THESTYLEBOX

Interieur ideeën

Houten vloeren


De vloer is één van de belangrijkste, als het niet dé belangrijkste, onderdelen in huis, die bepalend kan zijn voor de sfeer en uitstraling van een interieur. Er zijn heel veel verschillende soorten vloeren, en vandaag willen we het hebben over dé populairste vloersoort, namelijk de houten vloer!

Houten vloeren

Sfeer en warmte

De sfeer en warmte van de houten vloer is uniek. Hoewel er tegenwoordig heel veel kunstmatige alternatieven zijn, zoals laminaat en PVC, is er geen vloer die de natuurlijke sfeer en warmte heeft van een houten vloer. Daarnaast heeft een houten vloer een belangrijk voordeel ten op zichte van andere vloeren. Een houten vloer kan je namelijk altijd opschuren en opnieuw bewerken, waardoor het weer als nieuw eruit kan zien.

Houten vloeren

Houten vloeren

Soorten houten vloeren

Wil je graag een houten vloer? Dan heb je keus genoeg! Een voorbeeld van een houten vloer is de massieve planken vloer. Hoe langer deze vloer ligt, hoe mooier hij wordt. De naden tussen de planken zijn goed te zien en daarmee onderscheidt een massieve vloer zich van de parketvloer. Massieve houten vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, zoals eiken, kersen, essen, grenen, beuken en noten. Parket, ook wel bekend als lamelparket, bestaat uit drie lagen hout die haaks op elkaar worden geperst. Alleen de bovenste laag, de top laag, is van echt hout. Deze toplaag kunnen verschillende diktes hebben, variërend van 4 mm tot 20 mm. Hoe dikker deze laag is, hoe vaker de vloer opgeschuurd kan worden. Een ander verschil is dat de planken van lamelparket vaak smaller zijn dan een massieve vloer.

Houten vloeren

Houten vloeren

Houten vloeren

Houten vloeren

Soorten legpatronen

Het legpatroon speelt ook een belangrijke rol als het gaat om sfeer en uitstraling. Het meest gekozen legpatroon is de het planken patroon. Dit legpatroon kenmerkt zich met een rustige uitstraling, en past bij alle interieurstijlen. Ben je op zoek naar een klassieke look, dan kan je denken aan de visgraat vloer, de Hongaarse punt of de Versailles. drie super chique legpatronen, die ook steeds populairder worden in moderne interieurs.

houten vloer visgraat

houten vloer hongaarse punt

houten vloer planken

houten vloer versailles

Wil je meer informatie over houten vloeren? Neem een kijkje op Laminaatenparket.nl.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

  • Reply
    Hexagon tegels zijn altijd een goed idee! - THESTYLEBOX
    9 februari 2020 at 11:01

    […] aan de wanden. En wat ook een leuk idee kan zijn, is om hexagon vloertegels te combineren met een houten vloer. Je kunt het op een bepaalde manier leggen, zodat je een super leuk overloop krijgt tussen de […]

  • Leave a Reply