THESTYLEBOX

Binnenkijker

Dusky Parakeet – super mooie design woonboot!


Wonen op een woonboot is erg bijzonder, maar het is nog veel bijzonderder als het ook nog eens gaat om een super mooi woonboot. Vandaag gaan we binnenkijken in Dusky Parakeet, een geweldig mooi design woonboot die ontworpen is door 31/44 Architects!

dusky parakeet super mooi design woonboot

Wonen op een woonboot biedt verschillende voordelen en nadelen. Het is vaak een manier van leven op mooie plekken – bijvoorbeeld in het centrum van Amsterdam of Parijs, of rustige kleine binnenwateren. Vanuit het oogpunt van levensstijl maken eigenaren van woonboten vaak deel uit van een gemeenschap – er heerst een dorpsgevoel, zelfs in grote steden. Mensen kennen elkaar, zorgen voor elkaar, en socializen vaak met elkaar. Wonen op een woonboot is doorgaans ook goedkoper dan wonen in een appartement of huis, vooral op dure locaties zoals Parijs, Amsterdam of Londen. Het verschil is niet zo groot als mensen zouden verwachten – woonboten moeten doorgaans betalen voor een ligplaats, belastingen, verzekeringen en nutsvoorzieningen betalen. Ze hebben ook veel onderhoud nodig. Daarnaast is het ook nog eens moeilijker en duurder om financiering te krijgen voor een woonboot. Kortom, het is belangrijk om de voordelen en nadelen af te wegen voordat je daadwerkelijk een woonboot gaat kopen.

LeestipWonen op een woonboot? 10x Tips!

Los van of je op een woonboot wilt wonen, vinden wij het vooral super leuk om een kijkje te nemen in een woonboot. Vooral als het gaat om een super mooie design woonboot.

dusky parakeet super mooi design woonboot

Dusky Parakeet

De Dusky Parakeet House Boat van 31/44 Architects bevindt zich in St. Katharine Docks Marina, Londen, in het oosten van het centrum, dicht bij tal van vervoersverbindingen en voorzieningen. Het is onberispelijk goed ontworpen en doordacht door de architecten, en maakt echt optimaal gebruik van de ruimte die het heeft en biedt luxe leven met één slaapkamer in het hart van Londen.

dusky parakeet super mooi design woonboot

31/44 Architects

31/44 Architects is een award bekroonde studio, wat duidelijk zichtbaar is met het geweldige ontwerp en de afwerking van de Dusky Parakeet woonboot. De boot diende als een uitstekend canvas voor hun werk – alles erin is op maat gemaakt en elke fitting is met de hand gemaakt van hoogwaardige materialen. Het is gedecoreerd met een ingetogen, natuurlijk palet, bij uitstek geschikt voor de locatie van de jachthaven. Met het soort comfort en kwaliteit dat je zou verwachten van een high-end appartement, is het moeilijk om niet onder de indruk te zijn.

dusky parakeet super mooi design woonboot

Maatwerk interieur

Alles is op maat gemaakt en tot in de kleinste details afgewerkt. De handgemaakte meubels, de plafond- en wandbekleding en de vloeren zijn gemaakt van Douglas-spar, antracietgrijs Valchromat en tulpenhout. Dit ziet er niet alleen mooi en luxe uit, maar het hout zorgt ook voor een knusse en warme uitstraling in de woonboot.

Omdat je in een woonboot vaak veel minder ruimte hebt dan een normaal huis, is het belangrijk om slim om te gaan met opbergruimte. In plaats van losse kasten, is er gekozen voor slimme opbergruimte, onder de trap en de op maat gemaakte banken. Ook zijn bepaalde hoeken en nisjes optimaal benut met op maat gemaakte kasten.

dusky parakeet super mooi design woonboot

De handgemaakte keuken is gemaakt van gerecyclede materialen van Smile Plastics. De deuren en werkbladen zijn gemaakt van yoghurtcontainers – en ze bevatten zelfs kleine zilvervlekjes van de deksels.

dusky parakeet super mooi design woonboot

Ruimtelijk, luxe en knus

De Dusky Parakeet House Boat meet 18,3 x 3,6 meter en het is een brede grachtenboot die een onverwachte hoeveelheid leefruimte biedt als je benedendeks gaat. De vele raampartijen, waaronder ook een aantal super leuke typische ronde ramen, spelen hierbij ook een belangrijke rol.

dusky parakeet super mooi design woonboot

dusky parakeet super mooi design woonboot

Met een volledig geïsoleerde romp, dubbele beglazing en vloerverwarming – waardoor de boot ook in de winter lekker warm blijft. Het heeft een gloednieuwe Canaline-dieselmotor (300 l) en een elektrische boegschroef (met stuurhulp) die je alles geeft wat je nodig heeft om in beweging te komen, mocht je dat willen. Er is een wateropslagtank van 500 liter en ultra-efficiënte zonnepanelen.

De douche is direct naast de enige slaapkamer ingericht. De binnenkant is bijna volledig gemaakt van Corian, en is afgesloten met mooie glazen schuifdeuren. Een Cinderella verbrandingstoilet maakt het afvoeren van afval eenvoudig.

dusky parakeet super mooi design woonboot

Bekijk ook:
Een woonboot interieur in Parijs
Wonen op een woonboot
Amsterdam: de mooiste Airbnb’s
Groningen: de mooiste Airbnb’s

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply