THESTYLEBOX

Tuin & balkon inspiratie

10x Tuinhuis ideeën


Tuinhuis ideeën

Een tuinhuis is altijd een goed idee, maar lang niet iedereen heeft een tuinhuis in de tuin. De mensen die er wel één hebben, gebruiken het als een soort opslagplaats met spullen die ze eigenlijk niet nodig hebben. Zonde, want een tuinhuis kan je op zóveel leuke manieren gebruiken. Je zou wel kunnen zeggen dat echt iedereen behoefte heeft aan een tuinhuis. Om jou te inspireren hebben we tien leuke, originele en inspirerende tuinhuis ideeën op een rijtje gezet. Van werkplek tot tot spa. Wat zou jij graag in jouw tuin willen hebben? Laat het ons weten!

1. Tuinkamer

Een tuinkamer is een overdekte ruimte in de tuin, vaak ook met volledig afgesloten wanden. In Nederland hebben we niet heel vaak mooi weer, maar als het mooi weer is, dan willen we optimaal gebruik maken van onze tuin. In de rest van het jaar wordt de tuin eigenlijk niet gebruikt. Het grote voordeel van een tuinkamer, is dat je de tuin wél het jaar door kan gebruiken. Wat voor weer het ook is, je zit altijd droog en warm. Creëer een tweede woonkamer, leeshoek of loungehoek en geniet 365 dagen per jaar van je mooie tuin.

Tuinhuis spa

2. Kantoor

Werken vanuit huis wordt steeds populairder. Sommigen werken in de woonkamer, maar je zou ook een slaapkamer ervoor kunnen opofferen. Als een grote tuin hebt, dan kan een kantoor in de tuin ook een goed idee zijn. Een tuinkantoor betekent dat je niet hoeft te werken in de logeerkamer of aan de eettafel. Dit is een aangewezen werkgebied, dat je aan het einde van de dag kunt achterlaten. Je krijgt de uren terug die je vroeger besteedde aan het woon-werkverkeer – en het geld dat je bespaart op vervoerskosten of benzine kan zelfs de kosten van je nieuwe tuinkantoor dekken.

Tuinhuis kantoor

3. Gym

Ga je regelmatig naar de gym of sportschool, dan zou je ook kunnen overwegen om een gym van je tuinhuis te maken. Natuurlijk heb je véél minder apparatuur dan bij de sportschool, maar je hebt ook hele goede voordelen. Zo hoef je ooit meer in de rij te staan totdat een apparaat vrij is, je hebt geen last van zwetende mensen, en je kunt 24 uur per dag gebruik maken van je eigen gym in de tuin. Op die manier wordt je ook meer gestimuleerd om te sporten.

Tuinhuis gym

4. Studio

Een tuinhuis kan je ook heel goed inrichten als studio. Als je een masseur bent, dan kan je er een masseer kamer van maken, als je een pedicure bent, dan kan je er een nagelstudio van maken, als je een make-up artist bent, dan kan je er een make-up studio van maken, en als je van yoga houdt, dan maak je er een yogastudio van. Kortom, je kunt er echt van alles mee doen.

Tuinhuis yoga

5. Atelier

Ben je een kunstenaar, dan ontkom je er eigenlijk niet aan om een aparte atelier te hebben. Want je zal altijd te maken hebben met spullen, die je liever niet in huis wilt hebben. Als je een schilder bent, dan heb je te maken met kwasten en verf. Als je een keramist bent, dan heb je te maken met klei en ovens. Met een atelier in de tuin, kan je al je spullen kwijt, zonder dat je er in huis last van hebt.

Tuinhuis atelier

6. Logeerkamer

Ontvang je regelmatig logees over de vloer, dan is het wel zo fijn om een aparte logeerkamer te hebben in huis. Natuurlijk kunnen je gasten wel op een matras in de woonkamer slapen, maar een eigen kamer is natuurlijk véél fijner. Heb je niet genoeg slaapkamers in huis, dan zou je ook kunnen overwegen om een logeerkamer in te richten in de tuin. En vergis je niet, je kunt van een tuinhuis een hele luxe logeerkamer maken!

Tuinhuis logeerkamer

7. Schuur

Een schuur is altijd handig in huis. Met een schuur heb je altijd een overdekte plek voor het opbergen van de scooter en de fietsen. Daarnaast kan je er nog véél meer in kwijt, afhankelijk van het formaat van het tuinhuis. Denk aan grote gereedschappen, tuinmeubelen, de BBQ, noem maar op.

Tuinhuis schuur

8. Werkplaats

Ben jij een fervente klusser, die ook regelmatig kleine en grote meubels maakt? Dan is het wel zo handig als je een eigen werkplaats hebt. Heb je daar niet de ruimte voor in huis, dan is het helemaal geen gek idee om een werkplaats in de tuin te creëren. Een plekje waar je alle benodigdheden, zoals materiaal en gereedschap, bij de hand hebt. Op die manier is het nóg leuker om te klussen!

Tuinhuis werkplaats

9. Mancave

Een mancave, een mannengrot, is een plekje, die volledig ingericht is voor de man. Het komt niet heel vaak voor, vooral ook omdat veel mensen er de ruimte niet voor hebben, maar het is natuurlijk wel een heel tof idee. Maak een mancave in de tuin, die je inricht met een bar, enkele fitness apparaten, een comfortabele bank met een playstation, de dikste muziekinstallatie… Je kunt het zo gek niet bedenken.

Tuinhuis mancave

10. Spa

De mannen hebben de mancave, maar er bestaat eigenlijk niet zoiets als een womencave. Waar vrouwen natuurlijk wel dol op zijn, is de de spa. Ligbedden, een sauna, een douche, een jacuzzi, noem maar op. Hoe geweldig zou het zijn, als je dit allemaal in je eigen tuin hebt?

Tuinhuis spa

En ben je al uit wat jij graag in je tuin wilt? Bij Blokhuttenoutlet.nl vind je verschillende soorten tuinhuisjes, die voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden! 🙂

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

2 Comments

 • Reply
  tuinblogger
  21 augustus 2019 at 08:37

  Informatief artikel.

 • Reply
  Robert Mol
  24 april 2020 at 13:01

  De blokhuttenoutlet.nl lijkt niet dezelfde kwaliteit tuinhuis te leveren als getoond in dit artikel. Kunnen jullie adviseren welk bedrijf bijvoorbeeld de getoonde Gym heeft geplaatst?

 • Leave a Reply