THESTYLEBOX

Meubels

12x IKEA Malm ladekast hack


IKEA Malm ladekast hack

De IKEA Malm ladekast is één van de meest populaire ladekasten van het Zweedse woonwarenhuis. Het kenmerkt zich met een eenvoudig, strak en modern ontwerp, en is verkrijgbaar in verschillende varianten en formaten. Hierdoor kan je het heel praktisch op verschillende manieren in verschillende kamers in huis gebruiken. Als kledingkast in de slaapkamer, als speelgoedkast in de kinderkamer of zelfs als TV meubel in de woonkamer. Het kan allemaal. De combinatie van de veelzijdigheid en het basic ontwerp van de IKEA Malm ladekast, zorgt ervoor dat het dé perfecte kast is om gehackt te worden. Op Pinterest vind je dan ook super veel IKEA Malm ladekast hacks. Wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet!

1. In dezelfde kleur verven als de muur

We beginnen met de IKEA Malm ladekast hack van Josefine Gunhamre. De Zweedse interieurblogger heeft de brede Malm ladekast met zes lades in haar slaapkamer staan. De grote muur waar de ladekast tegenaan is geplaatst is geverfd met muurverf L8.04.50, een mooie grijsblauwe kleur. En de IKEA Malm ladekast heeft ze ook met hetzelfde verf geschilderd. Hierdoor vormt het een mooi geheel met de grote muur daarachter. Daarnaast heeft ze de lades ook voorzien van leuke bruine leren deurgrepen.

IKEA Malm ladekast hack in dezelfde kleur verven als muur

2. Gouden hairpin poten

De IKEA Malm ladekast wordt standaard zonder poten geleverd. Dit weerhoudt je natuurlijk niet om er zelf poten onder te monteren. Deze leuke hack hebben we gevonden bij IdealHome. De Malm ladekast heeft een chique update gekregen met vier mooie gouden hairpin poten onder de kast. Ook de randen boven de zes lades zijn goud gespoten. Super mooi, toch?

IKEA Malm ladekast hack gouden hairpin poten

3. IKEA Malm ladekast bed hack

De IKEA Malm ladekast met zes lades heeft een breedte van 160cm, wat ook een standaard formaat is van een kindermatras. Daarom zou je de ladekast ook heel goed kunnen gebruiken om er een IKEA Malm bed hack van te maken. De standaard diepte is 48cm, terwijl 70cm een standaard breedte is van een kindermatras. Daarom moet je de kast minimaal nog met 22cm verlengen. Je zou bijvoorbeeld een houten frame kunnen bouwen die achter de kast, tegen de muur geplaatst kan worden.

ikea malm ladekast hack bed

4. IKEA Malm ladekast bureau hack

Een maatwerk meubel hoeft niet altijd heel veel te kosten. Je kunt het namelijk ook helemaal zelf doen met onder andere de IKEA Malm ladekasten. Dit bureau past precies over de breedte van de muur, dankzij twee Malm ladekasten, die helemaal links en helemaal rechts zijn geplaatst. Deze ladekasten worden als tafelpoten gebruikt, waar een op maat gezaagd bureaublad op is geplaatst. Perfect!

IKEA Malm ladekast bureau hack

5. Houten plank

Deze hack is super populair, en niet alleen bij de IKEA Malm ladekast. We zien deze hack bijvoorbeeld ook vaak toegepast worden op de Besta kasten. Het enige wat je hoeft te doen is een houten plank op maat zagen of laten zagen, en deze op de ladekast te plaatsen. De eenvoudige Malm ladekast zal er gelijk een stuk stoer uitzien! Een houten plank is leuk, maar je kunt ook denken aan een marmeren blad, een gouden blad of een koperen blad.

ikea malm ladekast hack houten plank

6. IKEA Malm ladekast commode hack

De IKEA Malm ladekast is erg populair als commmode in de babykamer of kinderkamer. De meeste mensen plaatsen de verschoningskussen over de breedte van de kast, omdat het standaard niet over de lengte diepte van de kast past. Maar je zou er natuurlijk ook een IKEA hack van kunnen maken. Hieronder zie je dat de ladekast is uitgebreid met extra open vakken, waardoor je er ook de verschoningskussen over de breedte van de kast geplaatst kan worden. Het verschonen zal een stuk makkelijker worden!

ikea ladekast hack commode

7. IKEA Malm ladekast keukeneiland hack

Deze IKEA Malm ladekast hack behoort tot één van onze favorieten. Je moet wel héél creatief zijn om op het idee te komen om de Malm ladekasten te gebruiken om een keukeneiland te maken. Maar waarom ook niet eigenlijk? Dit keukeneiland is gemaakt met vier hoge Malm ladekasten, die bij met elkaar zijn verbonden middels een groot houten werkblad erbovenop. Een super leuke én budgetvriendelijke IKEA hack!

ikea malm ladekast keukeneiland hack

8. Stickers

Wil je jouw IKEA Malm ladekast een totaal andere uitstraling geven? Dat kan heel eenvoudig met stickers. Er zijn bedrijven die speciaal stickers maken die bedoeld zijn voor de Malm ladekast van IKEA. Je kunt het heel eenvoudig, zonder lijm, aanbrengen, en met hetzelfde gemak haal je het er weer af. Deze tropische bananenplant sticker is hier verkrijgbaar.

ikea malm ladekast hack stickers

9. Houten kralen

Angelica van Mydearirene.com had een aantal jaren geleden een donkerbruine IKEA Malm ladekast gekocht. Vorig jaar was ze er een beetje op uitgekeken. In plaats van een nieuwe kast te kopen, besloot ze er een IKEA hack van te maken. Naast dat ze de kast volledig wit had geverfd, heeft ze de deuren ook gepimpt door er wit geverfde houten kralen aan te plakken. Ziet het er niet super chic uit?!

ikea malm ladekast hack houten kralen

10. IKEA Malm ladekast in schuine wand

De ruimte onder een schuine wand kan je goed benutten door er bijvoorbeeld een kast tegenaan te plaatsen. Afhankelijk van hoe schuin de wand is, kan je er heel veel opbergruimte mee creëren. Peik Helly-Hansen heeft op deze zolder IKEA Malm ladekasten gebruikt. In plaats van deze standaard te laten, heeft hij er een geweldige op maat gemaakte inbouwkast van gemaakt. Love it!

ikea malm ladekast in wand

11. Patronen maken met stencils

Nicolette is dol op stencils. Ze creëert de mooiste patronen op van alles en nog wat. Zo heeft ze ook haar hoge eikenhouten IKEA Malm ladekast in haar slaapkamer gehackt, door het te versieren met verschillende witte patronen op de lades.

ikea malm ladekast hack stencils

12. IKEA Malm ladekast x Norse Interiors

Norse Interiors is gespecialiseerd in het pimpen van IKEA meubels. Dit doen ze door het aanbieden van mooie deuren, poten, planken en deurgrepen, die precies op de meubels van IKEA passen. Zo hebben zij ook hele mooie onderdelen, waarmee je de Malm ladekast mee kunt pimpen. Klik hier voor meer informatie!

IKEA Malm ladekast x Norse Interiors

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

  • Reply
    30x IKEA hacks - THESTYLEBOX
    22 januari 2020 at 07:03

    […] Vind meer inspiratie in het artikel 12x IKEA Malm ladekast hacks! […]

  • Leave a Reply