THESTYLEBOX

Kinderkamer inspiratie

10x Muurdecoraties babykamer ideeën


Muurdecoraties babykamer ideeën

Babynieuws is altijd leuk! Als het je eerste keer is, is het natuurlijk extra spannend. Er komen namelijk allemaal nieuwe dingen om de hoek kijken waar je mee te maken zult hebben. En één van die dingen is het inrichten van de babykamer. Je zult merken dat de babykamer in de eerste paar weken voornamelijk gebruikt zal worden om luiers te verschonen. In de eerste periode slapen new borns namelijk vooral bij de ouders op de kamer. Dit mag je natuurlijk niet weerhouden met het inrichten van de babykamer. Een ledikant, een commode, een kledingkast en natuurlijk leuke decoratie. Vandaag willen we jullie inspireren met de leukste muurdecoraties voor de babykamer!

1. Behang

Behang is een vorm van wandafwerking, maar het is zéker ook een vorm van muurdecoratie. Dat geldt voor de woonkamer, slaapkamer en hal, maar vooral ook voor de babykamer en kinderkamer. Met behang aan de muur kan je namelijk heel eenvoudig een hele specifieke sfeer creëren in de babykamer. Wil je bijvoorbeeld een jungle thema, dan zou je kunnen kiezen voor jungle behang. Wil je een dieren thema, dan kan je kiezen voor behang met dieren. Voor elke stijl en thema is er wel behang verkrijgbaar. De keuze is reuze!

muurdecoraties babykamer behang

2. Lambrisering

Lambrisering werd vroeger vooral gebruikt als bescherming van de muren. Tegenwoordig is lambrisering gewoon vooral erg mooi. Je hebt traditionele lambrisering van hout die super mooi kunnen zijn. Maar wat tegenwoordig ook helemaal leuk is, is om een lambrisering te verven in een babykamer of kinderkamer. Het ziet er niet alleen erg leuk uit, je kunt het ook heel eenvoudig zelf maken.

muurdecoraties babykamer lambrisering

3. Lijsten

Lijsten mogen niet ontbreken in huis, ook niet in een babykamer. Je kunt van alles en nog wat inlijsten en gebruiken als muurdecoratie in de babykamer. Persoonlijke foto’s, tekeningen, leuke posters, prints, noem maar op. Je zou ook een grote collage aan de muur maken, waar verschillende lijsten met elkaar gecombineerd worden.

muurdecoraties babykamer lijsten

4. Muurstickers

Een alternatief voor behang in de babykamer zijn muurstickers. Het grote verschil tussen muurstickers en behang, is dat muurstickers van om een gedeelte van de muur gaat. Natuurlijk zou je een hele muur kunnen decoreren met muurstickers. Je zou bijvoorbeeld een polka dots muur kunnen maken met stippen stickers. Maar het kan ook leuk zijn om bijvoorbeeld een grote giraf, boom of olifant op een gedeelte van de muur te plakken. Er zijn muurstickers die je kant en klaar kunt kopen, maar als je iets in je hoofd hebt die je niet kunt vinden, dan kan je ook je eigen muurstickers drukken.

muurdecoraties babykamer muurstickers

5. Wandplanken

Wandplanken zijn altijd handig. Je kunt er namelijk van alles en nog wat op plaatsen. Daarnaast zijn wandplanken absoluut ook een vorm van muurdecoratie. Ze zien er namelijk ook gewoon erg leuk uit aan de muur in een babykamer of kinderkamer. Natuurlijk heeft het ook te maken met wat je op de planken plaatst. Kinderboeken, knuffels, lijsten, plantjes, noem maar op.

muurdecoraties babykamer wandplanken

6. Wandlamp

Een mooie wandlamp is ook altijd een leuk idee in een babykamer. Dit kan een ‘normale’ wandlmap zijn, die je ook gewoon in de woonkamer of slaapkamer kunt monteren. Daarnaast zijn er ook hele leuke wandlampen voor de babykamer. Denk aan wandlampen in de vorm van een grote wolk, een mooie maan, ster, etc. Onderstaande mooie ster wandlamp is hier verkrijgbaar.

muurdecoraties babykamer wandlamp ster

7. Wandkleden

Wandkleden zien er niet alleen erg leuk uit, vanwege het materiaal waarmee de wandkleden zijn gemaakt, zorgen ze ook voor een bepaalde warmte in de babykamer. Veel wandkleden worden bijvoorbeeld gemaakt van wol. Je kunt een klein vloerkleedje aan de muur hangen, maar er zijn ook speciale wandkleden, die ook daadwerkelijk voor de muren bedoeld zijn.

muurdecoraties babykamer wandkleed

8. Spiegels

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand in de babykamer. Niet voor de baby, maar voor jou en omdat het mooi is natuurlijk. Je kunt denken aan een mooie grote ronde spiegel, een spiegel op de vloer tegen de wand of een leuke collage van meerdere kleine spiegels. Leuk!

muurdecoraties babykamer ronde spiegel

9. Knuffel dierenkoppen

Knuffel dierenkoppen behoren tot één van onze favoriet. Echte opgezette dierenkoppen zijn niet helemaal geschikt voor een babykamer, maar knuffel dierenkoppen zijn een heel ander verhaal. Ze zien er leuk, schattig en super decoratief uit. Ga voor een grote olifantenkop, giraf kop of een mooie roze flamingo!

muurdecoraties babykamer knuffel dierenkoppen

10. Decoratie letters

Letters zien er van zichzelf erg leuk en sierlijk uit. De ene letter is mooier dan de andere letter, maar het is altijd wel leuk om de eerste letter van de naam van je kind aan de muur op te hangen. Decoratie letters heb je in heel veel verschillende vormen, maten en materialen. Daarnaast kan je ook denken aan letterverlichting, zoals neonlicht of letters met gloeilampen.

muurdecoraties babykamer decoratie letter

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

  • Reply
    Kyra
    11 februari 2021 at 22:54

    Wat een mooie plaatjes en inspiratie! Weet je misschien waar die leuke dierenkoppen van zijn?

  • Leave a Reply