THESTYLEBOX

Lifestyle

Hoe lang heb jij nodig om toonbaar te zijn?


Hoeveel tijd plan jij iedere ochtend in om jezelf toonbaar te maken? Om de dag fris en fruitig te beginnen, en netjes verzorgd de deur uit te gaan? Als je dit een willekeurige groep van 100 mensen vraagt, zal je zien dat de antwoorden sterk uiteenlopen. Waar de ene persoon met een minuut of tien helemaal klaar is, heeft de ander zeker een half uur nodig. Over het algemeen geldt dat hoe lang je ’s morgens nodig hebt afhangt van hoeveel je precies wilt of moet doen, hoe snel je bent, maar ook hoe slim je je tijd inplant.

tsb make up

Wat doe je allemaal in de ochtend?

Hoe lang je ’s ochtends bezig bent, hangt uiteraard vooral af van wat er allemaal moet gebeuren. Bij mannen geldt vaak dat zij zich in de ochtend willen scheren, wat zo een aantal minuten kost. Hoe lang ze verder nog bezig zijn hangt een beetje af van hoeveel ze doorgaans aan hun haar doen, en of ze bijvoorbeeld de tijd nemen om een geurtje te gebruiken. Verder is het in veel gevallen een kwestie van deo opdien, tandenpoetsen en gaan.

Bij vrouwen ligt dit vaak wat lastiger. Zeker wanneer zij make-up gebruiken, kun je zo vijf tot tien minuten bij de tijd optellen. Bovendien hebben zij vaak wat meer werk aan hun haar, en besteden ze ook vaak meer tijd aan een goede gezichtsverzorging of het gebruik van een bodylotion. Natuurlijk is dit per vrouw erg verschillend. Wil je piekfijn verzorgd de deur uit, en rust je niet voor je met je föhnborstel ieder haartje op de juiste plek hebt gekregen, of is een kwestie van even doorkammen en een staart in; het kan je zo een kwartier schelen.

Slim plannen kan de moeite waard zijn

Slaap je het liefst zo lang mogelijk uit? Dan kun je overwegen wat minder verzorgd op pad te gaan. Is dat geen optie, dan is slimmer plannen ook nog een manier om in de ochtend wat tijd te besparen.

Ben je na je douche in de ochtend veel tijd kwijt aan het doen van je haar? Overweeg dan eens om dit voortaan juist in de avond te wassen. Breng je het daarna helemaal netjes in model, dan kun je hier ook de ochtend erna nog veel profijt van hebben. Vaak is het een kwestie van een beetje nat sprayen en doorkammen, en het zit prima. Zeker met lang haar, waarbij het föhnen je veel tijd kan kosten, kun je je ochtendritueel zo een flink stuk inkorten.

Bekijk ook:
Make-up organiseren en leuk opbergen: kan dat?

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply