THESTYLEBOX

Tuin & balkon inspiratie

Luxe tuinontwerp met loungehoek, eethoek en buitenkeuken


Vandaag gaan we binnenkijken in tuin – niet zomaar een tuin, maar een super mooie en luxe tuin die onder architectuur is ontworpen, en voorzien is van verschillende moderne en luxe voorzieningen. Benieuwd? Kijk dan snel verder en raak geïnspireerd!

luxe tuinontwerp met loungehoek eethoek en buitenkeuken

Deze mooie tuin is onderdeel van een benedenwoning in Rotterdam. Vanuit de woonkamer heb je middels de moderne openslaande deuren toegang tot de tuin. Omdat het tuin niveau hoger ligt dan de begane grond van de woning, is er een trap geplaatst, die het makkelijker maakt om de tuin te betreden.

woonkamer openslaande deuren naar tuin

De tuin is niet mega groot, maar het is in ieder geval wel groot genoeg om een indeling te maken met verschillende hoekjes. Zo vind je er een terras loungehoek, een eethoek en een keukengedeelte.

Loungehoek met Pergola

De loungehoek is ingericht in het uiterste gedeelte van de tuin – het is een echte hoek, vanwege de schuinlopende muur van de buren. Er is een luxe looppad aangelegd van mooie houten vlonders, die van de trap naar de loungehoek loopt. Met dezelfde houten vlonders is het terras aangelegd, waardoor je het gevoel hebt dat het een mooi geheel is met het looppad.

Boven de loungehoek is een houten pergola gebouwd, waar klimplanten aan groeien. Daarmee is dus een heerlijk schaduwplekje gecreëerd in de tuin, zodat je ook tijdens de warme dagen in de zomer kunt afkoelen. Daarnaast biedt deze tuin overkapping ook een vorm van privacy, zodat de buren eromheen minder zicht erop hebben. De pergola, die overigens voor het grootste gedeelte zwart is geverfd, vormt bovendien een mooi decoratief onderdeel in het algehele tuinontwerp.

luxe tuin loungehoek pergola loungeset

De luxe tuinset vormt de kerst op de taart in de loungehoek, bestaande uit een driezitsbank,  fauteuil en een bijpassende rechthoekige salontafel. De groene kussens passen perfect bij de luxe uitstraling van de tuin.

Het looppad van houten vlonders is op een manier aangelegd, dat het ook een visuele scheiding vormt tussen de buitenkeuken en de eethoek.

luxe tuin looppad van houten vlonders

Luxe buitenkeuken

Links van het looppad, helemaal tegen de schutting, is een keuken gecreëerd. Niet zomaar een keuken, maar een mega luxe en stoere WWOO buitenkeuken van beton. Deze keuken is voorzien van twee brede betonnen planken boven elkaar, waar verschillende spullen kunnen worden opgeborgen. Ook is het voorzien van een uitsparing, waar de keramische Green Egg BBQ precies in past. Dit gedeelte is overigens betegeld met een stoere betontegel in betonlook, waarmee ook een contrast is gecreëerd tussen het looppad en dit gedeelte van de tuin.

wwoo betonnen buitenkeuken tuin

green egg bbq in tuin

Eethoek

De eethoek vind je aan de andere kant van de eethoek. Ook daar is gebruik van met van diezelfde betonlook terrastegels, waarmee een soort platform is gecreëerd. Deze hoek is ingericht met een stoere ronde tuintafel, gecombineerd met vier bijpassende zwarte tuinstoelen. Een leuk detail is het kunstgras rondom het betegelde platform, waarmee een vleugje groen is toegevoegd aan het tuinontwerp.

zwarte ronde tuintafel in tuin

Styling

Hoewel er al gekozen is voor kunstgras, zijn echte planten natuurlijk ook echte musthaves in een tuin. Hier is gekozen voor een combinatie van planten in potten en lage plantenbakken. De grot palm in de eethoek is daar een heel mooi voorbeeld van.

Als tuinafscheiding is er gekozen voor stoere zwarte schuttingen van hout, die een mooie combinatie vormen met de witte stenen muur van de buren. Een tuin is niet compleet zonder mooie tuinverlichting, vooral niet in een luxe tuin – voor deze tuin is er gekozen voor strakke moderne zwarte wandlampen, gemonteerd aan zowel de houten schuttingen als de grote witte stenen muur. In de loungehoek hebben dit de wandlampen extra aangevuld met sfeervolle lantaarns.

luxe tuin eethoek met ronde tafel

Bekijk ook:
20x Tuin ideeën
10x Luxe loungeset

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply