THESTYLEBOX

Industrieel interieur Keuken inspiratie Scandinavisch interieur

Open keuken


keuken eiland

De keuken is een plek waar alles samenkomt en met name gezelligheid. Het lijkt me heerlijk om een woonkeuken te hebben waar je kunt koken, met je huisgenoten kunt praten of tv kunt kijken. Mocht ik ooit de keuze hebben dan zou ik absoluut voor een open keuken gaan. In deze blog laat ik je alle mogelijkheden van een open keuken zien.

Lichte keuken

De open keuken kenmerkt zich vooral door een keukeneiland die tussen koken en wonen in staat. Een tijdje geleden schreef ik al eens een blog over het keukeneiland. Op bovenstaande foto zie je een mooi voorbeeld van de open keuken. De strakke witte keuken heeft een betonnen werkblad en aan het keukeneiland staat een barkruk van HAY. De nisjes vind ik heel leuk, mooie plek om potjes met eten in te bewaren.

Op de foto hieronder zie je mijn droomkeuken. Wauw. De witte gietvloer, witte muren en de houten balken vormen een geweldige basis voor deze open keuken. Het keukenblad is gemaakt van dik, robuust hout en past perfect bij de houten balken. De keuken wordt door industriële deuren gescheiden van de eetkamer, waar een gigantisch lange tafel staat.

keuken open deuren
open keuken
open keuken bar
open keuken robuust
open keuken scandinavisch

Wonen en koken

Bovenstaand beeld is een mooi voorbeeld van de open keuken waar koken en wonen goed samenkomt. Er is een mooie keuken geplaatst met een keukeneiland en daarbij staat een eethoek. In dezelfde ruimte is een bank geplaatst en begint dus de woonkamer. De basis van deze ruimte vind ik prachtig, maar de inrichting lijkt niet helemaal in balans. Neemt niet weg dat dit een goed voorbeeld is van de open keuken.
woonkeuken

Wat vind jij van de open keuken?

Bronnen: bintihomeblog.com | marieclairemaison.com | int2architecture.ru | | style-files.com | scentofobsession.com | thesnug.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

  • Reply
    Glazen schuifwand tussen woonkamer en keuken - THESTYLEBOX
    27 februari 2019 at 11:02

    […] kiezen mensen steeds vaker voor een open keuken. De voordelen, zoals het sociale karakter en de ruimtelijkheid, wegen veel meer dan de nadelen. […]

  • Leave a Reply