THESTYLEBOX

Meubels

10x IKEA TV meubel hacks


IKEA TV meubel hacks

IKEA heeft een aantel hele populaire TV meubels, die wereldwijd door duizenden mensen worden gebruikt. Maar juist omdat ze zo populair zijn, is de kans groot dat iemand die jij kent dezelfde TV meubel heeft. Dat is natuurlijk minder leuk. Daarom zijn IKEA hacks zo populair, kleine of grote aanpassingen die je toe kunt passen op een IKEA meubel. Vandaag willen we jullie inspireren met de leukste IKEA TV meubel hacks. We zijn super benieuwd welke IKEA TV meubel hack jij het leukst vindt!

1. IKEA Besta TV meubel met kalkverf

Deze IKEA hack hebben we gevonden bij IKEA Hackers. Claire had een strakke witte Besta kast als TV meubel, waar onder andere de Sky box, sound bar en DVD speler in geplaatst werden. Haar oude huis was strak en modern, maar toen ze naar een karakteristieke woning verhuisde, paste de stijl van de TV meubel er niet meer bij. In plaats van een nieuwe te kopen, besloot ze deze IKEA Besta hack te realiseren. Het is super eenvoudig te realiseren, maar het resultaat is geweldig en inspirerend. Ze heeft de TV meubel blauw geverfd met het blauwe kalkverf van Annie Sloan. De naam van de kleur is Aubusson blue. Twee lagen waren al voldoende. Daarnaast zijn ook de originele poten vervangen door kleine stoere hairpin poten en heeft ze de deurtjes gepimpt met stijlvolle leren deurgrepen. De strakke moderne IKEA Besta kast is nu een super leuke vintage TV meubel geworden! Klik hier om de handleiding te bekijken.

IKEA hack Besta tv meubel kalkverf

Na

IKEA hack Besta tv meubel kalkverf

Voor

2. IKEA Besta TV meubel OSB hack

Niels uit Kopenhagen had een nieuwe TV meubel nodig voor zijn woonkamer, maar kon niks vinden die voldeed aan zijn wensen. Uiteindelijk koos hij voor een IKEA Besta kast. In plaats van deze origineel te laten, besloot hij er een IKEA hack van te maken. Hij heeft er vier poten onder geplaatst, die hij toevallig nog had liggen. Daarnaast heeft hij ook een ombouw gerealiseerd met stoere OSB planken. Twee planken aan de zijkanten en ook een grote OSB plank op de kast. Ziet het er niet super stoer uit? Klik hier om meer foto’s te bekijken.

ikea besta tvmeubel osb hack

3. IKEA Expedit TV meubel hack

Deze IKEA hack is afkomstig van Heidi, het gezicht achter Honeybear Lane. Ze heeft de populaire IKEA Exepedit (nu Kallax) kast gebruikt voor haar nieuwe TV meubel. In het midden heeft ze de Expedit kast geplaatst met acht vakken, met links en rechts een even hoge open boekenkast. Om ervoor te zorgen dat het een inbouwkast look krijgt, heeft ze een lage frame gemaakt als bodem voor de TV meubel. Daarna is het geheel grijs geverfd. Met een stoere houten plank op de IKEA kast, heeft ze de TV meubel ook een stoer tintje gegeven. Klik hier om de handleiding van Heidi te bekijken.

IKEA Expedit TV meubel hack

4. IKEA PS TV meubel hack

De Franse Yasmine heeft deze leuke IKEA hack gerealiseerd. Daar heeft ze het leuke IKEA PS kastje voor gebruikt. Het is een stoer stalen kastje met een industriële look, die verkrijgbaar is in de kleuren wit, grijs, blauw en rood. Yasmine had een rode variant, waar ze na een tijdje op uitgekeken raakte. Daarom besloot ze nieuw leven te blazen in de TV meubel. Eerst had ze het kastje geverfd in een stoere turquoise kleur. Daarnaast heeft ze de TV meubel gepimpt met een plank op de IKEA kast en zijn de deurtjes gepimpt met bruine leren deurgrepen. Klik hier voor de handleiding.

IKEA PS TV meubel hack

Voor

IKEA PS TV meubel hack

Na

5. IKEA Stolmen TV meubel hack

De Stolmen ladekasten worden vooral voor de slaapkamer en inloopkast gebruikt als kledingkast. Thomas uit Duitsland laat zien dat je het ook als TV meubel kunt gebruiken. Hij heeft voor deze IKEA TV meubel hack twee smalle Stolmen kasten aan de rechterkant en één brede Stolmen ladekast aan de linkerkant geplaatst. Om er één mooi geheel van te maken, heeft Thomas een ombouw gemaakt van mooie houten planken. Klik hier voor meer informatie.

IKEA Stolmen TV meubel hack

6. IKEA Billy inbouw TV meubel hack

Dit is de meest indrukwekkende IKEA TV meubel hack uit dit lijstje. Niet alleen omdat het er super mooi uitziet, maar ook omdat dit de meest uitdagende uit dit lijstje is. Arin, blogger van Arin Slange At Home, heeft namelijk een volwaardige inbouw TV meubel kast gemaakt. Daar heeft ze verschillende IKEA Billy kasten voor gebruikt. De TV heeft ze centraal aan de muur opgehangen. Daaromheen is de gehele muur ingericht met Billy kasten. Om de TV meubel eruit te laten zien als een inbouwkast, heeft Arin de zijkanten afgetimmerd met houten planken. Tot slot is de gehele TV meubel wit gespoten. Klik hier voor de complete handleiding.

IKEA Billy inbouw TV meubel hack

7. IKEA Malm TV meubel hack

Deze IKEA hack zijn we toevallig tegengekomen bij Zweedse makelaar Skeppsholmen, waar een huizenverkoper de IKEA Malm kasten heeft gebruikt als TV meubel. De Malm ladekasten zijn super populair, vanwege het minimalistische ontwerp en het feit dat je er heel veel in kwijt kunt. Maar je kunt het dus ook heel leuk in de woonkamer gebruiken als TV meubel. Hier hebben ze maar liefst vier Malm ladekasten naast elkaar geplaatst. Alle laden zijn bovendien leuk gepimpt met bruine leren deurgrepen. De TV is op de meubel geplaatst, wat een onderdeel vormt van de grote collage van lijsten aan de muur. Super stijlvol gedaan!

IKEA Malm TV meubel hack

8. IKEA IVAR TV meubel hack

Wij zijn grote fan van de IVAR kasten van IKEA. Het onbehandelde duurzame grenen hout ziet er prachtig uit, maar het leuke is dat je het zelf dus wel kunt behandelen, bijvoorbeeld door het te verven in jouw favoriete kleur. Anyway, bij Ilaria, een interieur fotograaf, stylist en grote liefhebber van Scandinavische interieurs, heeft de IVAR kast gebruikt voor haar IKEA TV meubel hack. De kast is onbehandeld gebleven, maar de onderkant is voorzien van super leuke roze poten. En het leuke is dat de TV verborgen is binnen in de kast. Dus als deze gesloten is, weet je eigenlijk helemaal niet dat het om een TV meubel gaat. Super leuk, toch? Klik hier om alles te lezen over deze super leuke IKEA TV meubel hack.

IKEA IVAR TV meubel hack

9. IKEA IVAR TV meubel hack

Als je de TARVA kast van IKEA ziet, dan herken je deze kast wellicht niet. De ladekast is bijvoorbeeld niet zo populair als de Malm ladekast of de Kallax kast, maar je kunt er wel heel veel in kwijt. Net als de IVAR kast is de TARVA kast gemaakt van onbehandeld hout, wat betekent dat je het heel goed kan bewerken. Katie van de blog Purely Katie, heeft deze IKEA kast dan ook gebruikt voor haar TV meubel hack. De bovenste twee ladekasten heeft ze eruit gehaald, waardoor je de openingen gebruikt kunnen worden voor randapparatuur. De bovenkant van de kast zijn wit geverfd, terwijl het onderstel met beits is behandeld. Tot slot zijn ook de originele ronde deurknoppen vervangen door chique gouden deurknoppen. Vind je deze IKEA TV meubel hack leuk? Klik hier voor meer info!

IKEA IVAR TV meubel hack

Voor

IKEA IVAR TV meubel hack

Na

10. IKEA LACK TV meubel hack

De IKEA LACK is een eenvoudige lage TV meubel. Dimitris & Martina vonden het ontwerp een beetje te gewoontjes. Daarom besloten ze de TV meubel iets spannender en leuker te maken met deze inspirerende IKEA hack. De twee zijplankjes zijn vervangen door vier verticale koperen stangen, en de originele poten zijn vervangen door de BRATTVÅG pootjes. Hierdoor heeft de TV meubel een stoer industrieel tintje gekregen. Klik hier om meer foto’s te bekijken.

IKEA LACK TV meubel hack

Voor

IKEA LACK TV meubel hack

Na

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply