THESTYLEBOX

Interieur ideeën

5x manieren om persoonlijke foto’s op te hangen


Foto’s in het interieur. Het wordt er zo lekker persoonlijk van, hè. Alleen integreren ze vaak niet goed in de stijl van de inrichting. Dat is voor mij ook de reden dat er nog geen beelden hangen met daar mijn familie of vrienden op geportretteerd. Toch houd ik van een persoonlijk interieur en zou ik op een of andere manier wel zo nu en dan een blik op mijn geliefden willen werpen. Daarom ging ik op zoek naar 5 manieren om om persoonlijke foto’s op te hangen.

1. Vintage kiekje: de polaroid

Je zou denken dat we de polaroid nu wel gezien hebben, maar toch blijft het ophangen van polaroid foto’s hip. Op bovenstaande en onderstaande beelden zie je manieren om deze vintages kiekjes op een goede manier op te hangen aan de muur.

Polaroidfoto’s maak je óf met een speciale camera, die zelfs de HEMA in de collectie heeft. Maar er is nog een manier om jouw herinneringen in wit omrand formaat te krijgen. Op diverse webshops kan je jouw foto’s – gemaakt met iPhone of spiegelreflex- in retrostijl bestellen.

instagram feed polaroid

polaroid foto interieur

polaroid hartjesvorm muur

polaroid muur

2. Vervangbare herinneringen

Het kaartjerekje was een tijd terug in ieder interieur te vinden en zijn nu wellicht weer passé, maar ik blijf ze leuk vinden. Vooral doordat je makkelijk alles in dat rekje vervangt. Feestje gehad? Hop. Nieuwe foto’s. Bruiloft? De trouwkaart en favoriete shot erin. Als alternatief zou je ook een showrek of een gaaspaneel kunnen gebruiken waar je foto’s aan kunt klemmen.

showrek foto

gaas foto

persoonlijke foto interieur

3. Plankjes

De tijdloze herinneringen laat je mooi afdrukken en doe je in een schilderijlijstje. Geen twijfel over mogelijk. Plaats deze lijstjes op een paar plankjes, zoals hieronder te zien is. Door één kleurenpalet te gebruiken, blijft het geheel rustig.

schilderijplank foto

schilderijplank foto

persoonlijke foto plankjes

Schilderijplank

Schilderijplank

4. Foto’s in alle materialen

Persoonlijke foto’s kan je tegenwoordig in verschillende soorten materialen laten afdrukken. Canvas ken je natuurlijk al, je kunt ook een mooie foto op glas laten bedrukken, op aluminium, op forex, kunststof, hout, dibond, noem maar op. Het kan een super leuk idee zijn om deze verschillende materialen met elkaar te combineren in een grote collage.

foto op hout

foto op glas

foto op glas

pronkwand persoonlijke foto's

5. Collage van lijsten

Ten slotte de wellicht meest standaard oplossing: een collage van lijsten met familiekiekjes. Toch vond ik twee voorbeelden die het dan nét wat beter dan gemiddeld zijn uitgevoerd. Hierboven een voorbeeld waarbij foto’s met mens afgewisseld wordt met foto’s van natuur en reis. Hieronder zijn alle familiegebeurtenissen zwart-wit afgedrukt en in strakke lijsten geplaatst. Mooi!

muurcollage foto

muur collage maken lijsten

collage fotolijsten

poster wand persoonlijke foto

persoonlijke foto's wand

Bronnen: instagram.com/odilepp | theultralinx.com | chapterfriday.com | abeautifulmess.com | feedly.com | lekkerfrisss.blogspot.com | krickelin.elledecoration.se/ | homemydesign.com/

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply