THESTYLEBOX

Do-it-yourself Interieur ideeën Klassiek interieur

Een klassieker in een nieuw jasje: sierlijsten op de muur


slaapkamermuur relief
Wanneer de basis van jouw interieur goed is, ga je op zoek naar nieuwe knipogen. Elementen die net anders zijn dan anders. Een goed voorbeeld daarvan vind ik sierlijsten op de muur (of plafond- zie hieronder). Het heeft een speels effect en past bij diverse stijlen. In deze blog laat ik je een aantal voorbeelden zien en vertel ik hoe je dit thuis creëert.

Sierlijsten voor iedere stijl

Bij sierlijsten denk je wellicht aan een klassieke woonstijl, maar de plaatjes in deze blog geven er een heel ander gezicht aan. Het ligt er maar helemaal aan welke soort lijsten je neemt. Ga je voor strakke latjes of klassieke lijsten met een barrok printje? Daarnaast ligt het aan het patroon dat je maakt op de muur, welke kleur je de muur schildert en uiteraard de rest van de inrichting.

Op bovenstaande foto zie je bijvoorbeeld een Scandinavische slaapkamer met houten lijsten in een interessant patroon. Doordat de muur en de latjes in dezelfde kleur zijn geschilderd, is het toch een rustig geheel. Hieronder zie je ook een slaapkamer met een lijsten die vanuit de lampjes, onder het bed naar boven lopen. Hier is het vooral wat klassieker, mede door de fotolijstjes en het bed.

lijstwerk muur plafond

houten muur

vakkenwand muur

klassieke woonkamer

Stappenplan sierlijsten bevestigen op de muur

Stap 1: Kies je sierlijsten. Ga je voor klassiek, strak of er tussen? Kies daar je latjes bij. Deze vind je bij alle bouwmarkten.
Stap 2: Welke kleur kies je? Met een donker verfkleur krijg je meer allure in de ruimte en met een lichte kleur is het snel wat moderner.
Stap 3: Zaag de sierlijsten op maat. 
Stap 4: Zet de latjes in de grondverf. 
Stap 5: Bevestig alle sierlijsten aan de muur. Op de site van Karwei vond ik hier een handleiding voor.

donkere muur lijstwerk

lijstwerk muur

Wat vind jij van sierlijsten op de muur? Iets voor bij jou thuis?

Bronnen: residencemagazine.se | behance.net | iconjane.tumblr.com | woontrendz.nl | inin.ee | tutze.nl | terzo-piano.com |

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply