THESTYLEBOX

Industrieel interieur Keuken inspiratie Landelijk interieur

12x IKEA keukens


IKEA keukens
IKEA keukens zijn erg populair. En dat is natuurlijk niet voor niets. De keukens van IKEA voldoen volledig aan de missie van het Zweedse woonwarenhuis, namelijk mooi vormgegeven producten tegen een betaalbare prijs. Er zijn mensen die twijfels hebben over de kwaliteit van de IKEA keukens. Hier valt over te discussiëren. IKEA heeft kwaliteit in ieder geval hoog in het vaandel staan. Dit bewijzen ze door het bieden van 25 jaar lang gratis garantie op alle keukens. Daarnaast springen ze er uit als het gaat om design. IKEA maakt gewoon hele mooie keukens, daar kom je niet omheen. En dat gaan we vandaag laten zien met de mooiste inspiratie voorbeelden.

METOD keukensysteem

IKEA heeft heel veel verschillende soorten en stijlen keukens. Van strakke moderne keukens tot charmante landelijke keukens. Welke keukenstijl je ook kiest, alle IKEA keukens zijn gebouwd met één systeem, genaamd METOD. Een keukensysteem dat vooral gericht is voor dagelijks gebruik inclusief alle functies die je nodig hebt en verwacht van een moderne keuken. Bij het ontwerpen van een IKEA keuken bepaal je eerst de basis met het METOD keukensysteem en het apparatuur. Daarna maak je de stijl en afwerking af van de keuken met deurtjes, werkblad en deurgrepen. Er zijn honderden combinaties mogelijk.

Je kunt online je eigen IKEA keuken inrichten via de 3D keukenplanner. Heb je hulp nodig? Dan kan je ook een afspraak maken met een specialist van IKEA.

IKEA keukenstijlen

Een IKEA keuken kan je afwerken met heel veel verschillende fronten, werkbladen en deurgrepen in verschillende stijlen. Het leuke is dat je niet voor één bepaalde serie hoeft te kiezen, je kunt namelijk ook meerdere series met elkaar combineren. Als je het mooi vindt, zou je dus je IKEA keuken kunnen afwerken met verschillende deurfronten. Zo kan helemaal jouw eigen droomkeuken samenstellen, ongeacht of je een strakke moderne keuken, een landelijke keuken, een klassieke keuken of een industriële keuken van RVS wilt. Hieronder vind je een aantal mooie voorbeelden van hele mooie IKEA keukens.

1. IKEA keuken TINGSRYD houteffect

IKEA keuken TINGSRYD houteffect

Hier zie je een mooie IKEA keuken die afgewerkt is met de TINGSRYD keukendeuren. De deuren kenmerken zich met een stijlvolle houteffect, een strakke witte werkblad en kleine ronde RVS deurknoppen. Het bruine houteffect staat super mooi met de geschilderde bakstenen groene keuken achterwand en de groene eetkamerstoelen.

2. Zwarte landelijke IKEA keuken

IKEA keuken lerhyttan deur zwart

Deze landelijke IKEA keuken is afgewerkt met de mooie traditionele LERHYTTAN deurtjes. Ze zijn voorzien van een massief houten lijst met afgeschuinde kanten en een ingezet paneel van fineer. Het houten werkblad en de houten open vakkenkasten geven de keuken een sfeervolle en warme uitstraling, passend bij de landelijke sfeer. De wit betegelde keuken achterwand en de houten vloer passen er ook helemaal bij.

3. Essenhouten IKEA keuken

IKEA keuken Askersund essenhout

Houd je van houten keukens? Dan zal deze IKEA keuken jouw zéker aanspreken. Een stoere moderne keuken, die afgewerkt is met de prachtige ASKERSUND ladefronten en deuren. De zwarte afzuigkap geeft de keuken een stoer effect, net zoals de met betonstuc bewerkte keuken achterwand.

4. Moderne witte IKEA keuken

Moderne witte IKEA keuken

Deze moderne witte keuken is afgewerkt met de strakke witte VOXTORP keukendeuren. De keuken kenmerkt zich met twee grote ladekasten boven elkaar, waardoor het een strakke minimalistische uitstraling heeft. De moderne zwarte FINSMAKARE design afzuigkap vormt een mooi contrast.

5. Hoogglans mintgroene IKEA keuken

Hoogglans mintgroene IKEA keuken

Op zoek naar een groene keuken? Deze moderne keuken van IKEA is afgewerkt met de super leuke hoogglans mintgroene KALLARP deuren en een strak ERBACKE werkblad. Heel nice!

6. Hoogglans mintgroene IKEA keuken

Gebroken witte landelijke IKEA keuken

Het verticale groevenpatroon van de HITTARP deuren geven deze IKEA keuken een mooie landelijke uitstraling. De gebroken witte kleur past ook heel goed bij de landelijke stijl, net als de zwarte deurgrepen en het zwarte werkblad.

7. Walnoothouten IKEA keuken

Walnoothouten IKEA keuken

Wow, als je deze foto bekijkt, dan zou je eigenlijk niet zeggen dat het een IKEA keuken is. Maar dat is het zéker wel. De keuken is afgewerkt met de prachtige walnoothouten keukendeuren van VOXTORP en het betonlook EKBACKEN werkblad. Ze hebben hier gekozen voor een opvallende gouden kraan, die eigenlijk de verrassing vormt van deze mooie keuken. De met hexagon tegels betegelde keuken achterwand ziet er ook erg leuk uit.

8. Zwarte moderne zwarte IKEA keuken

Zwarte moderne zwarte IKEA keuken

De grote ladekasten van deze stoere IKEA keuken is voorzien van de matzwarte deuren van KUNGSBACKA, de brede zwarte stalen BORGHAMN deurgrepen en het SÄLJAN werkblad. Het zwarte apparatuur maakt de stoere industriële look helemaal af.

9. Zwarte IKEA keuken met een houten werkblad

Zwarte IKEA keuken met houten werkblad

Het werkblad heeft grote invloed op de uitstraling van een keuken. Deze IKEA keuken is daar een heel mooi bewijs van. Ook deze keuken is namelijk net als bovenstaande keuken afgewerkt met de zwarte KUNGSBACKA deuren, maar hier hebben ze gekozen voor het BARKABODA werkblad, gekenmerkt door een walnoothouten visgraat patroon. Hierdoor heeft deze IKEA keuken een warmere uitstraling gekregen.

10. Moderne IKEA keuken met kookeiland

Moderne IKEA keuken met kookeiland

Op zoek naar een keuken met een kookeiland? Ook daar heeft IKEA hele mooie oplossingen voor. Deze ruime keuken is naast een grote kastenwand ook ingericht met een groot kookeiland. Dit kookeiland heeft een luxe moderne look gekregen met de VOXTORP hoogglans taupe deurtjes.

11. RVS IKEA keuken

RVS IKEA keuken

Heb je een stoer industrieel interieur? Zwarte keukens passen daar mooi bij, maar ook RVS keukens kunnen een goed idee zijn. IKEA heeft daar de GREVSTRA serie voor, waarmee je een heel moderne en stoere roestvrijstalen keuken kunt inrichten. In bovenstaande foto is de GREVSTRA keuken afgewerkt met een marmeren werkblad, een witte wastafel en houten wandplanken aan de met witte wandtegels betegelde keuken achterwand.

12. Mooie Scandinavische IKEA keuken

Mooie Scandinavische IKEA keuken

Deze keuken heeft een mooie Scandinavische uitstraling. Hoogglans RINGHULT witte keukenkasten, marmeren werkblad en chique gouden deurgrepen. De grote keuken achterwand waar het raam aanwezig is, is bewerkt met super stijlvolle roze betonstuc.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

4 Comments

 • Reply
  Ikea Keukens Inspiratie – Tuin Ideeen
  12 juli 2016 at 08:22

  […] Ikea Keukens Thestylebox Credit img […]

 • Reply
  Ikea Keukens Toonzaalmodellen – Tuin Ideeen
  12 juli 2016 at 10:18

  […] Ikea Keukens Thestylebox Credit img […]

 • Reply
  Ikea Keuken Industrieel – Tuin Ideeen
  12 juli 2016 at 16:01

  […] Ikea Keukens Thestylebox Credit img […]

 • Reply
  Kvik keukens - Deens design voor iedereen - THESTYLEBOX
  14 juni 2021 at 07:01

  […] ook: 12x IKEA keukens Mooie keukenwerkbladen IKEA keuken […]

 • Leave a Reply