THESTYLEBOX

Meubels Slaapkamer inspiratie

Hemelbed


We zien steeds meer hemelbedden voorbij komen en we zijn er dol op! Ze zijn het bewijs dat een eenvoudig meubelstuk een blikvanger kan zijn in het interieur. Een hemelbed verankert de ruimte, voegt hoogte toe en geeft een kamer een grandeur brandpunt om van te houden. Hemelbedden werden al in de middeleeuwen gebruikt, voor privacy, warmte en bescherming tegen tocht en insecten. Later werden ze geassocieerd met de rijken, vanwege de elegantie van het ontwerp. Maar nu wordt er voor een hemelbed gekozen, vooral omdat het gewoon erg mooi is. Je creëert er een focuspunt mee in de slaapkamer, en het zorgt voor een romantische, hemelse en dromerige uitstraling. Als je aan een hemelbed denkt, denk je wellicht aan klassiek en chique, maar hemelbedden passen eigenlijk in elke interieurstijl, van klassiek chique tot strak modern en stoer industrieel. Wij laten de mooiste inspiratie voorbeelden zien!

1. Hoog plafond

Een voordeel van een hemelbed is dat ze hoogte innemen, waardoor het bed niet wordt overschaduwd door hoge plafonds. Hieronder zie je een mooi voorbeeld van The Loft in Amsterdam. De ruimte is prachtig met het enorme hoge plafond en de grote raampartijen, maar op de één of andere manier trekt het hemelbed ook de aandacht. Prachtig!

hemelbed hoog plafond

2. Vakantiegevoel

Een hemelbed geeft je slaapkamer ook een bepaald vakantiegevoel, vooral in combinatie met witte stof, kleurrijke patroontegels, een wit plafond van houten balken en een ventilator boven het bed, zoals in onderstaande slaapkamer!

hemelbed wit

3. Rauw vs hout

Deze slaapkamer heeft een onafgewerkte rauwe uitstraling. Met het strakke houten hemelbed is er een heel mooi contrast gecreëerd. In vergelijking met traditionele hemelbedden, ontbreekt er één dwarsbalk aan het uiteinde van het bed. Ook leuk!

hemelbed houten frame

4. Klassiek chic vs stoer zwart

Ook in deze slaapkamer is een mooi contrast gecreëerd. Het is een prachtige klassiek chique slaapkamer a la Parijs stijl, met een Hongaarse punt houten vloer, witte lambrisering en een sierlijk plafond. In plaats van een klassiek hemelbed is er juist gekozen voor een stoer zwart hemelbed.

hemelbed klassiek

5. DIY hemelbed met gordijnen

Je kunt ook heel eenvoudig zelf een hemelbed maken. Hieronder zie je een heel mooi en stoer voorbeeld van een DIY hemelbed. Aan het plafond zijn gordijnrails gemonteerd boven het bed, waar lange gordijnen aan zijn gehangen. Het is ook leuk dat er gekozen is voor extra lange gordijnen die op de vloer draperen.

hemelbed linnen gordijnen

6. Zwart hemelbed

Voor moderne slaapkamers wordt er vaak gekozen voor zwarte hemelbedden, maar ook in karakteristieke interieurs kunnen hemelbedden heel mooi staan. Hier hebben ze een zwart hemelbed gecombineerd met andere mooie zwarte accenten, zoals de stoel en de nachtlamp.

hemelbed zwart

7. Gordijnen knopen

Wil je niet dat de gordijnen op de grond draperen, dan kan je ze ook aan de onderkant vastknopen. Je kunt beter stofzuigen rondom het bed en het ziet er ook nog eens erg leuk uit!

hemelbed gordijnen

8. DIY Bohemian hemelbed

Ook hier hebben ze een hemelbed zelf gemaakt. Boven het bed zijn witte koorden gespannen, waar transparante witte doeken met slierten overheen zijn gehangen. Hierdoor heeft het bed een bohemian stijl gekregen.

hemelbed bohemien

9. Moderne slaapkamer

Het bewijs dat hemelbedden ook een heel goed idee kunnen zijn voor een strakke moderne slaapkamer. Het is een laag bed, maar het zwarte stalen frame geeft het bed hoogte. Love it!

hemelbed modern

10. Rustieke landelijke slaapkamer

Voor deze rustieke landelijke slaapkamer is er gekozen voor een hemelbed met een slank frame, passend bij de stalen kabels aan het houten plafond.

hemelbed ijzeren frame

11. Houten hemelbed

Houten hemelbedden zijn super populair, vanwege de schoonheid maar ook veelzijdig karakter.  Het past namelijk in alle interieurstijlen, of je nou een landelijke slaapkamer hebt, een moderne slaapkamer of een klassieke slaapkamer.

hemelbed

12. Hemelbed van houten paletten

Houten paletten zijn super populair. Het ziet er stoer, het is goedkoop en je kunt het heel eenvoudig zelf maken. Je zou er zelfs een hemelbed van kunnen maken, door een frame van bamboe aan het plafond te hangen met witte gordijnen.

hemelbed houten paletten

13. Ibiza stijl

Voor een Ibiza stijl slaapkamer is een hemelbed ook een goed idee. Maak de look af met een bamboe mat, gevlochten manden, een houten bank en een passend dekbed.

hemelbed ibiza style

14. IKEA Gjora hemelbed

Hieronder zie je het super leuke IKEA Gjora bed. Standaard is het geen echt hemelbed, maar je kunt er wel heel eenvoudig een hemelbed van maken, door een houten stang aan het plafond te maken. Super leuk idee!

hemelbed ikea gjora

15. Vloerkleed onder hemelbed

Geef het hemelbed extra volume door het op een groot vloerkleed te plaatsen. Naast dat het er mooi en sfeervol uitziet, heb je ook nog eens lekkere warme voeten als je uit bed stapt.

hemelbed met hoofdbord

16. Minimalistische slaapkamer

Heb je een minimalistische slaapkamer? Met een hemelbed maak je het een stuk spannender!

hemelbed minimalistische slaapkamer

17. Snoerverlichting aan hemelbed

Snoerverlichting is een echte sfeermaker. Of dat nou in de tuin is of binnen in huis. Hieronder zie je een super leuk idee van een houten hemelbed waar snoerverlichting aan gehangen is. Ook de ronde spiegel ziet er erg leuk uit!

hemelbed snoerverlichting

18. Hemelbed van steigerbuizen

Met steigerbuizen kan je de meest stoere dingen maken voor in huis. Van kledingrekken tot bedden. Je kan er zelfs een stoer hemelbed van maken!

hemelbed steigerbuizen

19. Witte slaapkamer

Creeer een hemelse slaapkamer door voor wit te gaan. Een witte vloer, witte muren, wit vloerkleed, witte nachtkastjes, witte shutters en een wit hemelbed met witte gordijnen, kussens en bedlinnen!

hemelbed witte slaapkamer

20. Klassiek hemelbed

Klassieke hemelbedden blijven mooi. In deze slaapkamer hebben ze een zithoek gecreeerd aan het uiteinde van het bed met een bank en twee glazen salontafels.

klassiek hemelbed

21. Rond hemelbed

Ben je op zoek naar heel bijzonder bed? Kies dan voor een rond hemelbed met een klamboe. Haal het perfecte vakantiegevoel in je slaapkamer!

rond hemelbed bali

22. Hangplant aan hemelbed

Het leuke van een hemelbed, is dat je het heel leuk kan decoreren door er dingen aan te hangen. Hieronder zie je een mooi voorbeeld van een zwart hemelbed, waar een leuke groene hangplant aan gehangen is.

zwart hemelbed

23. Bamboe hemelbed

In deze leuke slaapkamer is er gekozen voor een witte houten vloer en een grijze betonstuc muur. Met bamboe is het frame gecreëerd voor het hemelbed. De witte doek als plafond en het grijze bedlinnen passen er super leuk bij.

hemelbed bamboe

24. Beach style

Een mooie beach style slaapkamer met een witte houten vloer, witte shutters en witte houten panelen aan de muren. Met een wit hemelbed, een bamboe trolley als nachtkastje en een jute vloerkleed is de beach look compleet!

hemelbed beach style

25. Witte gordijnen

Vroeger werden al witte gordijnen gebruikt aan het hemelbed ter bescherming van tocht en insecten. Deze witte gordijnen zijn tegenwoordig nog steeds super populair, vooral omdat het er gewoon erg mooi uitziet.

hemelbed gordijnen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

5 Comments

 • Reply
  Shop the look #1: slaapkamer - THESTYLEBOX
  13 februari 2016 at 08:03

  […] slaapkamer heb ik al eens laten zien in een blog over hemelbedden. Ik vind het zo mooi. Door eenvoud, maar toch het unieke. De basis is zwart-wit-grijs, maar er is […]

 • Reply
  kim frans
  18 september 2016 at 03:03

  Inspirerend!… Geestverruimend en Origineel!

 • Reply
  Dries
  4 januari 2019 at 12:31

  Het zwarte hemelbed is erg mooi. Wat is het merk?

 • Reply
  bouwmanager
  29 juli 2019 at 11:27

  Erg mooi, prachtige woning

 • Reply
  20x Slaapkamer ideeën, inspiratie foto's en tips! - THESTYLEBOX
  2 januari 2020 at 07:02

  […] je slaapkamer een hoog plafond heeft, staat een hemelbed prachtig. Het geeft bovendien net even dat extra, luxe vakantiegevoel. De uitstraling van een […]

 • Leave a Reply