THESTYLEBOX

Do-it-yourself Industrieel interieur Interieur ideeën Landelijk interieur Modern interieur Scandinavisch interieur Slaapkamer inspiratie Vintage interieur Woonkamer inspiratie

Gekleurde radiator


blauwe radiator

Het is dat het zo’n enorme bron van warmte is, maar anders.. Radiatoren zijn echt de meest lelijke ondingen in het interieur. Omdat ze niet heel gemakkelijk weg te halen zijn, moeten we dus op zoek naar een mooie oplossing. Eén daarvan is het schilderen van de verwarmingen. Op die manier integreren ze  mooi in de muur óf worden het echte eyecatchers.

Verf de radiator in dezelfde kleur als de muur

Vroegâh maakten ze volgens mij alleen gelige radiatoren en die vind je dus veelal in jaren 30 of 60-huizen. Oerlijk. Zeker als je de muur achter ’t ding in een kek kleurtje schildert, valt hij extra op. Een manier om de radiator zo min mogelijk aandacht te geven, is om het kekke kleurtje ook op de warmtebron te smeren. Zo worden muur en verwarming één.

Op bovenstaande plaatje zie je daar een perfect voorbeeld van. Alle muren in die ruimte zijn blauw en doordat de verwarming ook in die kleur is geschilder valt ‘ie helemaal weg. Mooi plaatje!

gekleurde verwarming

radiator dezelfde kleur muur

radiator kleur

De radiator kan ook een onderdeel vormen van een lambrisering, zoals op bovenstaand beeld. Lekker kleurke!

gele radiator

Schilder je gek

Wat moet je doen met lelijke dingen om ze toch mooi te maken? Blijkbaar gewoon in een goede, opvallende kleur schilderen! Hierboven zie je een donkerblauw muur met een knalgele verwarming. Doordat de twee kleuren met elkaar contrasteren, valt de radiator enorm op. Hierdoor wordt ‘ie ook opeens best mooi.

koperen radiator

Hoe schilder je een verwarming?

Een echt leuke klus is het niet, maar het resultaat des te meer. Begin met het uitzetten van de verwarming en vervolgens ontvet je het. Daarna schuur je de radiator en zet je het in universele grondverf. Na 5 uur kun je de echte verf erop schilderen. Hiervoor gebruik je speciale radiatorlak, verkrijgbaar bij iedere bouwmarkt.

Wat vind jij van een gekleurde radiator?

Bronnen: myunfishedhome.com | vmdesignblogg.blogspot.gr | remodelista.com | actiefwonen.be | plumetismagazine.net | patchworkharmony.co.uk

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

 • Reply
  Radiatoren Discounter
  24 december 2019 at 04:07

  leuk idee om je radiator te verven in een andere kleur!

 • Reply
  Marietje
  29 mei 2021 at 23:24

  Ik heb deze kleur blauw op de muur en vind het heel er heel mooi bij passen! Weet je welke kleur geel dit is of waar komt deze afbeelding vandaan?

 • Leave a Reply