THESTYLEBOX

Badkamer inspiratie

Met een klein budget toch de badkamer verbouwen


Is het je gelukt om een nieuwe huis te bemachtigen, maar moet er veel verbouwd worden? Of voldoet je huidige woning niet echt meer aan alle wensen? Dan ligt een verbouwing voor de hand. Dit met een klein budget oppakken? Wij weten hoe!

met een klein budget toch de badkamer verbouwen

Na de keuken de…

Trots eigenaar van een nieuwe kluswoning waar veel in moet gebeuren, waaronder de badkamer? Of juist al flink aan de klus in het huidige huis en is de badkamer nu echt aan de beurt? Oftewel: klaar met de oude tegeltjes, meubels of bijvoorbeeld de kranen? Dit zijn natuurlijk budgettaire ingrepen van groot formaat. Een badkamer verbouw je niet zomaar even. Hoeveel dat ongeveer kost? Een nieuwe badkamer kostte dit jaar gemiddeld tussen de 10.000 en 13.000 euro. Is jouw budget niet zo groot? Geen probleem. Want ook met kleinere aanpassingen tover jij de badkamer in een handomdraai om.

Klussen maar!

Gelukkig zijn er ook enkele kleinschalige ingrepen waarmee je de keuken helemaal bijtijds maakt. Doet de huidige badkamer het eigenlijk nog wel, maar valt hij verder niet echt in de smaak? Dan is het zonde om de hele badkamer er gelijk uit te slopen. Met vaak kleine aanpassingen tover jij je badkamer namelijk al helemaal om. Denk er bijvoorbeeld eens aan om enkele eyecatchers te vernieuwen. Huidige douchewand is misschien wel van glas, maar helemaal aangetast door het kalk? Het lijkt groter dan het is om deze te vervangen. In de douche zelf kun met een handomdraai alles vernieuwen: installeer een nieuwe regendouche. Een genot om onder te staan en vaak een echte moderne eyecatcher!

badkamer verbouwen klein budget regendouche

Badmeubel eruit en erin

Ook bestel je voor een klein bedrag een nieuw badmeubel. Heerlijk: helemaal fris! Maak de wastafel af met een nieuwe kraan en vervang de spiegel eens. Wist je dat er spiegels zijn met ingebouwde verlichting en zelfs een verwarming? Dat is nog eens modern! Én vrij simpel te vernieuwen voor een klein budget.

Pak de verfkwast erbij

Naast deze simpele ingrepen, zou je het nog kleiner kunnen aanpakken. Zo kost de make-over van jouw badkamer nog minder moeite en geld. Haal een blik verf en rol verf op de muur in een frisse, trendy kleur. Overal tegels? Er bestaat ook handige tegelverf. Daar zou je zeker eens mee kunnen experimenten. Doe dit overigens ook eerst: haal een losse tegel en oefen met de techniek. Zonder ervaring kan het een lastige klus zijn. Wil je met alle trends meegaan? Verfmerk Flexa kwam met de kleur van het jaar. Die van 2023?  ‘Wild Wonder’, een positieve groene tint met een volle gloed die op de natuur is geïnspireerd. Ook donkerblauw, grijs en diverse pastelkleuren zullen jouw badkamer helemaal 2023 maken. Klaar voor? Ga dan zeker snel aan de slag!

badkamer verbouwen klein budget verven flexa wild wonder

Bekijk ook:
75x Badkamers voorbeelden
Kleine badkamer
12x Badkamers met inloopdouche
Badkamer op zolder inrichten? 10x Tips!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply