THESTYLEBOX

Binnenkijker

Raad Studio voegt twee appartementen bij elkaar tot één loft appartement


Wat doe je als je appartement te klein wordt vanwege gezinsuitbreiding? De meeste mensen gaan logischerwijs verhuizen naar een groter huis. Joon en Arum besloten het anders te doen. Zij besloten twee losse appartementen naast elkaar te kopen, om deze vervolgens samen te voegen en te verbouwen tot een groot loft appartement. Benieuwd hoe het is geworden? Kom binnenkijken in het super mooie en stoere loft appartement van Joon en Arum!

raad studio voegt twee appartementen bij elkaar tot een loft appartement

Joon & Arum heeft voor dit project hulp ingeschakeld van James Ramsey, de oprichter van het New Yorkse ontwerpbureau Raad Studio. Afgezien van het feit dat James goede vrienden met hen waren geworden, vondt hij in Joon en Arum fantastische ontwerp partners met wie ze een esthetiek deelden. Dat wisten hij omdat het ontwerpbureau namelijk eerder het interieur had ontworpen voor het stel.

Joon, de echtgenoot, is een ongelooflijk getalenteerde ontwerpgeest en partner bij een vooraanstaand reclamebureau. Arum, zijn vrouw, is een totale badass die kendo, de oude kunst van samoerai-zwaardvechten, heel serieus beoefent. Raad Studio was dan ook super enthousiast toen zij hen vertelden dat ze dit project samen met hen wilden realiseren.

op maat gemaakte tv meubel woonkamer bakstenen muur

Bakstenen muur met bogen

Het appartement was een verdieping van een gebouw in Tribeca in Lower Manhattan, met loft appartementen, gescheiden door een dikke bakstenen muur. Het ontwerpbureau had wat onderzoek gedaan en realiseerden zich dat de bakstenen muur die de appartementen in tweeën verdeelde in feite een reeks bakstenen bogen was. Meteen realiseerden ze ook dat de oude botten, en de bogen in het bijzonder, hun drijfveren zouden zijn.

woonkamer maatwerk betonlook tv meubel wandplanken bakstenen muur

Loft indeling

Ze hebben zoveel mogelijk gestript en een ritmische arcade van bakstenen bogen gegenereerd, bijna zoals je zou zien in de kloosters. Die bogen werden het middelpunt van de hoofdruimte, terwijl het creëren van allerlei interessante ruimtes aan de andere kant van de bogen een leuke manier werd om het ontwerp een gevoel van nieuwsgierigheid en ontdekking bij te brengen. De bogen zijn namelijk afgesloten met stoere dubbele stalen deuren met glas.

De enorme hoofdruimte bevat de woonkamer, eetkamer en een enorme woonkeuken, terwijl elke boog naar een andere secundaire functie leidt, zoals een mediaruimte, speelkamer, slaapkamers, enzovoort. Op deze manier konden ze het gevoel van schaal vergroten door kleine, gezellige ruimtes naast elkaar te plaatsen met een enorme hoofdruimte. Het loft appartement heeft na het samenvoegen van de twee appartementen een totale woonoppervlakte van maar liefst 371 vierkante meter.

Houten vloer en witte muren

De originele bakstenen muur verdeelt het appartement dus tussen de openbare en privéruimtes, met een open keuken en eetkamer aan de ene kant van het appartement en slaapkamers aan de andere kant. Lichtgekleurde houten vloeren en witte muren vormen de basis in het grootste deel van het interieur, afgewisseld met een aantal stoere rauwe bakstenen muren, onder andere in de woonkamer.

Bij binnenkomst via een lift is een hal met een betonnen vloer, een verzameling planten en een extra groot ligbed dat doorloopt naar het grootste deel van het huis. Beton tref je ook in de rest van het interieur aan, in de vorm van een stoere op maat gemaakte betonlook TV meubel, en het verlaagde plafond met inbouwspotjes in de keuken.

open keuken grote eettafel

Open keuken met eethoek

Passend bij het open karakter van het loft appartement, is er ook een open keuken gecreëerd. Er is gekozen voor stoere donkere lage kasten, gecombineerd met een groot RVS fornuis en bijpassend fornuis, en open wandplanken aan de met witte metrotegels betegelde keuken achterwand. In de hoek van de keuken is een echte eethoek gecreëerd met een op maat gemaakte vaste l-vormige bank, een bescheiden eettafel en stoere krukjes. Er is ook en groot bareiland gecreëerd, waar je op barkrukken aan kunt zitten.

Daarnaast is bij de keuken een tweede eettafel geplaatst – Een grote boomstam eettafel met een stoer rustiek tafelblad van maar liefst 5,5 meter lang. Daaromheen vind je 12 witte Wishbone Chairs van de Deense ontwerper Hans J Wegner.

Woonkamers en slaapkamers

De grote woonkamer is aan de andere kant van de leefruimte ingericht. Een enorme zithoek die gekaderd is door een groot vloerkleed. Naast de grote witte bank, vind je er nog meer zitplekken, in de vorm van bankjes, krukjes en fauteuils.

luxe mediaruimte tv kijken

De verschillende ruimtes langs de bogen omvatten een speelkamer, een grote master suite, en een mediaruimte met een grote witte U-vormige bank. Deze laatste is dus de ruimte waar je TV kunt kijken.

Dan zijn er nog drie kamers, waarvan twee ingericht als slaapkamers en één als kantoor. Deze privé ruimtes bevinden zich aan de andere kant van de bakstenen muur. Elk heeft zijn eigen badkamer ensuite.

appartement dubbele stalen deuren speelkamer

boog deur bakstenen muur

dubbele boogdeuren staal

raad studio voegt twee appartementen bij elkaar tot een loft appartement plattegrond

Fotografie: Robert Wright

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply