THESTYLEBOX

Interieur ideeën

Alles wat je moet weten over zwarte deurklinken!


Zwarte deurklinken zijn mega populair, waarmee je elke deur, zowel alle voordeuren als alle binnendeuren een totaal nieuwe look kunt geven. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt, om te beslissen of zwarte deurklinken een goed idee zijn voor jou, jouw gezin en jouw huis. Kijk dus snel verder!

Super mooie zwarte klassieke bakeliet deurklink op een witte paneeldeur

Super mooie zwarte klassieke bakeliet deurklink op een witte paneeldeur

Ben je op zoek naar mooie deurklinken die passen bij je nieuwe binnendeuren en interieur? Of zijn je huidige deurklinken aan vervanging toe? Met nieuwe deurklinken kan je hele eenvoudig elke deur een mooie update geven. Deurklinken zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren – van rvs tot goud. Maar er is één style deurklink die de afgelopen jaren super hot zijn – we hebben het natuurlijk over de zwarte deurklink.

Overweeg jij ook zwarte deurklinken? Lees hieronder waar je op moet letten, wat de voordelen en nadelen zijn, en mooie inspiratie voorbeelden, zodat je een idee hebt wat je kunt verwachten.

Voordelen

Esthetisch mooi

Natuurlijk is het subjectief of zwarte deurklinken mooi of lelijk zijn – het hangt af van persoonlijke smaak en de stijl van het interieur. Maar we horen vaker dat ‘zwart nooit fout kan gaan’, of het nu gaat om kleding, auto’s, of deurbeslag! En één ding is zeker, zwarte deurklinken zijn niet zomaar een trend die over gaan waaien. Ze passen nu helemaal bij de nieuwste woontrends, maar ook tientallen jaren geleden, en zelfs honderd jaar geleden, werden zwarte deurklinken gebruikt voor verschillende soorten deuren.

Tijdens de Victoriaanse periode werden veel binnendeuren met bijbehorende zwarte deurklinken uit hout gesneden in plaats van in metaal gegoten, maar deze zwarte handvatten uit die tijd worden nog steeds gemaakt!

De zwarte deurklink met een rond ontwerp past geweldig bij de oud roze paneeldeur.

De zwarte deurklink met een rond ontwerp past geweldig bij de oud roze paneeldeur.

Veelzijdig

Een groot voordeel van zwarte deurklinken is de veelzijdigheid. Zwart is een universele kleur die bij vrijwel alle soorten interieurstijlen en deurstijlen past – van strak modern tot traditionele landelijk en stoer industrieel. Bovendien zijn ze gemakkelijk te combineren met andere accessoires en elementen in het interieur, in alle soorten kleuren en materialen.

Bij witte deuren, die je het meest tegenkomt, vormen zwarte deurklinken een mooi contrast. Een zwarte deurklink valt dan ook veel meer op, vergeleken met bijvoorbeeld een RVS deurklink. Ook voor houten deuren, is zwart deurbeslag een hele mooie optie. Hoewel het contrast minder groot is, vergeleken bij een witte deur, valt het nog steeds op. En een zwarte deurklink bij een zwarte deur kan heel mooi zijn, vooral als je een mooi geheel wilt creëren met een algehele rustige look.

Verschillende stijlen

Bij zwarte deurklinken, denk je misschien aan stoere industriële deurkrukken. Maar eigenlijk zijn zwarte deurklinken verkrijgbaar in heel veel verschillende stijlen en vormen. In een industrieel interieur kunnen zowel strakke zwarte deurklinken, die de kleur zwart bewerkt hebben gekregen, mooi zijn – maar je zwarte gietijzeren deurklinken kunnen ook heel stoer zijn. Deze hebben een minder strakke perfecte look. Daarnaast kan je ook denken aan de meer klassieke stijlen, gekenmerkt met sierlijke details, en afgeronde ontwerpen. En voor moderne interieurs zijn er ook heel veel ontwerpen die perfect passen.

Strakke zwarte deurklink op een super strakke witte deur in een modern Scandinavisch interieur.

Strakke zwarte deurklink op een super strakke witte deur in een modern Scandinavisch interieur.

Vingerafdrukbestendig

Deurklinken zijn één van de meest aangeraakte en gebruikte oppervlakken in huis. In tegenstellign tot bijvoorbeeld, chromen of roestvrijstaal, zijn zwarte deurklinken veel meer vingerdrukbestendig. Afhankelijk van het type afwerking hebben zwarte deurkrukken weinig onderhoud nodig. Met slechts een eenvoudige en snelle veegbeurt met een zacht doekje, zien je zwarte deurklinken er weer uit als nieuw.

Nadelen

Beschadigingen

Zwarte deurklinken zijn dus mooi, zolang ze zwart blijven. Een mogelijk nadeel van zwarte deurklinken, is dat als ze beschadigd raken, de zwarte kleur vaak ook verdwijnt. Natuurlijk speelt de kwaliteit een belangrijke rol – kies altijd voor goede kwaliteit deurklinken, gewoonweg omdat ze duurzamer zijn. Daarnaast is het ook belangrijk dat je ze op de juiste manier onderhoudt en schoonmaakt.

Let ook goed op als je de deurklink op de deur monteert. Bij de montage heb je vaak gereedschap nodig, zoals een schroevendraaier of inbussleutel. Als je niet voorzichtig genoeg werkt, kan je daarmee de deurklink ook beschadigen met krassen.

Voor deze stoere slaapkamer is er gekozen voor een stoere zwarte deur met een vierkante zwarte deurklink.

Voor deze stoere slaapkamer is er gekozen voor een stoere zwarte deur met een vierkante zwarte deurklink.

Vuil is eerder zichtbaar

Veel mensen denken dat vuil minder zichtbaar is op donkere oppervlakken. Maar in werkelijkheid is vuil juist meer en eerder zichtbaar op donkere plekken. Dat geldt voor meubels, dat geldt voor vloeren, en dat geldt dus ook voor zwarte deurklinken. Dit kan stof zijn, maar het kan ook sporen zijn van make-up.

Let op de te gebruiken schoonmaakproducten

Een belangrijk nadeel van zwarte deurklinken is dat je ze niet met chemicaliën kunt reinigen en dat chemische producten op wasbasis ze kunnen beschadigen. Bij gebruik van dergelijke producten zullen de zwarte deurkrukken binnen de kortste keren vervagen. Je moet voorzichtig zijn in het onderhoud ervan. Het beste is om mild zeepwater met een zachte, warme doek te gebruiken.

Bekijk ook:
Leren deurgrepen
Stalen deuren met glas? Laat je inspireren!
De voor- en nadelen van zwarte kranen
Zwarte keuken

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply