THESTYLEBOX

Kantoor inspiratie

5 zaken die van jouw thuiskantoor een prettige omgeving maken om in te werken


Ga jij veel thuiswerken? Dan doe je dat het liefste in een ruimte waar je je op gemak voelt en alles erop is ingericht dat jij comfortabel kunt werken. Een aantal zaken kan eraan bijdragen dat je een klimaat creëert dan prettig is voor lichaam en geest. We zetten vijf zaken op een rijtje die van jouw thuiskantoor een prettige omgeving maken om in te werken.

thuiskantoor inrichten 5 tips

Planten

Als je de ruimte ervoor hebt in je thuiskantoor, dan moet je zeker van de mogelijkheid gebruik maken om er planten neer te zetten. Planten hebben immers verschillende positieve effecten waar je je voordeel mee kunt doen. Om te beginnen is er natuurlijk de uitstraling van de ruimte, die door de aanwezigheid van planten huiselijker en aantrekkelijker wordt. Daarnaast zorgen planten voor zuurstof, waarmee het klimaat in je kantoor beter wordt. Dat is zeker prettiger wanneer je er hele dagen moet werken. Een bijkomend voordeel hiervan is dat je helder van geest blijft, je beter kunt concentreren en dus ook productiever wordt. Alle reden dus om wat groen toe te voegen aan je thuiskantoor.

thuiskantoor inrichten tips planten

Ergonomische meubels

Het is natuurlijk niet alleen de uitstraling en decoratie van een ruimte die bijdraagt aan een prettig verblijf in je kantoor. Als je er de hele dag moet werken, moet je ook faciliteren dat je lichaam zo veel mogelijk ontzien wordt. Anders is het gevolg dat je een hekel aan je kantoor krijgt omdat je er zo oncomfortabel zit en er pijn aan je lichaam krijgt. Zorg daarom voor een ergonomische bureaustoel die op de meest geschikte houding voor jou lichaam in te stellen is. Daarnaast moet ook je bureau op de juiste hoogte voor jouw lichaamslengte zijn. Idealiter zorg je voor een bureau dat dusdanig in hoogte verstelbaar is dat je er ook staand aan kunt werken. Zo kun je zittend en staand werk afwisselen, wat uiteindelijk het beste is voor je lichaam.

ergonomische thuiswerkplek inrichten tips

Foto’s van dierbaren

Heb je een gezin of een partner? Plaats dan wat foto’s van je partner en/of je kinderen in je thuiskantoor. Het liefst doe je dit op een plek waar je ze vaak en makkelijk kunt zien. Je wordt dan immers herinnerd aan het feit dat je werkt om je gezin te onderhouden, wat weer wat extra motivatie kan bieden. Ook kan het helemaal geen kwaad om in een werkomgeving als een kantoor iets te hebben waar je blij van wordt, iets wat je herinnert aan de ‘rijkdom’ in je leven. Ben je alleenstaand zonder kinderen, dan heb je misschien wel ouders, broers en zussen of neefjes en nichtjes waar je blij van wordt. Een foto van je huisdier kan natuurlijk ook, als het maar een glimlach op je gezicht kan toveren.

thuiskantoor inrichten foto's

Het juiste licht

Om prettig te kunnen werken, heb je voldoende licht nodig. Afhankelijk van aan welke kant van het gebouw je zit en hoeveel licht er binnenkomt, heb je vaak niet voldoende aan het daglicht van buiten. Te weinig licht maakt je slaperig en is onverstandig voor een werkplek. Zorg voor verlichting met een lichttemperatuur van 4000 Kelvin om daglicht te simuleren. Volgens de NEN-normen is voor een werkplek een lichtsterkte van 500 lux nodig. Zorg ervoor dat je geen vervelende reflecties op je beeldscherm krijgt, en dat je niet tegen een sterke lichtbron in moet kijken die je van achter je computer tegemoet schijnt. Dit is erg vermoeiend voor je ogen, waardoor deze niet de hele werkdag lang kunnen blijven focussen.

thuiskantoor inrichten tips licht

De juiste apparatuur

Om fijn te kunnen werken in je thuiskantoor, moet ook de techniek op orde zijn. Dat betekent dat je een goed werkende computer nodig hebt die voorziet in wat jij nodig hebt voor jouw werkzaamheden, en een snelle en stabiele internetverbinding. Voorkom frustraties door hierin te investeren. Maar ook andere zaken komen van pas, zoals een goede, comfortabele koptelefoon (bij voorkeur een die omgevingsgeluid uitsluit), een draadloze oplader voor je telefoon en een printer. Printerinkt koop je overigens eenvoudig online. Het is vaak mogelijk om voor een type cartridge, zoals bijvoorbeeld de HP 364XL voor bepaalde HP printers, een goedkopere imitatie cartridge te kopen die ook werkt in je printer. Kies wel een cartridge die geschikt is voor jouw model printer.

thuiskantoor inrichten tips printer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

  • Reply
    10x Mooie draadloze telefoonladers - THESTYLEBOX
    24 oktober 2020 at 07:01

    […] Bekijk ook: 5 zaken die van jouw thuiskantoor een prettige omgeving maken om in te werken […]

  • Leave a Reply