THESTYLEBOX

Interieur ideeën

10x Speelhoekje


Speelhoekje

Gezinnen met kleine kinderen moeten rekening houden met andere factoren als het gaat om de inrichting van hun huis. Naast het inrichten van kinderkamers, heb je ook te maken met kinderen die constant willen spelen. Daarom willen heel veel ouders een klein speelhoekje of juist een grote speelhoek creëren, in de woonkamer, kinderkamer of buiten in de tuin. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de leukste inspiratie voorbeelden en ideeën voor het inrichten van een speelhoekje in huis!

1. Speelhoekje en speelkamer

We beginnen gelijk met het leukste speelhoekje. Dit idee is bedacht door interieur- en ontwerpbureau Hao Interieur design, die het interieurontwerp gerealiseerd heeft voor een appartement uit Taiwan. Het stoere appartement heeft een hele ruime en lichte leefruimte, waar de woonkamer en open keuken ingericht zijn. Om ervoor te zorgen dat de kinderen in diezelfde ruimte kunnen spelen, hebben ze een heel bijzonder speelhoekje gecreëerd. De grote muur aan de rechterkant is volledig bekleed met een op maat gemaakte inbouwkast, bestaande uit voornamelijk open vakken in verschillende formaten. Genoeg opbergruimte voor al het speelgoed dus. In het midden is ook een groot krijtbord gemaakt, waar kinderen natuurlijk dol op zijn. Maar het meest bijzondere van dit speelhoekje, is dat het ook volledig afgesloten en gescheiden kan worden van de woonkamer en keuken. Ze hebben namelijk houten schuifwanden gecreëerd, waarmee je het speelhoekje kan omtoveren tot een aparte speelkamer. Geweldig, toch?! Klik hier om meer foto’s te zien.

Speelhoekje en speelkamer

Speelhoekje en speelkamer

1. Speelhoekje in l-vormige woonkamer

Dit speelhoekje is onderdeel van House Eadie, een project van architectenbureau Tribe Studio Architects. De architecten uit Australië hebben in Sydney een monumentaal pand ontworpen en ingericht. De opdracht van de klant was om een kindvriendelijk huis, dat er ook mooi eruit ziet. En in een kindvriendelijke woonkamer mag natuurlijk geen leuk speelhoekje ontbreken. Deze l-vormige woonkamer met open keuken was daar bovendien super geschikt voor. In één van de hoekjes is volledig ingericht als speelhoekje, waar de kinderen zorgeloos kunnen spelen. Naast wandkasten als opbergruimte voor het speelgoed, zijn er ook leuke houten gemaakt, waar de kinderen moeiteloos bij kunnen. En het meest fijne van dit speelhoekje, is dat je middels glazen schuifpuien toegang hebt tot de kindvriendelijke binnentuin. Super nice! Klik hier om meer van dit project te zien.

Speelhoekje in l-vormige woonkamer

Speelhoekje in l-vormige woonkamer

3. Speelhoekje bij zithoek

Bij De Bever Architecten vonden dit speelhoekje, als onderdeel van de verbouwing van de begane grond van een diepe tussenwoning in de binnenstad van Eindhoven. Het wordt bewoond door een gezien met twee jonge kinderen, die een speelhoekje wilde creëren waar de kinderen kunnen spelen, onder toeziend oog van de ouders. Met een opvallende gele bank is de zithoek gemarkeerd, terwijl aan de grote wand een grote strakke witte maatkast is gebouwd. De onderkant van die kast loopt over de hele breedte van de muur, en bestaat uit kleine open vakken voor onder andere het opbergen van speelgoed. Je kunt hier meer foto’s en info vinden van dit mooie project.

Speelhoekje bij zithoek

Speelhoekje bij zithoek

4. Speelkamer

Een tijdje geleden schreven we over de speelkamer die aan een kinderkamer grenst, ontworpen en ingericht door de Spaanse interieurarchitecten van Isabel López Vilalta. Natuurlijk heeft niet iedereen zoveel ruimte voor een aparte speelkamer, maar dit is natuurlijk wel perfect. Vooral ook omdat het aan de kinderkamer grenst. Ze hebben een soort hoog speelhuisje gemaakt met veiligheidsnetten. Je kunt er in klimmen met een vaste ladder, en met de glijbaan kom je weer beneden. Onder het huisje is een grote speelgoedkast geplaatst vol met speelgoed.

Speelkamer

Speelkamer

5. Speelhoekje onder hoogslaper

Bovenstaand idee kan je ook toepassen binnen in een kinderkamer. Daar heb je dus geen aparte speelkamer voor nodig. Hieronder vind je de kinderkamer van Ulysse. Hij heeft een super stoere hoogslaper gekregen met een raampje, die bereikbaar is met een ladder. Onder de hoogslaper is een speelhoek ingericht, waar al het speelgoed van Ulysse te vinden is. Klik hier om meer foto’s van deze leuke kinderkamer te bekijken!

Speelhoekje onder hoogslaper

6. Uitgebreide speelhoek in woonkamer

Voor Mr. en Mrs. Stone, die in een super mooi en modern appartement wonen gelegen in het centrum van Taiwan, was het meest belangrijkst dat hun huis kindvriendelijk was. Met die gedachte hebben zij hun appartement dan ook ingericht. Naast verschillende kindvriendelijke oplossingen in huis, hebben ze in de woonkamer, naast de eethoek, een hele bijzondere speelhoek ingericht. Het is zó leuk en zó groot, dat het meer een klein speeltuintje is. Er is een grote unit gemaakt, bestaande uit een loungehoek, een speelhuisje, een schommel en een glijbaan. Daarnaast zijn er ook genoeg speelgoedopbergers gerealiseerd. Fantastisch, toch? Meer zien? Klik hier!

Uitgebreide speelhoek in woonkamer

Uitgebreide speelhoek in woonkamer

7. Speelhoekje onder mezzanine

Standard Studio uit Amsterdam had in 2015 een oude school omgetoverd tot een prachtige loft woning. Het wordt bewoond door een jong gezien met twee kinderen. De ontwerpers kregen dan ook de opdracht om een speelhoekje in te richten in de woonkamer. De leefruimte kenmerkt zich met super hoge plafonds en grote raampartijen. Middels een vaste trap heb je bovendien toegang tot een mezzanine werkplek. Het speelhoekje is onder de mezzanine ingericht. Met berken multiplex platen is een platform gebouwd, waar de kinderen op kunnen spelen. Het platform is voorzien van grote ladekasten voor het opbergen van het speelgoed. Klik hier om meer van dit inspirerende appartement te zien.

Speelhoekje onder mezzanine

Speelhoekje onder mezzanine

8. Speelhoekje in de tuin

Interieurontwerpster Emily Henderson heeft een hele fijne tuin. Niet alleen omdat zij er lekker kan zonnen en chillen, maar het is ook een hele fijne plek voor haar kinderen. Naast een super chille loungehoek en grote eethoek, hebben ze ook een speelhoekje in de tuin ingericht. Dankzij de pergola is het een schaduwrijke plek, wat erg fijn is voor de kinderen, net als het kunstgras. In de speelhoek vind je een kleine zandbak, een speelhuisje, een speelgoedkeuken, en nog veel meer speelgoed. Klik hier om meer foto’s te zien van deze kindvriendelijke tuin.

Speelhoekje in de tuin

Speelhoekje in de tuin

Speelhoek in tuin

9. Speelhoekje onder de trap

Joni en haar familie brengen regelmatig familytime door met haar grote familie in hun prachtige woonboerderij. Verjaardagen, Kerst, Thanksgiving, noem maar op. Het huis is niet alleen erg leuk en knus ingericht, maar vooral ook super kindvriendelijk. In de ruimte woonkamer hebben ze bijvoorbeeld een speelhoekje ingericht, onder de open trap. Daar vind je twee comfortabele fauteuils, een boekenrek, een krijtbord, een zitzak en speelgoedopbergers. Met een groot vloerkleed hebben ze het speelhoekje mooi gemarkeerd. Klik hier om meer foto’s te zien.

Speelhoekje onder de trap

10. Speelhuisje in woonkamer

Kinderen zijn dol op speelhuisjes. Deze tref je dan ook vaak aan in leuke kinderkamers. Maar dit idee kan je natuurlijk ook toepassen in de woonkamer. Homepolish ontwerper Tali Roth woont samen met haar gezin in een driekamerappartement in Columbus Circle. De woonkamer is de meest ruime kamer in het appartement. Daarom hebben ze naast een knusse zithoek ook een werkplek en een speelhoekje in de woonkamer ingericht. Het speelhoekje is weliswaar niet heel groot, maar dankzij het super leuke speelhuisje is het tóch een heel fijn plekje geworden. Hier vind je meer foto’s van het appartement.

Speelhuisje in woonkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply