THESTYLEBOX

Tuin & balkon inspiratie

12x Balkon inspiratie


Op zoek naar balkon inspiratie waarmee je aan de slag kunt gaan om jouw balkon klaar te maken voor de zomer? We hebben 12 verschillende balkons voor je op een rijtje gezet, die stuk voor stuk super leuk zijn ingericht. Laat je inspireren door de leuke ideeën, handige tips en mooie inspiratie voorbeelden!

balkon inspiratie

Misschien wil je liever een grote tuin of een zonnig dakterras, maar ook een balkon kan je heel leuk inrichten. Of je nou een super klein balkon of een ruim balkon hebt, met de juiste tips, slimme meubels en fijne decoratie kan je van elk balkon een heerlijke buitenruimte maken. Veel mensen laten hun balkon voor wat het is, gebruiken het als een opslagplaats voor van alles en nog wat of gebruiken het zelfs helemaal niet. Dat is natuurlijk heel erg zonde.
Wil jij dat voorkomen, en wil je optimaal van jouw balkon kunnen genieten? Doe balkon inspiratie op, bekijk de leuke ideeën en tips, en ga aan de slag met het inrichten van jouw ideale balkon.

Elk balkon ziet er natuurlijk anders uit en kan op verschillende manieren worden ingericht, afhankelijk van je persoonlijke smaak. Sommigen willen een strak en modern balkon, terwijl anderen juist een bohemian balkon met heel veel kleur leuker vinden. Maar ongeacht de voorkeur voor welke stijl je leuk vindt, naar ons idee heeft elk balkon dezelfde musthaves. Zo is de vloer bijvoorbeeld een belangrijke basis die altijd goed verzorgd moet zijn. Hetzelfde geldt voor de balkonreling. En natuurlijk mogen er geen meubels en accessoires ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan een comfortabele loungebank of een leuke tuinstoelen set, een hangstoel of een hangmat, leuke plantjes, een vloerkleed, noem maar op.

1. Gezellig klein balkon

Dit is typisch zo’n klein balkon die vaak onbenut wordt. Je kunt het eigenlijk ook al zien aan de balkons van de buren. Maar deze bewoners besloten het anders te doen en het beste te maken van hun kleine balkon. Met een compacte houten bank met comfortabele kussens, een bijpassend bankje met opbergruimte, een tafeltje, en verschillende leuke planten is het balkon super knus en gezellig geworden. Ook de slingerverlichting aan de balkonreling en de lantaarns zijn een erg leuk idee.

balkon inspiratie gezellig klein balkon

balkon inspiratie gezellig klein balkon

2. Klein modern balkon

Met een totale oppervlak van nog geen 4m2 kunnen we van dit balkon ook wel zeggen dat het erg klein is. Omdat het bereikbaar is vanuit de keuken, is het wel een goed plekje om buiten een hapje te kunnen eten. In plaats van een grote tafel, is er gekozen voor een handig balkonhek tafel, gecombineerd met twee leuke zwarte krukjes. Het tafeltje hangt over de balkonreling, en kan eenvoudig worden opgeborgen. Aan de rechterkant is een zithoekje ingericht met een compacte gevlochten bank met comfortabele zwarte kussens en een tafeltje. En ook hier vind je verschillende leuke planten, waaronder een mooie olijfboom.

balkon inspiratie klein modern balkon

3. Landelijk balkon

Als je een liefhebber bent van landelijk wonen, dan wil je natuurlijk veel liever een grote landelijke tuin hebben. Maar deze bewoners bewijzen dat je ook een heerlijke landelijke sfeer kunt creëren op een balkon. De muren aan de zijkanten zijn wit geverfd, terwijl de vloer bekleed is met mooie houten vlonders. Aan de ene kant van het balkon is een heerlijke zithoek ingericht met een op maat gemaakte en wit geverfde l-vormige bank en een witte bistro set. En aan de andere kant vind je een leuk botanisch hoekje met houten kratten en kisten en wandplanken met plantjes en verse kruiden.

balkon inspiratie landelijk balkon

balkon inspiratie landelijk balkon

4. Strak modern balkon terras

De meeste balkons zijn smal en lang, maar er zijn ook balkons die dieper zijn. Dit is dan ook meer een balkon terras, vanwege die fijne diepte. Dit balkon is onderdeel van een project van architectenbureau Dan Gayfer Design, die deze geweldige buitenruimte in dezelfde lijn heeft doorgetrokken als het interieur. Houten vlonders zijn gecombineerd met geweldige roze wandtegels. En wat ook erg leuk is, is dat ze een op maat gemaakte zwevende bank hebben laten maken.

balkon inspiratie modern balkon terras

balkon inspiratie modern balkon terras

5. Zonnig comfortabel balkon

Als je zo’n zonnig balkon hebt, dan wil je er natuurlijk ook van kunnen genieten. De houten vlonders en de moderne zwarte balkonreling is al een perfecte basis. Dan was het slechts nog een kwestie om het balkon in te richten  met een comfortabele hoekbank en een bistro tafeltje. Leuke plantjes, slingerverlichting aan de balkonreling, en de BBQ staat ook al klaar!

balkon inspiratie zonnig comfortabel

balkon inspiratie zonnig comfortabel

6. Industrieel balkon

Houd je van de industriële stijl? Dan zal je ongetwijfeld dit balkon helemaal geweldig vinden. Het is een heerlijk breed balkon en het is ook vrij diep, waardoor er genoeg ruimte is om er verschillende hoekjes in te richten. De zwarte wanden en balkonreling in combinatie met de stoere betonlook tegels geven het balkon een stoer industrieel tintje. Daarbij passend zijn een betonnen bankje en tafeltje gekozen, en een viertal mooie moderne witte lounge stoelen. En natuurlijk mochten er ook geen leuke groene plantjes ontbreken voor het toevoegen van de nodige kleuren.

balkon inspiratie industrieel

balkon inspiratie industrieel

7. Geen uitzicht? Geen probleem!

Natuurlijk is het ideaal als je een mooi uitzicht hebt vanuit je balkon. Maar Elizabeth bewijst dat het ook geen probleem is als je helemaal geen uitzicht hebt. Haar balkon van haar huurappartement bevindt zich tussen twee gebouwen, waardoor ze alleen maar tegen hoge muren aankijkt. En tóch heeft ze haar balkon super leuk ingericht. Met leuke kleurrijke meubels, een vloerkleed, een klamboe, en de vele leuke groene plantjes die ze op leuke en creatieve manieren een plekje heeft gegeven, is het een geweldig leuk balkon geworden!

LeestipVerticale tuin

balkon inspiratie geen uitzicht

balkon inspiratie geen uitzicht

8. Patroontegels op het balkon

De meest mensen kiezen ervoor om hun balkon te bekleden met houten vlonders. Zelden wordt er gekozen voor tegels. Daarom vinden we dit balkon zo leuk! Dit balkon is namelijk volledig bekleed met super leuke blauw witte patroontegels, die voor een frisse zomerse sfeer zorgen. De gevlochten bank, de rotan stoel en het blauw geverfde houten krat die als tafeltje wordt gebruikt vormen de inrichting van dit balkon. Naast plantjes op het tafeltje en op de vloer, zijn er ook moderne witte plantenbakken aan de balkonreling opgehangen.

balkon inspiratie patroontegels

balkon inspiratie patroontegels

9. Balkonscherm

Veel mensen hechten heel veel waarde aan hun privacy als ze in de tuin of op het balkon zitten. Er zijn verschillende manieren om meer privacy te creëren op het balkon. Wil jij dat ook voor jouw balkon? Dat kan een balkonscherm voor de balkonreling een goed idee zijn, zoals te zien in onderstaand balkon. Hierdoor hebben mensen die bijvoorbeeld op straat lopen geen zicht op jouw balkon. En het ziet er bovendien best leuk uit, toch?

balkon inspiratie balkonscherm

10. Tweede woonkamer

Als je in een klein appartement woont is een balkon heel waardevol. In de zomer kan je het namelijk gebruiken als een verlengde van je woning. Dit is het balkon van een klein appartement van nog geen 50m2. Ze hebben dit balkon dan ook ingericht als een tweede woonkamer, waar in de zomer heel veel tijd op wordt doorgebracht. Er zijn fijne zitplekken gecreëerd met een comfortabele bank en lounge stoel, en met een buitenkleed hebben ze het balkon die echte woonkamer sfeer gegeven, samen met leuke plantjes en stijlvolle accessoires.

balkon inspiratie woonkamer sfeer

11. Houten accenten voor meer sfeer en warmte

Dit balkon is onderdeel van een modern nieuwbouwappartement, gekenmerkt door een industriële betonnen vloer. Het betonnen vloer hebben ze gelaten zoals het is, en middels verschillende houten accenten hebben ze die kille sfeer gecombineerd. Zo is de muur bekleed met houten wandbekleding, is er gekozen voor een stoere op maat gemaakte houten bank met comfortabele kussens, en wordt een houten krat als tafeltje gebruikt. Verder hebben ze het erg gezellig gemaakt met verlichting, planten en bloemen.

balkon inspiratie houten accenten

balkon inspiratie houten accenten

12. Rolgordijnen op het balkon

Een zonnig balkon is altijd fijn, maar het is ook fijn als je ook de mogelijkheid hebt om in de schaduw te zitten. Schaduw kan je creëren met een parasol of een zonnescherm, maar wat ook een heel leuk idee is, is om rolgordijnen op te hangen. Het klinkt misschien een beetje gek, maar dit balkon bewijst dat het een leuk leuk kan zijn. Het voordeel is dat je zelf heel makkelijk kunt bepalen hoeveel zon en hoeveel schaduw je op je balkon wilt hebben. Ziet er er niet super leuk uit?

balkon inspiratie rolgordijnen

balkon inspiratie rolgordijnen

Bekijk ook:
15x Balkon ideeen
Een balkon inrichten
Klein balkon inspiratie

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply