu.com | www.amberinteriordesign.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

2 Comments

 • Reply
  Afvoer
  29 augustus 2017 at 11:56

  Leuk artikel! Je kunt zoveel leuke en inspirerende ideeën opdoen, heerlijk! Bedankt voor het delen!
  Groetjes,
  Petra

 • Reply
  Mooie keukenwerkbladen - THESTYLEBOX
  2 november 2020 at 07:01

  […] ook: IKEA keuken customizen Een hippe bar in je keuken Open keuken […]

 • Leave a Reply