THESTYLEBOX

Tuin & balkon inspiratie

Droom even mee.. zwembad in de tuin


ibiza zwembad tuin

Wiens droom is het niet? Een zwembad in de tuin. Zodat je als je uit je werk komt je voor het eten (lees: bbq) nog even een frisse duik kunt nemen. Of poolparty’s voor jou en je vrienden en de kids. Je hebt natuurlijk wel een grote tuin nodig en dat heeft niet iedereen (zeker niet in de stad), maar dromen mag altijd toch? Ik neem je mee.

We’re going to Ibiza!

Op bovenstaande en onderstaande foto’s zie je zwembaden met een Ibiza-/Marokkaanse look. Ik noem houten deuren, bananenplanten, patroontegels. Dit geheel geeft een fijn sfeertje die ik inspirerend vind. Het lijkt me heerlijk ontspannend om in mijn eigen tuin me te wanen in zonnige sferen.

Hoewel de plaatjes er surreëel uit zien, kun je gemakkelijk een aantal elementen hiervan in jouw eigen tuin toepassen. Eigenlijk alles dat ik al noemde: houten deuren vind je bijvoorbeeld in de winkel Soukz; bananenplanten bij 123kamerplant.nl en tegels bij tegelsinhuis.nl en de betere tegelboer.

marokkaans zwembad

botanische zwembad tuin

zwembad tuin

zwembad tuin groen

houten zwembad tuin

Hout biedt zwembad-mogelijkheden. Hierboven zie je een op maat gemaakte constructie. Op de trap liggen de bewoners gegarandeerd heerlijk te zonnen op een ligstoel en cocktails te drinken op een matje.

zwemvijver tuin

Zwemvijver

Hierboven zie je een oerhollandse zwemvijver. Deze vijvers laat je door specialisten aanbrengen, want de filters moeten professioneel gebouwd worden. Hier zijn drie soorten van:

  1. Een volledig natuurlijke zwemvijver. Deze bestaat uit een zwemdeel en een vijverdeel. Het vijverdeel heeft een natuurlijke vegetatie. De planten vormen een filter waar het water doorheen wordt gepompt.
  2. Een zwemvijver met plantenfilter. Deze zwemvijver bestaat voor 1/3 uit een plantenfilter dat het water zuivert.
  3. Een natuurlijk zwembad. Dit is een zwembad waarbij het water een plantenfilter en een mechanisch filter heeft die het water biologisch reinigen.

Droom jij ook over een zwembad in de tuin? Of heb je er al een? Hoe ziet dat eruit?

Bronnen: squarespace.com | archidom.ru | archidom.ru | taoofsophia.com | woontrendz.nl | stijlvolwonen.nl | wonen.nl

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply