THESTYLEBOX

Interieur ideeën Kantoor inspiratie Keuken inspiratie Modern interieur Scandinavisch interieur Slaapkamer inspiratie Woonkamer inspiratie

Woontrend 2018: colorblocking


colorblocking trends

Terug van weggeweest: colorblocking. Eén van de woontrends van 2018. Dit betekent dat we vanaf nu weer lef mogen tonen in het interieur. Dat we kleuren mogen mixen. Dat we vooral veel contrasten mogen creëren. In deze blog een aantal tips om dit bij jou thuis toe te passen.

Kies 2 of 3 kleuren

Natuurlijk kun je een oerwoud aan kleuren in huis aanbrengen. Lekker losgaan. Maar het is wellicht een beter idee om deze woontrend op een rustige manier toe te passen. Dit doe je door 2 of hooguit 3 kleuren te kiezen waarmee je gaat mixen. Dit kunnen knalkleuren zijn, zoals bovenstaand beeld, maar je kunt ook voor rustige tonen kiezen.

Hieronder zie je een voorbeeld van een colorblock inrichting. Er zijn twee kleuren – geel en roze – uitgezocht en met elkaar gematcht. Het mooie aan dit plaatje vind ik dat de basis nog wel gewoon wit is. Het laat daarbij zien dat je met een paar accessoires deze trend in huis haalt.

colorblocking fonq

kleur badkamer woontrend

kleur woontrend 2018

Hierboven zie je een colorblock keuken. De keukenkastjes zijn in geweldig groen (wow!) geschilderd en de muur is roze. De kleuren staan bijna tegenover elkaar in de kleurencirkel, maar door de zachtheid van de kleuren is er niet echt sprake van een al te constaterend geheel. Dit is dus een ultiem voorbeeld van een rustige variant van de colorblock-trend!

kleurvlakken muur

Breng kleurvlakken aan

Een ander leuk idee om met (meerdere) kleuren te doen is het maken van grafische kleurvlakken op de muur. Eerder schreef ik al een blog over kleurvlakken.

colorblocking woontrend 2018

color blocking woontrend

Verf de radiator

Ten slotte nog een mooi idee om colorbloking in huis te halen: verf de radiator. Hierboven een goed voorbeeld. De muur is diep blauw en de verwarming knal geel. Daardoor is de verwarming geen doorn in het oog, maar juist een aandachtstrekker. Door het blauw steekt het geel ook goed af en valt het nog meer op. Wat een likje verf kan doen hè!

Wat vind jij van de woontrend colorblocking?

Bronnen: behance.net | Fonq.nl | http://steamshowerdealer.com | cotemaison.fr | design-milk.com |carolineolsson.se | plumetismagazine.net

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply