THESTYLEBOX

Do-it-yourself Industrieel interieur Interieur ideeën Kantoor inspiratie Keuken inspiratie Kinderkamer inspiratie Landelijk interieur Modern interieur Scandinavisch interieur Slaapkamer inspiratie Vintage interieur Woonkamer inspiratie

Zo schilder je een houten vloer


wit-geschilderde-vloer

Net een nieuw huis gekocht, maar vind je de kleur van de houten vloer niet zo mooi? Of uitgekeken op de huidige variant van jouw vloer? Schilder dan het hout! Op die manier geef je met slechts een goed blik verf en wat geduld een geheel nieuwe look aan jouw huis. In deze blog leg ik uit hoe je dit aanpakt.

Stap 1: kleurenplan

Voordat je begint met dit project kies je eerst uit welke kleur de vloer wordt. Ga je voor een witte vloer, zwarte vloer of grijze vloer? Of wat dacht je van een knalkleur op de vloer of misschien voor een grafische print?

Stap 2: Voorbereiding

Voordat je begint met schilderen ontvet je de vloer en schuur je het met een parketschuurmachine. Ook sla je goede spijkers terug in het hout en gaatjes vul je op met kneedbaar hout.

zwarte-vloer

Stap 3: In de grondverf!

Vervolgens zet je de gehele vloer in de grondverf. Deze verf zorgt ervoor dat je toplaag beter aan de vloer hecht. Breng de grondverf royaal aan in de richting van de houtnerf. Als je hiermee klaar bent, wacht je 5 uur totdat de verf droog is.

grijs-geschilderde-houten-vloer

Stap 4: Het echte verf!

Na 5 uur begint het echte werk: het schilderen van de toplaag. Doe je dit direct na de 5 uur, kun je gelijk schilderen. Wacht je langer dan 24 uur dan moet je de vloer opnieuw schuren. Ook als er nog wat oneffenheden zijn, schuur je de vloer nog eens. Na het eerste likje verf, wacht je weer 5 uur en gooi je er nog een laag op.

gekleurde-vloer-schilderengrijs-geschilderde-vloer

houten-vloer-schilderen-vlakken

gekleurde-vloer-schilderen

Stap 5: Na het schilderen

Verwijder de tape direct na het schilderen. Als de tape langer blijft zitten, trek je bij het afhalen gedroogde verf er weer af.  Na 24 uur mag je met sokken op de vloer lopen, maar pas na een week heeft de vloer voldoende tijd gehad om uit te harden en mag je de meubels weer in de kamer plaatsen.

Lees op de site van Histor een uitgebreide werkbeschrijving.

Bronnen: vtwonen.nl | houseofc.nl | myscandinavianhome.blogspot.fr | designgallerist.com | vtwonen.nl | insideout.com.au

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply