THESTYLEBOX

Hotspots

10x Deze woonwinkels in Den Haag wil je niet missen


Bij interieurshoppen denken de meeste mensen niet meteen aan Den Haag. Onterecht! Deze stad kent heel veel leuke woonwinkels. Wij hebben de leukste voor je op een rij gezet. Benieuwd welke winkels je als interieurlover zeker niet wil missen? Lees dan snel verder voor onze 10 aanraders.

1. Edwin Pelser

Bij Edwin Pelser staat het vol Dutch en Scandinavisch design om verliefd op te worden. Moderne stijlen, maar zeker niet onpersoonlijk. Edwin pelser gaat namelijk voor ontwerpen met karakter, met een verhaal.

Naast de collectie bij Edwin Pelser die uit allerlei mooie merken bestaat, vind je in het aangrenzende  pand een Muuto brandstore. Ook is er een pilotstore van Vij5, een Nederlands merk dat je zeker gezien wilt hebben.

Hier moet je wezen: Piet Heinstraat 123-125

Woonwinkels Den Haag Edwin Pelser

2. Muuto brandstore

In het pand naast Edwin Pelser zit dus een brandstore van Muuto. Je vindt hier de grootste collectie van Muuto in regio Den Haag. Bijna het complete assortiment staat er én is uit voorraad leverbaar. En staat het er niet? Dan kan het snel geleverd worden omdat Edwin Pelser nauw samenwerkt met Muuto.

Voor wie dit merk nog niet kent: Muuto is een geliefd Deens design label. Hun producten zijn speels, fris en stijlvol tegelijk.

Hou jij van kleurrijk of juist van neutrale tinten die rust uitstralen? Bij Muuto vind je het allebei.

Hier moet je wezen: Piet Heinstraat 123-125

woonwinkels den haag muuto brandstore

3. Sprinkel + Hop

We denken dat dit de meest persoonlijke woonwinkel van Nederlands is. Of toch in ieder geval van Den Haag. Joke’s passie en plezier straalt ervan af in haar winkel Sprinkel + Hop aan de Weimarstraat. En dat werkt besmettelijk. Grote kans dat je in deze winkel verliefd wordt op een van de vintage meubels of accessoires die er staan.

De spullen die ze verkoopt zoekt Joke met liefde en zorg uit en indien nodig krijgen ze een onderhoudsbeurtje. De meeste items in haar winkel zijn tussen de veertig en zeventig jaar oud, dus er is hier en daar wel eens wat olie of een opknapbeurt nodig. Daarna komen ze in haar prachtig gestylede winkel aan de Weimarstraat te staan.

Hier moet je wezen: Weimarstraat 19

Woonwinkels Den Haag Sprinkel + Hop

4. Kikke Spulle

Bij Kikke Spulle staat de zaak vol met unieke items. Verschillende stijlen vintage, maar ook nieuwe items. Vooral Deens design vind je hier terug. Ze krijgen heel regelmatig nieuwe aanvoer, waardoor je iedere keer weer verrast wordt als je bij Kikke Spullen binnenstapt.

Naast hun vintage meubelzaak aan het Westeinde, hebben ze ook een winkel op de Frederik Hendriklaan. Dit is vooral een leuk adresje voor cadeautjes en lifestyle producten, maar er staan ook mooie meubels en lampen.

Hier moet je wezen: Westeinde 60A en Frederik Hendriklaan 198

woonwinkels den haag kikke spulle

5. Heinde & Van Verre

Hou je van natuurlijke en unieke stoffen? Dan moet je zeker een kijkje nemen bij Heinde & Van Verre. Zij importeren natuurlijke stoffen zoals katoen, wol, linnen en zijde. Veel van hun producten zijn met de hand gemaakt in kleine (familie)bedrijfjes in India.

Veel van deze items zijn speciaal voor Heinde & Van Verre gemaakt en dus helemaal uniek. Naast stoffen vind je er woontextiel en mooie accessoires.

Ook hebben ze een vintage & recycled collectie, die gemaakt wordt van oud textiel zoals dekens en sari’s.

Hier moet je wezen: Vondelstraat 48

Woonwinkels Den Haag Heinde & Van Verre

6. Søstrene Grene

Aan de Spuistraat in Den Haag is Søstrene Grene gevestigd. Een winkel waar je meteen blij van wordt (en een beetje hebberig).

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een Scandinavische winkel. Søstrene Grene werd opgericht in Denemarken, door twee zussen: Anna en Clara Grene. De naam betekent dan ook de zussen Grene.

Inmiddels zijn er over de hele wereld Søstrene Grene winkels te vinden. En daar zijn we blij mee! De winkels liggen namelijk vol met allerlei moois voor in huis, tegen zeer betaalbare prijzen. Van praktische opbergers en wandplanken tot voordelige meubels en leuke hebbedingetjes. Ook voor de kinderkamer vind je hier veel leuks!

Hier moet je wezen: Spuistraat 46

Woonwinkels Den Haag Søstrene Grene

7. Lasas & Loekov

Hoeft het van jou niet allemaal perfect strak en modern? Hou je van interieurs met karakter, die niet in een hokje te plaatsen zijn? Dan is Lasas & Loekov je interieurmatch.

Bij Lasas & Loekov houden ze ervan om verschillende stijlen samen te brengen tot een spannend en sprekend geheel. Een rondje door hun winkel levert je geweldig veel inspiratie op. Weet je niet hoe je met deze inspiratie zelf jouw droominterieur kan creëren? Dan helpen ze je graag een handje.

Op die combi van verschillende stijlen is trouwens ook hun naam gebaseerd. Lasas staat voor elegantie en verfijning in het Frans, Loekov betekent stoer in het Russisch.

Hier moet je wezen: Grote Marktstraat 16A

Woonwinkels Den Haag Lasas & Loekov

8. Present Living

Hou je van vintage? Of juist van brocante of bohemian? Bij Present Living aan de Piet Heinstraat vind je deze stijlen alle drie terug. De winkel staat vol (echt vol) met authentieke accessoires en meubels.

Iedere zondag gaat de eigenaar op pad om nieuwe mooie dingen in te kopen, waardoor de collectie continu verandert. Ook fijn: bij Present Living houden ze van betaalbare prijzen.

Hier moet je wezen: Piet Heinstraat 99

woonwinkels den haag present living

9. De Tafelaar

Een kast of tafel op maat laten maken? Dan is De Tafelaar het perfecte adres. Al sinds 1998 maakt deze zaak meubels op maat.

Heb je geen maatwerknodig? Neem dan een kijkje in de winkel bij de mooie robuuste houten tafels en kasten die ze hebben staan. Daarnaast vind je er ook landelijke en moderne banken, stoelen in allerlei maten en vormen en designverlichting.

Hier moet je wezen: Korte Poten 7-B

woonwinkels den haag de tafelaar

10. Stoop Furniture

Diana Stoop Furniture houdt van uniek en van meubels uit allerlei culturen en dat zie je duidelijk terug in haar woonwinkel Stoop. Je vindt hier prachtige authentieke meubels uit allerlei landen. Ook voor mooie oude deuren en unieke lampen is dit een goed adresje.

Om deze mooie gemixte collectie bij elkaar te sprokkelen wordt flink gereisd. China, India, Argentinië, Egypte en Marokko. Geen moeite wordt gespaard om de mooiste nieuwe schatten voor de winkel te vinden.

In de winkel helpen ze je graag om juist die items eruit te zoeken die passen bij jouw persoonlijkheid. Zodat je een uniek en persoonlijk interieur kan creëren.

Hier moet je wezen: Noordeinde 126

woonwinkels den haag stoop furniture

Bekijk ook:
10 Woonwinkels in Rotterdam die zeker een bezoekje waard zijn
Deze 10 woonwinkels in Amsterdam wil je gezien hebben
3x interieurwinkels in Middelburg

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply