THESTYLEBOX

Binnenkijker Modern interieur Scandinavisch interieur

In deze strak afgewerkte woning heeft de woonkamer een plafondhoogte van 5,3 meter!


Hoge plafonds in huis zijn altijd fijn. Het ziet er niet alleen heel tof uit, hoge plafonds zorgen ook voor ruimtelijkheid. Het zorgt ervoor dat een ruimte veel groter lijkt. Vooral in een woonkamer kan dat super fijn zijn. Deze woning is daar een geweldig mooi voorbeeld van, met een woonkamer waar het plafond een indrukwekkende hoogte heeft van maar liefst 5.3 meter. Alleen het hoge plafond maakt deze woning al heel bijzonder. Ze hebben het bovendien super mooi ingericht. Kijk snel verder!

In deze strak afgewerkte woning heeft de woonkamer een plafondhoogte van 5,3 meter!

Het gebouw dateert uit 1930, maar is niet zo lang geleden helemaal verbouwd. In totaal heeft het een woonoppervlakte van 109m2 verdeeld over twee verdiepingen. Op de begane grond vind je de leefruimte met de woonkamer en de open keuken. Het is al een vrij grote ruimte, dankzij het enorme hoge plafond in de woonkamer, lijkt het nog véél ruimer.

woonkamer  grote ramen

blauwe fluwelen fauteuil

gezellige zithoek

Grote ramen

Daarnaast heb je er ook twee super grote ramen die samen bijna de gehele buitenmuur vormen. Hierdoor wordt de begane grond voorzien van enorm veel natuurlijke lichtinval. Als raamdecoratie hebben ze gekozen voor strakke houten jaloezieën, die perfect passen bij de strakke afwerking van de woning. Jaloezieën kopen kan in standaard formaten, maar als je zulke grote ramen hebt, moet je ze eigenlijk wel volledig op maat laten maken. Bij de vensterbank vind je twee zwarte gietijzeren radiatoren, passend bij de jaloezieën. En de vensterbank is bovendien ook leuk gedecoreerd met leuke planten, kaarsen, vazen, noem maar op.

houten jaloezieën grote ramen

vensterbank decoratie

grote ramen

Vloerkleden

Omdat de ruimte zo groot is, hebben ze vloerkleden gebruikt om meer verbinding te creëren. Zo vind je een groot vloerkleed in de zithoek, samen met een mooie grijze fluwelen bank, een zwarte glazen salontafel en een fluweel blauwe fauteuil. De muur boven de bank is gedecoreerd met een grote ronde spiegel en een grote ingelijste zwart wit foto. De grote plant naast de bank maakt de zithoek helemaal af.

vloerkleed zithoek

vloerkleed onder eettafel

Het tweede vloerkleed vind je iets verder op, bij de open keuken, onder de grote eettafel. Door een vloerkleed onder de eettafel te plaatsen, maakt je de zithoek net iets intiemer en knusser. Rondom de zwarte eettafel vind je zes mooie zwarte Thonet stoelen.

Blauwe keuken, granieten werkblad en leren deurgrepen

De keuken bezet twee grote muren. Aan de ene muur is een grote kastenwand op maat gerealiseerd, die helemaal tot het plafond loopt. Naast kastruimte is ook het luxe Siemens apparatuur zoals de oven en de koelkast in deze kastenwand verwerkt. Aan de andere grote wand vind je de combinatie van lage kasten en hoge vitrine wandkasten.

blauwe keuken

Er is gekozen voor mooie midnight blauwe keukenkasten, die afgewerkt zijn met een granieten keramische werkblad en keuken achterwand. Ook de vintage leren deurgrepen passen er super goed bij.

granieten keuken achterwand

blauwe keuken granieten werkblad

eettafel bij keuken

granito trapbekleding

Middels een prachtige trap, die volledig met granito is afgewerkt, heb je toegang tot de eerste verdieping. Daar zijn de slaapkamers en de badkamer ingericht.

vloerkleed slaapkamer

slaapkamer wanddecoratie

woning indeling plattegrond-2

woning indeling plattegrond-2

De woning is ook voorzien van een hele fijne tuin. Het is weliswaar best smal en niet groot, maar ze hebben de tuin wel super leuk ingericht als een echte loungetuin. Love it!

kleine smalle loungetuin

kleine smalle loungetuin

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

  • Reply
    50x Woonkamer ideeën - THESTYLEBOX
    21 maart 2020 at 07:01

    […] #3 Op een niet-schreeuwerige manier kleur in je interieur verwerken doe je door één accentkleur te kiezen. Die kleur laat je vervolgens op verschillende plekken terugkomen. In deze woonkamer is voor een petrolblauwe stoel gekozen. De mooie, diepe kleur komt ook terug in de wandkast, die onderdeel is van de keuken. Ook in de overige onderdelen van de keuken en in een print aan de wand voert petrolblauw de (kleur)toon. Bekijk vooral meer foto’s van deze strak afgewerkte woning. […]

  • Leave a Reply