THESTYLEBOX

Interieur ideeën

Vloer inspiratie: vind hier jouw nieuwe vloer!


Ben jij op zoek naar inspiratie voor een nieuwe vloer? Deze spannende keuze vraagt om een goede voorbereiding, zodat je altijd iets kiest wat bij jouw smaak én bij jouw woning past.

vloer inspiratie

Een vloer is de basis voor je huis, indien jij deze gaat veranderen, verandert je hele woning! Ben jij dus ook toe aan een nieuwe uitstraling van je woonkamer, slaapkamer of badkamer? Lees dan direct verder, wij hebben voor jou een aantal tips en ideeën op een rijtje gezet!

Soorten vloeren voor de mooiste woonideeën in je huis

Allereerst moet je natuurlijk bedenken voor welk materiaal vloer je wil gaan. Er zijn diverse keuzes te maken en er zijn ontzettend veel verschillende types om uit te kiezen. Van laminaat tot PVC en parket; de keus is oneindig!

Ga je voor een laminaat vloer? Dan kan je bijvoorbeeld gaan voor een mooi breed laminaat. Deze planken zijn stabiel en worden over het algemeen sneller gelegd dan smalle planken. Ook is laminaat erg sterk en makkelijk in onderhoud.

Wil jij een vloer die nog sterker is? Dan is PVC een goede optie. Dit type is sterker dan laminaat en net zo gebruiksvriendelijk. Daarnaast is deze vloer ook geluiddempend. Heb jij je ogen gericht op de klassieke houtlook? Dan raden wij een parketvloer aan. Dit zorgt voor een aangenaam gevoel met het gevoel van een echte houten vloer.

vloer inspiratie laminaat

Welke vloer past bij mijn woning?

Heb je de keuze voor materiaal gemaakt? Dan kun je gaan nadenken over de kleur, het patroon en andere details. Een aantal punten waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van onder andere de kleur is hoe jouw woning er nu uitziet.

Is het een huis met veel lichtinval? Dan kun je zowel voor een donkere als voor een lichte vloer gaan. Is je woning erg donker? Dan is het aan te raden om voor een lichte vloer te gaan om het zo op te lichten en ruimtelijk te houden.

Ook een patroon doet veel in je ruimte. Zoek je een vloer voor een kleine kamer? Ga dan voor een rustig patroon of egale kleur. Heb je een grote woonkamer? Dan kun je erover nadenken om voor bijvoorbeeld een visgraatpatroon te gaan. Door bewust te kiezen laat jij de ruimte dankzij de vloer helemaal tot zijn recht komen.

vloer inspiratie industrieel

Ga voor een kwalitatieve vloer voor jarenlang plezier

Na het kiezen van het materiaal en alle andere details van een nieuwe vloer, is het nog van belang om te kijken naar een vloer van hoogwaardige kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat jij zo lang mogelijk van deze prachtige nieuwe blikvanger in je woning kan genieten.

Kies je voor een kwalitatieve vloer, dan kies je voor de duurzaamheid van dit product. Dankzij de goede eigenschappen van het gekozen merk en materiaal weet je zeker dat de levensduur lang is.

Denk er dus aan bij het kiezen van een vloer dat je weet voor welk merk je gaat en dat het materiaal aansluit bij het beoogde gebruik. Kijk bijvoorbeeld eens bij deze grote vloerenwinkel en laat je adviseren voor het beste resultaat!

vloer inspiratie houtlook

Tips voor het kiezen van jouw nieuwe vloer

Tot slot, nog wat laatste tips zodat jij gegarandeerd de juiste keus maakt. Ga na welke stijlen jij mooi vindt en wat jij graag terug ziet in je interieur. Donkere kleuren, lichte kleuren, een warm gevoel of juist heel strak? Het kan allemaal!

Kijk ook eens naar leuke woonmagazines voor inspiratie en ontdek op deze manier wat jij echt mooi vind en wat toch niet helemaal bij jou past. Voor welke vloer je dus ook kiest, het belangrijkste is dat jij hem mooi vindt! Dus, voor welke vloer kies jij?

Bekijk ook:
PVC vloer
Woonbeton vloer
Alles over de gietvloer!
De linoleum vloer is terug van weggeweest

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply