THESTYLEBOX

Interieur ideeën Woonkamer inspiratie

Zo richt je de tv hoek in


tv hoek inrichten

Wie heeft er geen haat-liefde-verhouding met de tv? Het is zo’n lelijk ding en flinke misser in een goede gestylde woonkamer. Toch zorgen Netflix en Boer zoekt vrouw ervoor dat we alsnog het zwarte geval prominent in de woonkamer plaatsen. Dus dan moeten we op zoek naar manieren om de tv mooi te integreren in de woonkamer. Aan de hand van leuke ideeën en mooie inspiratie voorbeelden, laten we zien hoe je dat op een leuke manier kunt doen!

TV meubel

De TV meubel is èèn van de belangrijkste meubelstukken in de woonkamer. Dit kan een TV meubel zijn die je gewoon op de vloer plaatst of een strakke zwevende TV meubel aan de muur. Het is niet alleen een kast waar je de TV op kunt plaatsen, maar het biedt ook plek voor randapparatuur zoals de mediabox, een soundbar of een dvd speler. Er zijn ook grote TV meubels met ladekasten, wat handig kan zijn voor het opbergen van verschillende spullen zoals dvd’s, boeken of speelgoed. Daarnaast kan je een TV meubel ook heel leuk stylen. Leuke planten, een tafellamp, lijsten aan de muur, stapels mooie tafelboeken, noem maar op.

tv hoek tv meubel

tv hoek tv meubel

TV ophangen

Met de uitvinding van de platte televisies worden ze niet meer alleen op een TV meubel geplaatst. Steeds worden televisies aan de muur ophangen. Dit zit er niet alleen mooi en strak uit, een TV ophangen biedt ook een aantal andere praktische voordelen. Zo kan je er heel veel ruimte mee besparen, je kunt zelf de kijkhoek en de hoogte bepalen, en het is een stuk veiliger dan de TV op een meubel of een kast.

tv hoek tv ophangen

tv hoek tv ophangen

Ook als de de TV aan de muur ophangt, kan je het geheel heel leuk stylen. Je hebt immers meer plek op de TV meubel. Wat ook heel leuk is, is om een grote collage te maken aan de muur, waar de TV onderdeel van is. Op die manier valt de TV aan de muur een stuk minder op. Ideaal voor als je de TV maar een lelijk ding vindt.

Leestip: Collage met lijsten maken aan de muur

Een andere manier om de TV te verbergen of minder op te laten vallen, is om de muur zwart te verven. Heb je een witte tv, dan verf je de muur natuurlijk wit.

TV aan een paal

Een ander idee is om de TV aan een paal te monteren. Een dikke paal die veelal gemonteerd wordt tussen het plafond en de vloer. Het grote voordeel is dat je de TV 360 graden kunt draaien. Op die manier kan je vanuit meerdere kamers TV kijken. Plaats het bijvoorbeeld tussen de zithoek van de woonkamer en de open keuken, zodat je vanuit beide ruimtes TV kunt kijken. Een TV aan de paal ziet er bovendien super origineel uit.

tv hoek tv paal

tv hoek tv paal

TV standaard

TV standaarden kunnen ook een heel goed idee zijn. Een TV standaard is een standaard waar je de TV aan kunt monteren. Het handige is dat het een stuk mobieler is dan bovenstaande opties. Je kunt de standaard inclusief TV dus heel eenvoudig verplaatsen naar een andere plek in de ruimte. Er zijn tegenwoordig bovendien heel veel mooie TV standaards, die een aanwinst zijn voor elke woonkamer.

tv hoek tv standaard

tv hoek tv standaard

Bekijk ook:
Lange TV meubel
10x IKEA TV meubel hacks

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply