THESTYLEBOX

Modern interieur Tuin & balkon inspiratie

Pergola


pergola tuin

Het is winter en wellicht verlang je al enorm naar de zomer en het buitenleven. Goed nieuws: de zomer komt eraan. Hoewel het nog even duurt. Gelukkig kun je al wel je tuin inrichten voor het komende seizoen, want daar is het nu dé tijd voor. Ga bijvoorbeeld voor een pergola in de tuin. Zo mooi. Zo praktisch. Zo makkelijk te maken.

Pergola zelf maken

Een pergola is een houten overkapping die schaduw geeft, waar je lampen in kunt ophangen en planten langs kunt laten groeien. De pergola kan een verlengde van het huis zijn, dan wordt het een soort open serre. Of je maakt een aparte hoek in de tuin waar je heerlijk kunt zitten. De pergola geeft veel sfeer al de tuin! 

Een pergola kun je prima zelf maken wanneer je een beetje handig bent. Op de site van Praxis vind je een uitgebreide werkbeschrijving. Natuurlijk kies je vervolgens een mooie houtsoort of verf je de pergola in ieder gewenste kleur. Zelf vind ik zwart super mooi, zoals te zien is op bovenstaande en onderstaande foto.

zwarte pergolapergola balkon

De pergola kan ook prima op een dakterras, dit zie je op bovenstaande foto. De pergola dient hier als overkapping van een fantastische houten bank in dezelfde stijl. Lijkt me een geweldige plek om een heerlijk boek te lezen. Hieronder zie je een pergola die gebouwd is aan het huis, hierdoor wordt binnen buiten en buiten binnen. Mooi!
pergola moderne tuin
dakterras pergola

Wat vind jij van een pergola in de tuin?

Bronnen: blogg.skonahem.com | heltenkelt.elsasentourage.se | indulgy.com | flickr.com/photos/55397648@N00/ | youandsaturation.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

  • Reply
    10x Klimplanten - THESTYLEBOX
    28 april 2021 at 07:00

    […] deze kunnen geel, rood en zelfs paars van kleur zijn. Deze klimmer is de ideale keuze voor op een pergola, aangezien de glanzende groene bladeren het hele jaar door zullen […]

  • Leave a Reply