THESTYLEBOX

Woonaccessoires

Woondecoratie: wat is hip deze zomer?


De dagen worden langer, het gras groener, de lucht blauwer en de temperaturen stijgen. De zomer is in het land! En zoals bij elke wisseling van de seizoenen, wil je het interieur graag mee veranderen. Weg met de bontkleedjes op de bank en het plaid in de stoel. Het is tijd voor tropische printjes en zomerse kleuren. Zodat je straks niet naar buiten moet om de zomer te proeven. Maar ook binnen kan genieten van de natuur. Deuren en ramen open, een frisse wind wat door het huis waait. Heerlijk op de bank met een zomerdrankje en wat vers fruit. Door de open ramen hoor je het geluid van tjilpende vogels. Dat is toch een fijn vooruitzicht? Maar nu wil je natuurlijk wel trendy decoratie in huis halen. Maar wat is nu eigenlijk hip deze zomer? En welke veranderingen moet je maken om dit te bereiken?

Buiten naar binnen
Deze zomer draait het om alles van buiten naar binnen te halen. Het is een trend om de natuur in het interieur te verwerken. Maar hoe kun je dat realiseren in jouw interieur? Dan kun je denken aan natuurlijke materialen zoals; metaal, hout, glas, aardewerk en steen. En een hele belangrijke: haal planten in huis. Prachtige grote planten met enorme bladeren afgewisseld met kleine cactussen. Het voordeel aan een cactus is dat deze makkelijk te onderhouden is. Ideaal voor mensen zonder groene vingers. Plaats deze planten in rieten manden of potten met zomerse printjes. En heb je weinig ruimte in je woning? Kies dan voor hangplanten. Dan krijg je hetzelfde effect en je hebt er geen last van. Hangpotten met touw zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Wil je de woning meer tropisch maken, kies dan voor een behang met exotische bomen en planten. Of kies voor een lief bloemenbehang. Ook kun je in de keuken wat stoere potten plaatsen met daarin wat kruiden zoals: tijm en peterselie. Het staat erg fris en is ook nog eens handig.

Kleine veranderingen, groot effect
Het leuke aan de trend van deze zomer is dat deze met kleine aanpassingen al te realiseren is. Ligt de bank vol met kussens met een winters printje? Wissel deze dan in voor zomerse en botanische varianten. Kies voor lichte kleuren afgewisseld met een felle kleur. Ook doen gehaakte varianten het goed deze zomer. De prints in de fotolijsten aan de muur kun je vervangen voor andere varianten of kies voor een zomerse foto afgedrukt op hout. Zorg dat de wanddecoratie wel mooi is afgestemd op de rest van het interieur.

Een andere optie is om aan de slag te gaan met bloemen. Koop bloemen of pluk zelf wat veldbloemen. Plaats de bloemen in vaasjes en verspreid deze door je huis. En wat dacht je van de kringloop? Daar hebben ze vaak mooie rotan stoeltjes voor weinig geld. Deze kun je leuk stylen met kussentjes. Ook kun je kijken naar een ander vloerkleed. Dit kan een ruimte een totaal andere uitstraling geven. Verwijder het plateau met kaarsen van tafel en plaats het plateau vol met mini plantjes. Ook kun je hier wat gouden decoratie aan toe voegen. Je slaapkamer kun je ook veranderen in een tropisch oord. Verander je dekbedovertrek voor een ander en maak je bed op met wat leuke gebreide kussens. Gebreide en gehaakte items zul je deze zomer vaak voorbij zien komen. Plaats leuke industriële lampen op de nachtkastjes.

Makkelijk te realiseren
Het industriële is ook echt een trend dit seizoen. Het valt goed te combineren met andere woonstijlen. Op deze manier kun je het interieur wat stoerder maken als dat meer bij je past. Door de vele mogelijkheden is er voor ieder wat wils. Kortom, ga de natuur in en laat je er door inspireren. Kijk wat de natuur te bieden heeft. Als je de natuur je interieur binnen laat heb je trend van deze zomer te pakken. En kun je straks genieten van het buitenleven binnenshuis.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply