THESTYLEBOX

Geen categorie

Jouw kookkunsten: een totaalervaring


Nee, dat is niet een heel zweverige titel. Dit is wat je zou moeten creëren om echt iets bijzonders op tafel te zetten voor jouw hooggeëerde publiek.

koken mooi servies

En jezelf, uiteraard. Want niemand kan koken zoals jij. Begrijp ons niet verkeerd, we prijzen je niet de hemel in om je te laten voelen als een topkok terwijl dat volgens jou een compleet vertekend beeld is. Maar iedere persoon is uniek en doet zijn of haar ding volgens zijn of haar persoonlijke manier. Koken vormt op deze logische regel absoluut geen uitzondering. En het mooie van deze hobby is, iedereen kan het leren. Jawel, iedereen!

En nee, leeftijd maakt helemaal niet uit. Misschien heb je aanvankelijk die passie nog helemaal niet, dat is absoluut geen probleem. We willen je alleen wel op het hart drukken dat wanneer je zegt deze nieuwe passie serieus te nemen, je dat dan ook daadwerkelijk doet. Ga niet halfbakken aan de slag maar leg er heel je hart en zien in. Waarom? Nou, om het simpele feit dat je er dan vele malen meer voldoening uit zult weten te halen. Geloof ons, dat verschil merk je wel.

En je gasten uiteindelijk ook. Die zullen zich vol blijde verbazing tot jou wenden om te zeggen hoe heerlijk ze jouw kookkunsten wel niet vinden! Zulke waardering, daar ga je toch gewoon voor? precies, dachten wij ook.

Hieronder lees je wat je moet doen om helemaal in de culinaire wereld op te gaan en die totaalervaring creëert. Helemaal op jouw eigen manier nog wel! Dat vinden we belangrijk.

De inhoud

Wanneer je echt iets bijzonders op tafel wilt zetten, kom je niet aan met typische Hollandse pot. Of wel, maar dan met een volledig nieuwe identiteit. Hoewel het dan geen Hollandse pot meer is, hè?

Wat we maar willen zeggen is dat je gaat experimenteren, iets nieuws proberen, je gasten een gastronomische belevenis laat ondergaan die hen nog heel lang bijblijft. In positieve zin, natuurlijk! Daarom is het belangrijk dat je alle ingrediënten in huis haalt voor de recepten die je wilt maken. Dat lijkt logisch, maar je zult enig onderzoek moeten doen voor sommige hiervan om te achterhalen waar je ze überhaupt kunt krijgen. Afhankelijk van wat je maakt hoeft namelijk niet alles standaard in de supermarkt aanwezig te zijn. Houd daar rekening mee!

Slaag je daar niet in, dan zou je de bestanddelen van sommige kruiden, marinades en/of andere missende onderdelen op kunnen zoeken. Misschien kun je dan dat ontbrekende component wel zelf samenstellen! Bovendien voelt dat heel goed, wanneer je zo’n probleem helemaal zelf oplost. Of nee, denk liever in uitdagingen, hoe zweverig dat ook klinkt. Want zie je zo’n obstakel als een probleem, dan haal je de lol uit het koken. En dat mag nooit of te nimmer gebeuren!

verse kruiden keukenwand

Keukengerei

Zijn we er dan al? Nou, dat hangt van de voorraad in jouw keuken af. Van je keukengerei, om precies te zijn. Voor het bereiden van bepaalde ingrediënten of zelfs gehele gerechten heb je namelijk specifieke pannen en andere accessoires nodig. En wie koken echt serieus neemt, investeert hier wel in. Laten we alvast voorop stellen, het kan een hele dure hobby zijn. Grill- en braadpannen maken bijvoorbeeld nooit onderdeel uit van een standaard pannenset. Nee, hiervoor mag je wel wat dieper in de buidel tasten. Dat zal het uiteindelijk helemaal waard zijn, kunnen we je beloven.

Kijk ook even goed naar de merken, want dat is waar het prijskaartje aan verbonden wordt: de naam. Maar daar zit dan ook in verreweg de meeste gevallen een hoge mate van kwaliteit aan verbonden, dus je koopt geen gebakken lucht. Er zijn gewoonweg een aantal grote spelers op de markt die je altijd kunt vertrouwen. BK, Le Creuset, Eva Solo en BK zijn hiervan belangrijke voorbeelden. En Tefal. Want je denkt ook aan alles.

Woordgrappen terzijde, het belang van kwaliteit mag je niet onderschatten. Dit maakt namelijk het verschil tussen een pan die je na één keer gebruiken weg kunt gooien en eentje waar je nog jaren mee uit de voeten kunt.

grillen op grillpan

Kijk eens aan!

Oké, na geur en vóór smaak, wat is het eerste zintuig dat jouw gasten waarschijnlijk zullen gebruiken bij het waarnemen van jouw kookkunsten? Juist, hun zicht. Daarom kan het helemaal geen kwaad om extra je best te doen om jouw gerechten er heel appetijtelijk uit te laten zien. Dat inspireert hen namelijk extra om van hun maaltijd te willen genieten en toont hoezeer jij je best hebt gedaan. En daarmee automatisch ook wat je voor hen over hebt! Die indruk is heel belangrijk.

Verder zorg je er natuurlijk voor dat ook jouw woning er smakelijk uit ziet. Maak schoon, zorg voor een prettige en praktische indeling van je interieur voor al je gasten en experimenteer eens met belichting en geurkaarsen voor de optimale beleving.

Succes!

Bekijk ook:
10x mooi gedekte tafels
5x mooi servies
Verse kruiden in de keuken

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply