THESTYLEBOX

Keuken inspiratie

Kvik keukens – Deens design voor iedereen


Heb je jouw droomkeuken al tot in detail in gedachten? Of heb je juist nog geen idee hoe je keuken eruit moet komen te zien? Neem eens een kijkje bij Kvik keukens. Misschien heb je al van ze gehoord, maar misschien ook nog niet. Ze zijn een redelijk nieuwe (en rap groeiende!) speler op de Nederlandse markt.

kvik keukens

Kvik is gespecialiseerd in Deens design. Je kan er terecht voor keukens, badkamers en kasten. In dit artikel draait het allemaal om de keuken! Lees mee en laat je inspireren.

Over Kvik

Kvik levert Deens design. Hun hoofdkantoor is dan ook in Denemarken te vinden. Van daaruit zijn ze gegroeid tot een grote speler in de keukenbranche met meer dan 150 winkels in Europa en Azië. Ze zijn bijvoorbeeld te vinden in Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Thailand, Noorwegen, Zweden en uiteraard Denemarken zelf.

Bij Deens design denk je misschien meteen aan flinke prijzen, maar dat valt bij Kvik heel erg mee. Het is hun missie om Deens design betaalbaar te maken, zodat iedereen ervan kan genieten.

De mooie Kvik keuken Cima dark oak combineert donker eiken met prachtige strakke lijnen.

De mooie Kvik keuken Cima dark oak combineert donker eiken met prachtige strakke lijnen.

Wat is Deens design?

De kenmerken van Deens design zijn eenvoud, minimalisme, functionaliteit en ingetogenheid. Je ziet veel strakke lijnen. Toch is Deens design zeker niet koud en kil. Het wordt namelijk flink “opgewarmd” door het gebruik van hout en zachte stoffen.

Qua kleuren spelen bij Deens design natuurtinten, grijs en pasteltinten de hoofdrol. Ook wordt er veel wit en zwart gebruikt. Dit kleurenpalet zorgt voor een rustige uitstraling. Heel fijn in de keuken, waar je al snel wat rommeltjes hebt liggen. Als de basis rustig is, ziet het er minder snel rommelig uit.

De looks van Deens design zijn over het algemeen tijdloos. Perfect voor een keuken dus, want daar wil je lang mee vooruit. Een opvallende trend die volgend jaar weer van het podium verdwijnt is dan niet zo’n goed idee.

Ook het kenmerk functionaliteit is iets wat je absoluut wilt in je keuken. Praktisch, handig en veel opbergruimte.

De Kvik keuken Tacto light oak is de ​perfecte keuze als je van een houten keuken houdt

De Kvik keuken Tacto light oak is de perfecte keuze als je van een houten keuken houdt.

Verschillende keukentypes

Bij Kvik zijn verschillende types keukens te vinden. Zo heb je een ruime keuze uit prachtige houten keukens of zwarte keukens met een stoere uitstraling. Wil je het wat warmer? Dan kan je kiezen voor warm grijs of landelijk en idyllisch.

Landelijk en idyllisch is waarschijnlijk niet wat je verwacht bij Deens design en dat klopt. Bij landelijk denk je niet aan eenvoud en strakke lijnen, maar aan klassieke details. De landelijke keukens van Kvik zijn een combinatie van beide. Landelijk met een Deens design sausje erover. Een mooie combi van klassiek en modern. Dit geeft de keukens een gezellige, warme en tegelijkertijd rustige en moderne uitstraling.

De meest verkochte keukens bij Kvik zijn witte keukens. Tijdloos, altijd goed en lekker licht. Het past in ieder huis en laat zich moeiteloos combineren.

De Veda keuken van Kvik is een klassieke witte keuken waarvan je de uitstraling eenvoudig kunt veranderen, zodat je je persoonlijke stijl kunt laten zien.

De Veda keuken van Kvik is een klassieke witte keuken waarvan je de uitstraling eenvoudig kunt veranderen, zodat je je persoonlijke stijl kunt laten zien.

Veel opbergruimte in Kvik keukens

Of je nu een fanatieke hobbykok bent of iemand die alleen kookt omdat er nu eenmaal gegeten moet worden, meer opbergruimte in de keuken is altijd welkom. Wiens keukenkasten zijn er niet eigenlijk net iets te vol?

Bij Kvik gaan ze daarom standaard voor extra opbergruimte. Hoe doen ze dat? Door de plint aan de onderkant van de kasten te benutten, die normaal gesproken nergens voor gebruikt wordt. Dat levert je zo’n 15% extra ruimte op. Zonder dat je er meer keukenoppervlak voor nodig hebt dus. Je vraagt je eigenlijk af waarom dat nog niet overal standaard is…

De Tacto keuken van Kvik is ook verkrijgbaar in een donkere houttint.

De Tacto keuken van Kvik is ook verkrijgbaar in een donkere houttint.

Extra extra veel opbergruimte met XXL

Kan jij nog wel meer opbergruimte gebruiken? Dan kan je voor de XXL-laden en kasten kiezen. Deze zijn hoger en dieper, waardoor je wel 40% extra opbergruimte in de onderkasten hebt. En dat levert je ook meteen een dieper werkblad op. Dat is zeker welkom!

Inspiratie en duidelijke plannen maken

Bij een nieuwe keuken uitkiezen komt heel wat kijken. Een van de dingen die het moeilijk maken, is om je voor te stellen hoe jouw keuzes eruit zullen zien in jouw keukenruimte.

Bij Kvik kan je daarom gebruik maken van een 3D keukenplanner in 360 graden. Zo kan je allerlei verschillende designs, kleuren, materialen en combinaties uit proberen.

Op hun website vind je een 3D voorproefje van hun populaire modellen. Wil je jouw wensen en ideeën in 3D zien? Ga dan naar een van de Kvik vestigingen. Daar maken ze graag een visualisatie van jouw droomkeuken. Uiteraard kunnen ze je dan meteen adviseren bij je keuzes.

Kvik liet zit voor het ontwerp van de Ombra keuken inspireren door de weelderige groene Deense natuur.

Kvik liet zit voor het ontwerp van de Ombra keuken inspireren door de weelderige groene Deense natuur.

Wat kost een Kvik keuken?

Als je gaat kijken voor een keuken, ben je natuurlijk benieuwd wat er mogelijk is binnen jouw budget. Goed nieuws: bij Kvik kan je ook met een klein budget al terecht. Je vindt er voor €2000 al een keuken.

Dat wil echter zeker niet zeggen dat ze alleen maar budgettoppers voor je hebben. Ook voor uitgebreidere en luxere keukens ben je bij Kvik aan het juiste adres. Het is maar net wat je zelf wilt. Op een ding kan je rekenen: je betaalt niet onnodig te veel. Ze hebben namelijk enkele slimme oplossingen om hun prijzen betaalbaar te houden.

Ben je een liefhebber van klassiek design, maar ook wel een moderne look wilt? Dan is de Kvik Pavia keuken een hele mooie optie!

Ben je een liefhebber van klassiek design, maar ook wel een moderne look wilt? Dan is de Kvik Pavia keuken een hele mooie optie!

Hoe houdt Kvik de kosten laag?

Als bedrijf de prijzen laag houden, doe je door je kosten laag te houden. Een kostenpost waar je goed op kan besparen, zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit, zijn de vervoerskosten.

In de keukenindustrie is het gebruikelijk om keukens gemonteerd te vervoeren. Dan passen er zo’n vier keukens in een vrachtwagen. Kvik kiest ervoor om de keukens niet gemonteerd te vervoeren, maar in platte pakketten. En dat levert een hele flinke besparing op. Er passen zo maar liefst 26 keukens in een vrachtwagen. De vervoerskosten zijn hierdoor een stuk lager, en daar profiteer jij van.

Een andere manier waarop Kvik de prijzen drukt, is door trouw te zijn aan hun ontwerpen. Door niet telkens voor compleet nieuwe ontwerpen te gaan, maar hun vertrouwde ontwerpen steeds verder te verfijnen. Daarmee besparen ze behoorlijk op de ontwerpkosten en ook daar profiteert de klant weer van.

De Kvik Prato keuken kenmerkt zich met scherpe kanten, een exclusieve look en een rustige, minimalistische uitstraling, terwijl de zwarte lijnen op de deuren en panelen voor een spannend contrast in het design zorgen.

De Kvik Prato keuken kenmerkt zich met scherpe kanten, een exclusieve look en een rustige, minimalistische uitstraling, terwijl de zwarte lijnen op de deuren en panelen voor een spannend contrast in het design zorgen.

5 Zones in de keuken

Bij het ontwerpen van hun keukens gaat Kvik uit van 5 werkzones:

 1. Spoelen en afval
 2. Eten voorbereiden
 3. Koken en bakken
 4. Bevoorraden
 5. Opbergen

Dit geeft een handig uitgangspunt. Want een keuken ontwerp je niet alleen op basis van wat je mooi vindt, je kijkt ook naar wat praktisch is. Het is bijvoorbeeld het handigst als de zones 1, 2 en 3 op een rijtje zitten.

Inrichting van de zones

Zone 2 voor het eten bereiden plaats je het beste rechts van zone 1, waar de spoelbak zit. Het werkblad van zone 2 houd je vrij, zodat je hier de ruimte hebt voor bijvoorbeeld snijden, kneden en dingen klaar zetten. In de kastruimte van zone 2 berg je alle dingen op die je hierbij nodig hebt, zoals snijplanken en messen.

Weer rechts van zone 2 komt zone nummer 3, om te koken en bakken. Hier vind je dus de kookplaat en oven. Natuurlijk kan je de oven ook ergens anders plaatsen, als dat beter uitkomt met je kastindeling. De pannen kan je het beste in deze zone opbergen zodat je ze gemakkelijk kan pakken.

Zone 4 gebruik je voor je voorraad. Ook de koelkast hoort daarbij. Het is dus handig om deze dichtbij zone 2 en 3 te hebben.

Zone 5 gebruik je om dingen op te bergen die je niet dagelijks gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan keukenmachines.

De Kvik Senti keuken ziet er niet alleen super mooi en strak uit, maar is ook voorzien van de geïntegreerde Touch&Slide, waardoor alles handsfree is!

De Kvik Senti keuken ziet er niet alleen super mooi en strak uit, maar is ook voorzien van de geïntegreerde Touch&Slide, waardoor alles handsfree is!

Andere aanpak

Deze inrichting is uiteraard maar een uitgangspunt. Als jouw keukenruimte dit niet toelaat of als je gewoon andere wensen hebt, kan je je keuken natuurlijk ook anders indelen. Ze denken bij Kvik graag met je mee om te kijken hoe je jouw ruimte optimaal kan benutten.

Hoe duurzaam is Kvik?

Duurzaamheid is voor steeds meer bedrijven een belangrijk punt en Kvik is gelukkig geen uitzondering. Ze hebben hun CO2-uitstoot al enorm verminderd en hun doel is om in 2022 CO2-neutraal te zijn.

Daarnaast komt die besparing op de vervoerskosten, door in platte pakketten meer keukens per vrachtwagen te vervoeren, natuurlijk ook het milieu ten goede. Er hoeven immers veel minder vrachtwagens te rijden.

Andere manieren waarop Kvik aan hun duurzaamheid werkt zijn:

 • Uitsluitend gebruik maken van hernieuwbare energie voor hun kantoren en fabrieken.
 • Alleen maar gecertificeerd hout gebruiken.
 • Veel gerecyclede producten gebruiken. Eind dit jaar zullen bijvoorbeeld al hun foliefronten van gerecycled PET zijn gemaakt.
 • Hun eigen houtafval gebruiken voor de verwarming van hun fabriek en hoofdkantoor.
Houd je van klassiek minimalistisch Deens design? Dit is de Tinta keuken van Kvik, gekenmerkt met twee laden, eindpanelen, rustige oppervlakken en slanke lijnen.

Houd je van klassiek minimalistisch Deens design? Dit is de Tinta keuken van Kvik, gekenmerkt met twee laden, eindpanelen, rustige oppervlakken en slanke lijnen.

Een gezond binnenklimaat

Uit verf, meubels en woontextiel komen allemaal stofjes vrij in de lucht. Als je net geverfd hebt is dit overduidelijk te ruiken. Ook een nieuw meubelstuk of nieuwe gordijnen kunnen voor een bepaald geurtje in de ruimte zorgen.

Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor onze gezondheid. Een van de redenen waarom goed luchten en ventileren zo belangrijk zijn.

Een groot deel van de producten van Kvik heeft het binnenklimaatkeurmerk van het Teknologisk Institut. Dit wil zeggen dat deze producten uitgebreid getest zijn en geen enkele negatieve invloed hebben op het klimaat in je huis.

Hoe zit het met de garantie?

Kvik hanteert strenge eisen voor hun keukenontwerpen en de productie, zodat jij je keuken jarenlang intensief kan gebruiken. Een keuken moet immers tegen een stootje kunnen. Het werkblad, de kastdeurtjes en de lades gebruik je iedere dag en toch moeten ze mooi en functioneel blijven.

Gaat er toch iets kapot? Dan kun je contact opnemen met de winkel waar je de keuken gekocht hebt. Als het defect onder de garantie valt, krijg je een vervangend product of wordt het gerepareerd. Uiteraard kosteloos.

Wat je hiervoor nodig hebt is documentatie waaruit blijkt dat je het onderdeel bij Kvik hebt gekocht. Daarnaast is het belangrijk dat je het niet eerst laat repareren en dan pas bij Kvik aanklopt.

In de Kvik Bordo Black keuken komen stijlvol Deens design en ruw en verfijnd minimalisme samen.

In de Kvik Bordo Black keuken komen stijlvol Deens design en ruw en verfijnd minimalisme samen.

Waar vind je Kvik vestigingen?

Kvik heeft meer dan 150 vestigingen, verdeeld over 10 landen. In Nederland vind je ze in:

 • Almere
 • Amersfoort
 • Amsterdam Boulevard Westpoort
 • Amsterdam Villa Arena
 • Apeldoorn
 • Barendrecht
 • Breda
 • Cruquius – Hoofddorp
 • Den Bosch
 • Duiven
 • Eindhoven – Son en Breugel
 • Heerhugowaard
 • Haarlem City
 • Leeuwarden
 • Leiden – Leiderdorp
 • Rotterdam Alexandrium
 • Utrecht
 • Wateringen
 • Woerden
 • Zoetermeer
 • Zaandam

Bekijk ook:
12x IKEA keukens
Mooie keukenwerkbladen
IKEA keuken customizen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply