THESTYLEBOX

Binnenkijker

Dit kleine appartement van 37m2 is super stijlvol en strak geworden!


Vandaag gaan we binnenkijken in een klein, maar super praktisch, strak en stijlvol appartement in Londen. Houd jij van moderne strakke interieurs, die zowel warm en elegant aanvoelen? Kijk dan snel verder, en raak geïnspireerd van dit mooie interieurontwerp.

Dit kleine appartement van 37m2 is super stijlvol en strak geworden!

Het appartement hebben we gevonden in de portfolio van interieur- en architectenstudio MWAI uit Londen, die de opdracht hebben gekregen om een interieurontwerp te maken voor een klein appartement van slechts 37 vierkante met één slaapkamer. De bewoner van het appartement is een drukke professional die in Londen werkt, maar regelmatig ook in het buitenland is te vinden. Daarom was de wens om een minimalistisch en overzichtelijk ‘pied-a-terre’ te creëren – een fijn plekje die hij thuis kan noemen en kan verblijven als hij in Londen is.

Nieuwe praktische indeling

Toen het appartement in het Mayfair Mansion block net was aangekocht, was het oud en versleten. Het probleem was vooral de oude indeling die ervoor zorgde dat de beste kenmerken van het kleine appartement niet optimaal werd benut. Daarom werd er besloten om vanaf scratch te beginnen. Nadat alle wanden, vloeren en plafonds waren verwijderd, werd een nieuwe indeling gemaakt voor het appartement – de enige manier om er alles uit te halen.

open keuken met bar

De belangrijkste uitdaging was om de bruikbare ruimte te maximaliseren; daarom is er veel aandacht besteed aan het minimaliseren van de indeling van zowel de keuken, het toilet en de badkamer. Deze zijn in een bewoonde pod in het midden van het plan opgenomen.

kleine badkamer ensuite

Het toilet en de badkamer zijn nu gecombineerd, en zijn ingericht als badkamer ensuite aan de slaapkamer. De leefruimte wordt gevormd door de woonkamer en de open keuken. Zowel het privé als het woongedeelte zijn nu bereikbaar vanuit de hal.

Vloer- en wandafwerking

Het hele appartement is super strak afgewerkt. Op de badkamer na, vind je overal een mooi lichte houten vloer, gecombineerd met strak gestuukte wanden. Witte muren vormen de basis, die afgewisseld zijn met stoere accentmuren. Zo is het muurtje naast de keuken, samen met de deur in de muur, geverfd in dezelfde kleur als de keuken – een stijlvolle taupe grijze (greige) kleurtint.

spiegel in hal

Ook in de slaapkamer vind je meerdere muurkleuren. De muur waar het bed tegenaan is geplaatst is mintgroen/grijs geworden, de buitenwand wit, terwijl de wand tegenover het bed geverfd is met een stoere betonlook kalkverf. Die betonlook is ook doorgetrokken naar de badkamer, waar alle muren én de vloer die stoere uitstraling heeft gekregen.

zwarte barkrukken aan keukenbar

Maatwerk oplossingen

Om het interieur strak en toch functioneel te houden, hebben de ontwerpers gekozen voor maatwerk oplossingen. Dat geldt niet alleen voor de strakke moderne schiereiland keuken, waar twee stoere zwarte barkrukken te vinden zijn. In de woonkamer is ook een grote maatkast ontworpen die over de gehele breedte en hoogte van de muur loopt – een mooie eikenhouten kast die open planken, ladekasten en een opklapbaar bureau combineert.

Samen met het grote vloerkleed, de open haard en de comfortabele witte bank, geeft de kast heel veel sfeer en warmte aan de zithoek.

Dit kleine appartement van 37m2 is super stijlvol en strak geworden!

opklapbaar bureau maatwerk eikenhouten kast

Kledingkast in slaapkamer

Met hetzelfde hout is ook de op maat gemaakte kledingkast gemaakt in de slaapkamer. Omdat er rekening is gehouden met het openen van de slaapkamerdeur, is het eerste gedeelte iets smaller dan het gedeelte aan de binnenkant van de slaapkamer. Het hout past super mooi bij zowel de grijze als de mintgroene muur. En ook de kleine details staan er geweldig bij, zoals de zwarte deurgrepen, het zwevende nachtkastje naast het bed, en de daarboven gemonteerde gouden wandlamp.

mooie slaapkamer met op maat gemaakte eikenhouten kledingkast

Betonlook in badkamer

Zoals gezegd, kenmerkt de badkamer ensuite zich met stoere betonlook muren en vloer. Voor de slaapkamer is er gebruik gemaakt van kalkverf, maar voor de badkamer zijn e oppervlakken afgewerkt met een moderne, waterdichte cementpolymeerpleister, om een ​​gestructureerde minimale natte ruimte te creëren. Dit wordt gecompenseerd door industriële armaturen en geaccentueerd door het sanitair. De textuur van de cementpleister neemt de subtiele inbouwverlichting op en creëert een gevoel van diepte en beweging in de wandbekleding.

kleine badkamer betonlook muren vloer

Fotografie: Billy Bolton

Bekijk ook:
Shoebox apartment – klein appartement van 15m2
Inrichting klein appartement van 39m2
Klein studio appartement van 19m2 in Parijs

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply